Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

kauankos noita suolasieniä pitää liottaa ennen käyttöä?

Vierailija
22.12.2013 |

viime jouluna tein ekaa kertaa sienisalaattia, enkä muista enää.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
22.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei taida olla selkeää yleispätevää ohjetta. "Jääkaapissa yön yli", "jokunen tunti" tms. näyttäis olevan tarjolla. Vesi tarvitsee kuitenkin vaihtaa usein, etteivät nyt sitten likoa siinä suolavedessä, mistä ei ole mitään hyötyä.

Vierailija
2/6 |
14.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myöhäinen vastaus, mutta uusille lukijoille. Laita suolasienet viileään väljään veteen, huljuttele niitä esim. puukapustalla. Kaada sienet lävikköön. Toista sama toimenpide. Laita vielä kolmannen kerran sienet viileään veteen ja 1-2 tunnin liotus riittää.

Lopuksi sienet lävikköön valumaan ja voit valmistaa haluamaasi sieniherkkua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
14.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse liotan muutamia tunteja ja vaihdan välillä veden. Jätän sienet hiukan suolaisiksi niin ei tarvitse siltä osin maustaa. Maistan miltä maistuu.

Vierailija
4/6 |
14.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myöhäinen vastaus, mutta uusille lukijoille. Laita suolasienet viileään väljään veteen, huljuttele niitä esim. puukapustalla. Kaada sienet lävikköön. Toista sama toimenpide. Laita vielä kolmannen kerran sienet viileään veteen ja 1-2 tunnin liotus riittää.

Lopuksi sienet lävikköön valumaan ja voit valmistaa haluamaasi sieniherkkua!

Vierailija
5/6 |
03.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos hyvästä vastauksesta!

6/6 |
03.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yön yli ja sitten vielä huuhtelet siivilässä/lävikössä tai miksi ikinä sitä vekotinta kutsutaankin sinun murrealueellasi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi viisi yhdeksän