Miten varsiselleristä saa hyvää tai edes siedettävää?
Varsiselleri olisi todella terveellinen vihannes, mutta kun se on pahaa. :) Onko teillä antaa mitään reseptejä, joissa se toimii mielestänne todella hyvin? Tällä hetkellä olen keksinyt silputa sen todella pieneksi silpuksi ja heittää salaatin tai keiton sekaan. Sosekeiton seassa toimii myös.
Kommentit (47)
Onneksi maailmassa on muitakin terveellisiä vihanneksia niin jätän varsisellerit syömättä. En siis itse ole keksinyt miten se maistuisi edes siedettävältä.
Selleri on tyypillinen totuttelua vaativa maku. Niin kuin ovat myös oliivit, sinihomejuusto, kahvi, korianteri, punaviini ja monet muut. Tuskin kukaan niistä pitää eka maistamalla. Jos siis haluat oppia pitämään selleristä, syö sitä.
Täällä yksi, joka rouskuttelee selleriä menemään sellaisenaan - tykkään kovasti myös esim. jo yllä mainitussa (tomaattipohjaisessa( spagettikastikkeessa.
Meillä syödään sellaisenaan salaatin seassa :)
Sitten on tämä suvun klassikko:
Varsiselleriä pikkusilppuna, tonnikalapaloja öljyssä (valuta), suolakurkkua silppuna (yhtä paljon kuin selleriä), halutessa valkosipulia, valkopippuria ja tarvittaessa suolaa, majoneesia niin paljon että tahna pysyy ylösalaisin käännetyssä lusikassa.
Rapeaksi paahdettu reissumies ja keko tuota tahnaa päälle :)
Eihän varsiselleri oo pahaa! Herkku smoothie joka laittaa nesteet liikkeelle ;-) 4varsiselleriä,kourallinen mansikoita, proteiini jauhetta 2-5rkl. Ihan tosi herkkua :-) voi heittää sekaan minttua, sitruunaa,ananasta,
Silppuan varsisellerin tosi pieniksi paloiksi,samoin omenan,lisään joukkoon ananasmurkaa (omassa mehussaan) valutettuna.On raikas,EIKÄ LIHOTA.
Risoton seassa on hyvää. Silputtuna siis.
Tai ihan vaan hyvään dippiin dipattuna :)
Ostin tänään ekaa kertaa ikinä varsiselleriä kun kokeilin uutta keitto-ohjetta, johon sitä tulee. Keitossa en erottanut mitään ihmeellistä makua, mutta nyt kun haukkasin selleriä raakana, niin hyi järkytys :D On muuten pahaa. Aika hyvin keitossa, jossa oli muuten myös tomaattimurskaa, sipulia ja porkkanaa, se maku lieventyy.
Lisää ohjeita sellerin käyttöön. Tuolla olisi jääkaapissa monta vartta vielä ylijäänyttä...
Ei mitenkään. Onneksi terveellisiä ruoka-aineita on paljon muitakin, ei ole pakko syödä niitä mistä ei pidä. En syö myöskään kypsennettyä kaalia.
Se on silloin hyvää, kun sitä ei tarvii syödä. Sellerin maku on jotain ihan kamalaa, oikeastaan ihan ainoa kasvis, mitä mä en syö..
Amerikassa varsisellerin puolikas täytettiin maapähkinävoilla ja oli muka NIIN terveellistä. Maku parani, mutta terveysvaikutus varmaan kumottiin moninkertaisesti.
En enää kestä varsiselleriä. Sitä piti laittaa siihen hirveään kaalisoppadieettikeittoon. Teki koko keitosta niin pahaa, että sitä ei voinut syödä.
Jos joku keksii hyvän tavan valmistaa varsiselleriä, olen myös valmis kokeilemaan.
Tästä tulee nyt mieleen se Pamela Druckermanin tarina newyorkilaisäidistä, joka antoi lapselle leikkikentällä välipalaksi persiljaa. Kun se persilja on niin terveellistä. :-D Varsiselleri ja persilija nyt kuitenkin ovat mausteita. Varsisellerikin siis, vaikka on kasvi, eikä yrtti. Mitään varsinaisia varsisellerireseptejä minullakaan ei ole antaa, mutta esim. italialaisessa keittiössä varsiselleri kuuluu usein tomaattipohjaisten pastakastikeiden makua antavaan pohjaan porkkanan ja sipulin kera.
Tuota 6 ehdottamaa tomaattikastiketta itsekin ajattelin. Käytän myös siihen ja kanasalaatissa on hyvää. Itse tosin tykkään varsiselleristä, joten maku ei haittaa.
Ai, minä taas suorastaan rakastan varsiselleriä. Raakana ja sellaisenaan.
No, tässä pari reseptiä:
- Waldorfin salatti, todella herkullinen salaattiklassikko
https://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/23992-waldorfin-salaatti
- gulassi, tuo ihana ja runsaanmakuinen talvikauden lämmittäjä
http://www.insidethekaganoffkitchen.com/2009/11/06/hungarian-goulash/
Ja tosiaan sitä selleriä voi laittaa lisämaun antajaksi melkein mihin tahansa lihakastikkeeseen ja keittoon.
Makkarakeitto johon tulee viipaloitua varsiselleria ja porkkanaa perunoiden lisaksi.
Teen lohipiirakkaa, johon laitan varsiselleriä. Nam!
11, kiitti, tota en ole tullut kokeilleeksikaan. Olisiko sinulla antaa reseptiä?
8
Itse teen kurkku varsiselleri mehua, mehukoneella. helppo huitasta nopeasti alas rikkaat vitamiinit, ja kurkku loiventaa sen makua. Mausta mieleen tulee enemmän maito kun vihannes =)