Kuinka palasokeri valmistetaan?
Palasokerihan on hienoa sokeria josta on tehty suorakulmainen särmiö. Hieno sokeri ei kuitenkaan pysy kuutiomaisessa muodossa vaikka kuinka yrittäisi, joten kysyn millä konstilla sokerista voidaan luoda palasokeria? Kiitos
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Se on tarkkaa käsityötä. Sokerimestarit niitä liimailee ja hioo kasaan ja oikeaan muotoon. Ei onnistu ihan kaikilta.
Sukulaismies tekee tätä työkseen ja sokerisakari on ammattinimike.
Puristetaan kostutetusta kidesokerista riittävän kovalla paineella.
Vierailija kirjoitti:
Puristetaan kostutetusta kidesokerista riittävän kovalla paineella.
Sokerimestarit kutsuvat tätä Teräsmies-tekniikaksi. Eli pehmeä sokerimassa puristetaan kädellä kiinteäksi sokeripalaksi, kuten Teräsmies puristi hiilestä timantin. Vaatii vuosien kovan treenin.
Tyhmät kiusaa, kaikkihan sen tietää. Ne leikataan suoraan paloiksi sokeriruokosta. Tuoreena ne voi leikata mihin muotoon tahansa, ennen oli suosittua ns. Sokeritoppa, sellainen pieni pyramidi.
Se on tarkkaa käsityötä. Sokerimestarit niitä liimailee ja hioo kasaan ja oikeaan muotoon. Ei onnistu ihan kaikilta.