Miten valmistat hyvän pippurikastikkeen pihville?
Kommentit (17)
Ensin ruskistan voin ja vehnäjauhot. Liemeksi demiglacea (tai hyvää lihalientä/ paistotolientä). Sitten vähän tomaattipyrettä, pippuria, (sipulia, laakerilehteä, punaviiniä) ja keitetään vähintään tunti.
Lopussa tarvittaessa siivilöinti ja maun tarkistus eli lisää pippuria (suolaa) ja jos siltä tuntuu ja ruokaan sopii kermaa.
Paras pihvikastike ever, ravintola-alalla olevalta ystävältä opittu :)
Ota paistetut (suolatut ja pippuroidut) pihvit pois pannulta, kääri folioon ja sipaise niiden päälle vähän dijonsinappia, anna vetäytyä sen ajan kun teet kastikkeen pannussa;
Laita pannulle jossa paistoit pihvit noin reilu ruokalusikallinen voita, kunnon loraus kermaa, noin reilu ruokalusikallinen vasikkafondia (se pullossa oleva on paras), kunnon nokare sinihomejuustoa ja ruokalusikallinen mustaherkukkahyytelöä. Anna ainesten liueta yhteen ja keitä miedolla lämmöllä kokoon muutaman minuutin ajan.
Kaadakastikkeen joukkoon vielä ne pihveistä folioon irroneet nesteet, ja annostele lautaselle.
[quote author="Vierailija" time="16.11.2013 klo 19:48"]
Ensin ruskistan voin ja vehnäjauhot. Liemeksi demiglacea (tai hyvää lihalientä/ paistotolientä). Sitten vähän tomaattipyrettä, pippuria, (sipulia, laakerilehteä, punaviiniä) ja keitetään vähintään tunti.
Lopussa tarvittaessa siivilöinti ja maun tarkistus eli lisää pippuria (suolaa) ja jos siltä tuntuu ja ruokaan sopii kermaa.
[/quote]
Muuten samallalailla, mut ilman tomaattia ja loraus jallua perään.
Pihvien paiston jälkeen pannulle 2dl kuohukermaa, 1 pki mustapekka pippurijuustoa, 1 rkl sinappia. Kiehautan kasaan. Avot.
Purkki kermaa pannulle ja perään puolikas mustapekkaa. Vähän suolaa ja tilkka konjakkia perään ja valmista on :)
[quote author="Vierailija" time="16.11.2013 klo 19:56"]
Pihvien paiston jälkeen pannulle 2dl kuohukermaa, 1 pki mustapekka pippurijuustoa, 1 rkl sinappia. Kiehautan kasaan. Avot.
[/quote]ihan jo liki kuola valuu. :D
Pihvit pois pannulta ja folioon vetäytymään. Pannulle 2 dl kuohukermaa, loraus konjakkia, pari kolme rkl omenasosetta, 2 tl dijonsinappia ja reilusti mustapippuria myllystä. Keitetään kokoon.
Paista voissa sipulikuutioita ja laita kulhoon venaamaan. Pannulle voita sulamaan ja kun kuumaa niin lisää vehnäjauhoja sen verran, että paiston tuloksena on täydellinen vauvankakkamainenmassa. Lisää vettä ja lihalientä, paistetut sipulit sekä suolaa ja pippurisekoitusta. Keittele rauhassa kasaan. Onnistuessaan on hyvää. Ja sitä voi sitten tuunailla makunsa mukaan.
10 jatkaa, unohtui mainita, että sinappia loraus kastikkeeseen myös.
Pannulle öljyä ja voita sopivasti, paista siinä etikassa säilöttyjä paprikasuikaleita. Sekaan vehnäjauhoja ja kun seos on sopivan ruskeaa, sekaan 2 dl kuohukermaa. Mausta suolalla ja runsaalla määrällä pippureita. Vie kielen mennessään.
12. Ooh, ja taatusti vie menessään myös tajun, kuulostaa niin hyvältä. :)
[quote author="Vierailija" time="16.11.2013 klo 19:56"]
Purkki kermaa pannulle ja perään puolikas mustapekkaa. Vähän suolaa ja tilkka konjakkia perään ja valmista on :)
[/quote]
Muuten hyvää mutta 1000 kaloria per annos! :DDD
[quote author="Vierailija" time="16.11.2013 klo 19:50"]
Paras pihvikastike ever, ravintola-alalla olevalta ystävältä opittu :)
Ota paistetut (suolatut ja pippuroidut) pihvit pois pannulta, kääri folioon ja sipaise niiden päälle vähän dijonsinappia, anna vetäytyä sen ajan kun teet kastikkeen pannussa;
Laita pannulle jossa paistoit pihvit noin reilu ruokalusikallinen voita, kunnon loraus kermaa, noin reilu ruokalusikallinen vasikkafondia (se pullossa oleva on paras), kunnon nokare sinihomejuustoa ja ruokalusikallinen mustaherkukkahyytelöä. Anna ainesten liueta yhteen ja keitä miedolla lämmöllä kokoon muutaman minuutin ajan.
Kaadakastikkeen joukkoon vielä ne pihveistä folioon irroneet nesteet, ja annostele lautaselle.
[/quote]
Mitä ihmettä sinihomejuusto tekee pippurikastikkeessa? Kamala sekasotku koko resepti, oli sitten minkä tahansa "ammattilaisen" vinkki.
Suomessa on muutenkin kumma tapa työntää sinihomejuustoa joka paikkaan.
Kilpailee kutkuttavasti herukkahyytelön makeuden kanssa, kokkaus on kemiaa ; )
Täältäkin ääni Musta Pekka -juustolle!
Kasariin sellainen 3 dl purkki kermaa, kokonainen mustapekka, kotisinappia ja makeaa soijaa (Ketjap Manis).
Keitetään kasaan ja nautitaan.
Jep, ei mitään kevytherkkua, mutta eipä tätä joka päivä syödäkään.
Ensin otan pienen kattilan kaapista.Laitan siihen n. 3dl vettä kiehumaan.Otan kaapista kuiva-aine pussin ja avaan sen.Kaadan kiehuvaan nesteeseen.Annan kiehua hetken ja lisään kermaa ja pippuria myllystä.Valmista on. :)
No ei sentään.Tykkään kyllä pippureista,mutten ole tehnyt pippurikastikkeita.
Grillatun pihvin päälle nokare pippurilla mausettua tuorejuustoa, ei tartte sen enempää valmistaa.
Tai: kun käännän pihvin pyöritän pippuria myllystä paistuneelle pinnalle. Kun toinenkin puoli on valmis, käännän ehkä 15 sekunniksi takaisin, taas myllytän. Nostan pihvit pannulta, kippaan puoli purkkia kuohukermaa perään. Hiven suolaa, tilanteesta riippuen valkosipulia tai ei. Jos hifistellään niin Maizenan suurustetta, usein ei sitäkään.