Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuinka palasokeri valmistetaan?

Vierailija
27.08.2020 |

Palasokerihan on hienoa sokeria josta on tehty suorakulmainen särmiö. Hieno sokeri ei kuitenkaan pysy kuutiomaisessa muodossa vaikka kuinka yrittäisi, joten kysyn millä konstilla sokerista voidaan luoda palasokeria? Kiitos

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
27.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on tarkkaa käsityötä. Sokerimestarit niitä liimailee ja hioo kasaan ja oikeaan muotoon. Ei onnistu ihan kaikilta.

Vierailija
2/6 |
27.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se on tarkkaa käsityötä. Sokerimestarit niitä liimailee ja hioo kasaan ja oikeaan muotoon. Ei onnistu ihan kaikilta.

Sukulaismies tekee tätä työkseen ja sokerisakari on ammattinimike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
27.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puristetaan kostutetusta kidesokerista riittävän kovalla paineella.

Vierailija
4/6 |
27.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Puristetaan kostutetusta kidesokerista riittävän kovalla paineella.

Sokerimestarit kutsuvat tätä Teräsmies-tekniikaksi. Eli pehmeä sokerimassa puristetaan kädellä kiinteäksi sokeripalaksi, kuten Teräsmies puristi hiilestä timantin. Vaatii vuosien kovan treenin.

Vierailija
5/6 |
27.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pinseteillä ja sokeriliimalla.

Vierailija
6/6 |
27.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tyhmät kiusaa, kaikkihan sen tietää. Ne leikataan suoraan paloiksi sokeriruokosta. Tuoreena ne voi leikata mihin muotoon tahansa, ennen oli suosittua ns. Sokeritoppa, sellainen pieni pyramidi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kahdeksan yksi