miten ruusukaalit keitetään?
Kommentit (4)
Älä keitä. Höyrystä hetki niin vitamiinit säilyy. Höyrystämisen jälkeen voit pyöräyttää myös pannulla voissa ja suolassa. Mutta tosiaan vitamiinit säilyy parhaiten hetken höyryksellä.
Horystaminen on paras tapa. Jos keitat, niin hiljaa poreillen. Aika riippuu kaalien koosta 5-15 min). Itse pidan napakoista, joten otan omat pois ennen muun perheen kaaleja (mies ja lapset tykkaa pehmeammista). Aika usein syodaan kalan kanssa ja kastikkeena bearnaise tai hollandaise. Sopii mukavasti myos ruusukaalille. Pelkka voinokarekin riittaa. Joskus kaytan nopeasti hoyrystyksen jalkeen pannulla ja lisaan sormisuolaa ja pippuria. Kaaleista voi kuoria paallimmmaisen kerroksen pois ja kovimman kantaosan leikata (ala kokonaan, jos et halua et leviaa lehdiksi). Nam, tarviikin ostaa tanaan, kun menen halliin.
Leikkaa kantaosa halki ristinmuotoon, poista uloimmat lehdet, höyrytä pari minuuttia ja paista pannulla voissa, lisää suolaa.
Ei kauaa.