Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Esimerkkinä nyt vaikkapa Kape Aihisen TV-ohjelmat.

Sivut

Kommentit (91)

Vierailija

Koska se "hyvä maku" ruoassa tulee aika pitkälti rasvasta, suolasta ja sokerista. Samaan aikaan pitäisi olla tasokasta maukasta ruokaa, ja heijastella hyveitä ja terveellisyyttä. Jokainen ammattikokki tietää tuon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Koska se "hyvä maku" ruoassa tulee aika pitkälti rasvasta, suolasta ja sokerista. Samaan aikaan pitäisi olla tasokasta maukasta ruokaa, ja heijastella hyveitä ja terveellisyyttä. Jokainen ammattikokki tietää tuon.

Sokerista ei saa ruokaan hyvää makua.

Vierailija

Ihan siksi, että ilman suolaa ruoan (raaka-aineiden) omat maut eivät avaudu kunnolla. Kyseessä ei koskaan ole mikään Jozo, vaan merisuola. Ne maistuu ihan erilaisilta. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Koska hyvänmakuinen ja terveellinen eivät välttämättä ole synonyymeja. Toisaalta ihminen tarvitsee suolaa elääkseen.

Kyllä ne ovat synonyymeja. Miksi luonto olisi tehnyt mokan ja valinnut terveelliseksi ravinnoksi jotain pahan makuista?

Vierailija

Ainakin jossain jaksossa Kape neuvoi yrttimausteiden käyttöä, silloinhan suolaa ei niin tarvita.
Liika suola mm nostaa verenpainetta, joka on vaarallista.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miksi laihdutusohjelmien mainostauoilla mainostetaan kermaa, suklaata ym?

Tuskin kermaa mainostetaan. Taitavat mainostaa jotain keinosellaista. Laihduttajathan pitävät kaikesta keinotekoisesta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska se "hyvä maku" ruoassa tulee aika pitkälti rasvasta, suolasta ja sokerista. Samaan aikaan pitäisi olla tasokasta maukasta ruokaa, ja heijastella hyveitä ja terveellisyyttä. Jokainen ammattikokki tietää tuon.

Sokerista ei saa ruokaan hyvää makua.

Ehkä sinä et saa mutta osaava kokki pelaa suolan ja sokerin tasapainolla.

PukeutunutKokki

Vierailija kirjoitti:
Ainakin jossain jaksossa Kape neuvoi yrttimausteiden käyttöä, silloinhan suolaa ei niin tarvita.
Liika suola mm nostaa verenpainetta, joka on vaarallista.

SUOLAA. TARVITAAN. RUOKAAN. AINA.

Länsimaisessa keittiössä pippuri on toinen aine, jota ilman on hyvin vähän syitä tehdä yhtään mitään pääruokaa.

Täysin suolaton ruoka on mautonta. Täysin suolaton ruoka on tarkoitettu ainoastaan ravinnon lähteeksi. Suolaa on oltava ruoassa kohtuullinen määrä.

Lisäksi ihminen todellakin tarvitsee suolaa. Esimerkiksi Lancet-tiedelehdessä vuonna 2018 julkaistun tutkimuksen mukaan niillä, joiden suolansaanti on 10 grammaa vuorokaudessa tai vähemmän, esiintyy enemmän sydänkohtauksia kuin niillä, jotka nauttivat suolaa 12 grammaa vuorokaudessa.

PukeutunutKokki

Vierailija kirjoitti:
Minä ainakin saan ihan helposti tehtyä hyvää ruokaa lisäämättä suolaa lainkaan.  

Veikkaanpa, että käytät useampaakin puolivalmistetta (makukermat, monet mausteseokset, valmiiksi marinoidut lihat jne.), joissa valmiiksi aika rankastikin suolaa.

Mikäli lähdet liikkeelle raaka-aineista on suolan lisääminen välttämätöntä ja ruoka silti usein suolattomampaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Esittäkääpä suolan puolustajat yksikin tutkimus, josta käy ilmi ettei ihminen pärjää ilman lisättyä suolaa.

Niinpä. Mikä ihme siinä on, että on alkanut olemaan näitä :" ihminen tarvitsee suolaa elääkseen" -kommentteja? Joo, kyllä tarvitsee, mutta tarvittavan suolan saa ravinnosta vaikkei siihen lisäisi muruakaan. Mihin on kadonnut ymmärrys liiallisen suolan saannin haitoista? Verenpainetauti, aivohalvaus, krooninen eteisvärinä..?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minä ainakin saan ihan helposti tehtyä hyvää ruokaa lisäämättä suolaa lainkaan.  

Se on mahdotonta, suola tuo maut esiin eikä ole varsinaisesti mauste.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Esittäkääpä suolan puolustajat yksikin tutkimus, josta käy ilmi ettei ihminen pärjää ilman lisättyä suolaa.

Niinpä. Mikä ihme siinä on, että on alkanut olemaan näitä :" ihminen tarvitsee suolaa elääkseen" -kommentteja? Joo, kyllä tarvitsee, mutta tarvittavan suolan saa ravinnosta vaikkei siihen lisäisi muruakaan. Mihin on kadonnut ymmärrys liiallisen suolan saannin haitoista? Verenpainetauti, aivohalvaus, krooninen eteisvärinä..?

Hehheh

Vierailija

Suola on terveellisempää kuin rasva ym. Kun ruokaan lisää suolaa, ei tarvitse olla niin paljon rasvaa ym. epäterveellisä, jotta ruoka olisi hyvää. Tämän vuoksi suolan käyttö kannattaa.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla