Paras pastaohjeesi?
Kauhea nälkä, tänään täytyy saada oikein tuhtia, hyvää ja tayttävää pastaa.
Mutta mitä pastaa ja mitä kastiketta?
Kertoisitko parhaan pastasi reseptin? Siis sen, mikä on taivaallisen hyvää ja mistä sinut tunnetaan?
Kommentit (5)
Pastaa voi-salviakastikkeessa, tosi helppo ja nopea tehdä ja ennenkaikkea maukas, ohje löytyy Siken resepteistä.
http://www.livtv.fi/ohjelmat/sikke---ruokaa-rakkaudella/1377492-resepti-jakso-1-voi-salvia-pasta
Tämä on minun suosikkini, laitan tuonne lisäksi yleensä paprikaa:
https://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/138004-kasvispasta
Jos haluaa vähän tuhdimman version, niin esim. punaiset linssit sopivat sekaan hyvin.
Kuulemma vuosisatoja vanha resepti on keittää pastaa, esimerkiksi penneä tai farfallea, samassa vedessä parsakaalipalojen kanssa ja sekoittaa sitten kypsään ja valutettuun keitokseen sinihomejuustoa. Lautasella vielä pippuria myllystä. On todella nopea ja herkullinen ruoka. Lehtisalaatti, oliivit ja Chianti kruunaavat kokonaisuuden.
Paistaa valkosipulia ja tuoretta chiliä oliiviöljyssä. Sitten punasipulia, paprikaa, porkkanaa ja kesäkurpitsaa pilkottuna perään. Paseerattua tomaattia purkki ja teelusikallinen pestoa, timjamia ja muita kuivattuja yrttejä hippusellinen. Suolaa ja mustapippuria. Lopuksi fetaa kuutioina sekaan. Niin ja se pasta sitten kanssa pitäisi keittää!
Yksinkertaisesti parasta: Ravioli/tortellini burro e salvia
Köntti voita, nippu silputtua tuoretta salviaa, pecorinoa tai parmesania raasteena.
Keitä raviolit/tortellinit 1 minuutti vähemmän kuin ohjeessa mainitaan. Sulata voi pannulla, lisää salvia ja anna kuumentua kunnolla. Lisää juustoraaste ja valutetut pastat. Raapaise päälle vähän mustapippuria ja nauti.
10 minuutin herkkuruoka:D
- Tuli maistettua myös avokadopastaa ja hyvää se oli!
- mies tekee joskus tuore tagliatellea siten että paahtaa pancettaa (tai pekonia), pilkkoo siihen rasvaan kirsikkatomaatteja. Al dente tagliatellet sekaan, maustaa pippurilla ja parmesania perään.