Miehen ulkomaalaisia työkavereita tulossa illalliselle
Pää lyö tyhjää, mitä kokata isolle porukalle (yhteensä 10 puolisot mukana).
Ei erikoisruokavaliota nyt, onneksi.
Kommentit (31)
Vai että ihan ” miehen ulkomaalaisia työkavereita”. Aa että :D.
Menehän ukko ensin ite töihin.
Miksi kokkaat ukon työkavereille? Kuulostaa niin vanhanaikaiselta, että en usko.
Teet tietenkin ulkomaan perinneruokia suomalaistettuna.
Mistä ulkomaasta ovat kotoisin? Ettet vahingossa laita jotain sellaista syötävää joka on tabu heidän kulttuurissaan.
Kysy mieheltä millaisissa paikoissa ovat käyneet esim lounaalla, ja mitä nuo ulkomaan elävät ovat siellä ravintolassa tilanneet. Osviittaa siihen mitä nyt ainakin tykkäävät syödä.
Syötät niille samaa moskaa mitä ukollesikin.
Maksa-makaronilaatikkoa, kanaa ja riisiä, hernekeittoa ym. ym.
Saavatpahan ikimuistoisen kokemuksen suomalaisesta arkikeittiöstä ja pitkällä tähtäimellä alkavat sääliä miestäsi ja järjestelevät hänelle extrabonuksia ja hyviä diilejä.
Muistat sitten että ulkomaalaiset on tottuneet että kylässä tarjotaan kunnon juomia, eikä Suomi-tyyliin jotain vettä ja maitoa.
Uunilohi on maistunut hyvin meidän ulkomaalaisille työvieraille, ja on helppo tehdä isommallekin porukalle. Lohen päälle smetanaa ja kuohukermaa.
Jälkiruoaksi olemme usein tarjonneet mustikkapiirakkaa.
Pelkkä provo.
Jokainen nainen jollaiselle tuollainen vierailu olisi tulossa, tietäisi aivan varmasti kaiken.
Ja miksi muka kaikilla työkavereilla on vaimot mukana
Asuvatko vaimot myös Suomessa, koko ajan?
Ja tokihan teillä täytyy olla 12-hengen ruokapöytä jos aiot ihan aterian kaikille tarjota.
Missä he muuten istuisivat ja aterioisivat.
Onko sulla myöskin 12-hengen astiasto, josta ruuat tarjoat?
Hah haa ap, olet pelkkä porvoolainen p.skanpuhuja.
Lihakeitto ja jälkiruuaksi puolukkavispipuuro (itselleni on ollut yllätys miten haltioissaan ulkomaalaiset ovat olleet tavallisen arkisesta vispipuurosta). Kahvin kanssa karjalanpiirakoita ja peruspullaa.
Makkaraperunat on nopeat ja helpot. Eikä tunge väki toista kertaa kylään, winwin -tilanne.
Juu, vieraita on kymmenen yhteensä ja ap sekä mies lisäksi, se tekee kaksitoista henkeä.
Suuri pitää olla ruokapöytä ja astioita runsaasti, että tuollaisesta ruokailusta selviää.
On myös melkoinen hommeli laittaa ja valmistaa tuollaiselle määrälle ihmisiä ruokaa.
Sanoisin, että se on melko haastavaa jopa.
Täyttä höpötystä koko juttu, tasoltaan erittäin huono provo.
Sano ukolles että et ole mikään piika. Kai se firma maksaa ravintolan niille?
Alkupalaksi salaatti ja itsetehty salaattikastike.
Pääruoaksi uuni/savulohi, pienet perunat (kuoritut!), voikastike, tilliä väriksi.
Jälkiruoka, vaikka itsetehty jäätelö/vaniljajastike ja omenapiirakka. Onhan nyt omenasesonki.
Viiniä ja kuplavettä juomaksi. Jälkiruoan kanssa esim. lakkalikööri.
Ihan mielenkiinnosta, miksi sun pitäisi kokata miehesi työkavereille? Vai lipooko ukkosi jonkun per settä ylennyksen tmv. takia? Asutko Espoossa :D Pulleat vienti-insinöörit larppa maailman johtajia teidän pikkupihalla?
No kateen korvaa ja pässin palleja, muutama elävä osteri, kitkan viisaita ja ruokajuomaksi kosken korvaa, jälkkäriksi sokeriton herukkapuolukkahyytelö kuksasta.
Jos oikeasti tuollainen tilanne tulisi, laittaisin jotakin hyvin haudutettua pataruokaa. Riippuu vähän siitä, mistä ”ulkomaalaiset” ovat - burgundinpata on mahtavaa, mutta ranskalaisille en uskaltaisi sellaista tehdä 😅 Jos haluat suomalaista väriä, käytä jotain riistalihaa.
Sen kanssa riisiä tai pariisinperunoita ja vaikka höyrytettyjä rakuunaporkkanoita tai jotain muuta lämmintä kasvista.
Alkuruokana voisi olla sieni- tai punajuurikeitto, jos sellaista tarvitaan.
Jälkkäriksi vaikka suklaajäädyke.
Näin melkein kaiken voisi tehdä hyvissä ajoin eikä tarvitsisi jännittää onnistumista h-hetkellä.
Nyt olis makaryynilaatikon paikka
Jälkkäriksi karpalosoppaa
Itse tarjoaisin alkuruoaksi pieniä kylmäsavulohileipiä(saaristolaisleipää, lohta, tilliä) ja karjalanpiirakoita munavoilla.Pääruoaksi tekisin poronkäristystä, muusia, suolakurkkua ja puolukkahilloa.Jälkkäriksi kahvia ja mustikkapiirakka ja vaniljakastiketta.
En tiedä, mutta kaikki ulkomaalaiset ystäväni ovat aina tykänneet Karjalanpiirakoista. Riisiversiosta, perunaversio on helposti kuiva.
Jälkiruuista kunnon täytekakku, Carlotte Russe ja juustokakut ovat olleet suosittuja.
Pääruuista esimerkiksi uunilohi vihannespedillä meni hyvin alas. Ja kaikki grilliherkut, onko siellä vielä grillaamiseen sopiva ilma?