MITÄ kinkkua laitatte kinkkupiirakkaan/pizzaan?
Ne kaupassa myytävät valmiiksi suikaloidut maistuu ihan hirveälle, joten vinkkejä, mitä laitatte kinkkupiirakkaan tai pizzan päälle? Pizzaan voisi laittaa parmankinkkua varmaan, mutta mitä muita vaihtoehtoja on?
t: vasta ruoanlaitosta innostunut aloittelija
Kommentit (14)
Mä käyn usein lihasavustamossa ja haen sieltä kunnon kinkkua. Jos sulla ei sellaista ole lähellä, niin tavallisen marketin valikoimista parasta lienee Wurstin savukinkku palana, sitä voi itse paloitella/suikaloida.
Katso aina niiden valmiiden suikaleiden lihapitoisuus. Pizzasuikaleet sisältää enemmän jauhoa tms., kinkkusuikaleet on lihaa. Eli ostan aina kinkkusuikaleita.
Saunapalvikinkkua könttinä, siitä pilkon sopivia paloja. Eri valmistajia.
Savusuikale on ihan ok makuista, tosin sen sisällysluettelo aiheuttaa kuvotuksen tunnetta, mutta jos ei sitä lue, niin ilman suurempaa kriisiä selviää. Valmistajana Pouttu.
Piirakkaan palvikinkkua palana, leikkaan siitä sitten itse. Pizzaan laitan serranoa, musta parmankinkku on liian suolaista.
Kun lukee sen kinkkusuikaleiden tuoteselsoteen, niin ei ne mitään lihaa ole. Pizzasuikaleidenkaan ravintoarvot ei ole hyvät, mutta ei niissä jauhoa ole.
Suomessa on omituinen käsitys, että makkaroissa ja tällaisissa kinkkutuotteissa olisi jauhoja. Yleensä niissä ei ole jauhoja, jos kyseessä ei ole korppukinkku tms.
[quote author="Vierailija" time="29.10.2013 klo 08:39"]
Kun lukee sen kinkkusuikaleiden tuoteselsoteen, niin ei ne mitään lihaa ole. Pizzasuikaleidenkaan ravintoarvot ei ole hyvät, mutta ei niissä jauhoa ole.
Suomessa on omituinen käsitys, että makkaroissa ja tällaisissa kinkkutuotteissa olisi jauhoja. Yleensä niissä ei ole jauhoja, jos kyseessä ei ole korppukinkku tms.
[/quote]
No noiden kinkkusuikaleiden lihapitoisuudeksi on paketissa ilmoitettu 80%-90 %. Sama kuin leikkeleissä, eli kai niissä nyt kuitenkin lihaa on:)
Kinkkupiirakkaan ja muihin vastaaviin leivonnaisiin ostan palan kinkkua (vaikka Korpelan) ja leikkaan itse. Tykkään kun on oikeaa kinkkua eikä epämääräistä höttöä.
Pitzzaan en laita suikaleita, jos pitää saada kinkkupizzaa niin prosciutto on hyvä, riittävästi makua ja ohuet viipaleet näyttävätkin paremmalta kuin silppu.
Pizzaan laitan yleensä ilmakuivattua kinkkua, kinkkupiirakkaan ostan palakinkkua kaupasta. Valmiita suikaleita tai viipaleita en käytä.
[quote author="Vierailija" time="29.10.2013 klo 08:39"]
Kun lukee sen kinkkusuikaleiden tuoteselsoteen, niin ei ne mitään lihaa ole. Pizzasuikaleidenkaan ravintoarvot ei ole hyvät, mutta ei niissä jauhoa ole.
Suomessa on omituinen käsitys, että makkaroissa ja tällaisissa kinkkutuotteissa olisi jauhoja. Yleensä niissä ei ole jauhoja, jos kyseessä ei ole korppukinkku tms.
[/quote]
https://www.pirkka.fi/tuotteet/61165-pirkka-pizzasuikale-250g
Jos ja kun tuotteessa on perunatärkkelystä, niin mitä luulet sen olevan, jos ei perunajauhoa eli jauhoa?
Enitenhän tuossa on vettä, sillä se lukee ensimmäisenä. Kuka haluaa ostaa kinkkua, jossa on eniten vettä sitten jotain lihantapaista ja kolmanneksi eniten perunajauhoa? Eniten kummastuttaa tuo sokeri...
Piirakkaan mielummin ruskistettua pekonia ja pizzaan parmankinkkua tai vastaavaa (vasta paistetun pohjan päälle, ei uuniin)
Samaa tärkkelystä pizzasuikaleissa kuin vauvanruoassakin, sopii hyvin pilttiruokituille lapsille tämä jatkumo...
Ostat ihan tavallista kinkkua, ei mitään suikaletta =) jestas.
http://www.snellman.fi/fi/tuotteet/kinkkusuikaleet