kauankos noita suolasieniä pitää liottaa ennen käyttöä?
viime jouluna tein ekaa kertaa sienisalaattia, enkä muista enää.
Kommentit (6)
Myöhäinen vastaus, mutta uusille lukijoille. Laita suolasienet viileään väljään veteen, huljuttele niitä esim. puukapustalla. Kaada sienet lävikköön. Toista sama toimenpide. Laita vielä kolmannen kerran sienet viileään veteen ja 1-2 tunnin liotus riittää.
Lopuksi sienet lävikköön valumaan ja voit valmistaa haluamaasi sieniherkkua!
Itse liotan muutamia tunteja ja vaihdan välillä veden. Jätän sienet hiukan suolaisiksi niin ei tarvitse siltä osin maustaa. Maistan miltä maistuu.
Myöhäinen vastaus, mutta uusille lukijoille. Laita suolasienet viileään väljään veteen, huljuttele niitä esim. puukapustalla. Kaada sienet lävikköön. Toista sama toimenpide. Laita vielä kolmannen kerran sienet viileään veteen ja 1-2 tunnin liotus riittää.
Lopuksi sienet lävikköön valumaan ja voit valmistaa haluamaasi sieniherkkua!
Yön yli ja sitten vielä huuhtelet siivilässä/lävikössä tai miksi ikinä sitä vekotinta kutsutaankin sinun murrealueellasi.
Ei taida olla selkeää yleispätevää ohjetta. "Jääkaapissa yön yli", "jokunen tunti" tms. näyttäis olevan tarjolla. Vesi tarvitsee kuitenkin vaihtaa usein, etteivät nyt sitten likoa siinä suolavedessä, mistä ei ole mitään hyötyä.