Lopetanko kastikkeiden teon - viitsinkö enää edes tarjota kastikkeita?
Olen aina ollut sitä mieltä, että "kastike kruunaa hyvän ruoan".
Kun oltiin vielä exän kanssa naimisissa, hän söi mielellään kaikkia erilaisia kastikkeita, eli kastike ei mennyt kokonaan hukkaan. Nyt kun ollaan erottu, niin teinit 14 ja 16 v eivät viitsi edes maistaa kastikkeita. Olen sitkeästi tehnyt ja laittanut tarjolle, joskus jopa annostellut ruoan heille kastikkeineen suoraan lautaselle. He joko eivät ota kastiketta lainkaan tai annostelemani kastike jää koskemattomana lautasen raunalle. - viitsikö enää edes yrittää? Tätä on jatkunut jo monta vuotta.
Esim: paistan pihvejä, ja teen niille pippurikermakastikkeen. Eivät syö sitä kastiketta. Tai jos paistan kokonaisia broilerinfileitä ja teen sipuli-curry-kerma kastikkeen. Niin eivät syö kastiketta. En mausta liikaa, siitä olen varma.
Lisäksi en viitsi enää tehdä esim. mitään jauhelihakastiketta tai lihapullakastiketta, kun eivät tykkää siitä kastikkeesta.
Ehkä mun on vaan pakko luovuttaa kastikkeiden suhteen.
Kommentit (29)
Ketä vittua kiinnostaa. Kymmenen peukkua alas tälle kommentilleni.
Meillä ei syödä kastikkeita lainkaan eikä ole koskaan syöty. Teen lisukkeet sen verran "kosteiksi" ettei ruoka ole kuivikasta ilman kastikettakaan.
Mä en oo koskaan tehnyt kastikkeita ja hyvin ruoka kelpaa. Harmi etteivät syö sun tekemiä kastikkeita. Mulle kelpais! :) Mä en ole koskaan opetellut tekemään hyviä kastikkeita, kun lapset ei niitä kaipaa. Sitten syön kuivaa ruokaa itsekin. Mutta eipähän tuu turhia kaloreita! :)
Ap: Kysymys nro 4:lle: kuinka teet riisistä broilerin lisukkeena "kosteaa"?
Pilahvriisit ei mene nekään.
[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 16:24"]
Ap: Kysymys nro 4:lle: kuinka teet riisistä broilerin lisukkeena "kosteaa"?
Pilahvriisit ei mene nekään.
[/quote]
voi jösses tätä mielen köyhyyttä, ei voi muuta sanoa
-ohis
Voithan sinä tehdä jatkossakin sitä ruokaa, mistä itse tykkäät. Kannattaa vaan hyväksyä se, että kaikki muut eivät tykkää samoista ruoista kuin sinä. Jos syöjillä on kovin eri maku, niin yritä laittaa tarjolle jotain jokaiselle. Ei kaikkien tarvitse syödä kaikkea.
En ikinä tarjoa kastikkeita, vaikka huonoja ovatkin. Kuivana ruoka pahaa - se ei haittaa, maistuu hyvälle.
[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 16:25"]
[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 16:24"]
Ap: Kysymys nro 4:lle: kuinka teet riisistä broilerin lisukkeena "kosteaa"?
Pilahvriisit ei mene nekään.
[/quote]
voi jösses tätä mielen köyhyyttä, ei voi muuta sanoa
-ohis
[/quote]
Voi jösses, tätä toisten ilkkumisen ihanuutta. Saa kai sitä neuvoa kysyä?
Kanan tai muun lihapalan lisukeriisistä voi tehdä "risottomaisen" laittamalla sekaan jotain lisämakuja kuten linssejä, kasviksia, sipulia tms. Silloin sitä voi syödä sellaisenaan ilman kastiketta vaikkei kastike myöskään huononna makua, jos joku haluaa lisäksi kastiketta.
Minä teen kastikkeita. Muut eivät välttämättä syö, mutta MINÄ ITSE tykkään, eikö se riitä? Jokainen voi ottaa siitä makunsa mukaan.
Mä rakastan kastikkeita! olen aina tykännyt. Lapsena ja nuorena olin tosi nirso, mutta hyvä ruoka hyvän kastikkeen kanssa maistui kyllä. Mun isä varsinkin on tosi hyvä tekemään erilaisia kastikkeita, tykkäsin jo sii ihan lapsena. Nykyään yleensä aina on joku kastike. Broilerinkäntty ja kasa riisiä ilman kastiketta ei maistu kyllä miltään. Miehen kanssa kyllä kinataan kastikkeiden sakeudesta, haluaisin että niitä suurustetaan enemmän (mies meillä siis kokkaa).
No, tää ei auta ap:ta. Silti hänen asemassaan tekisin kastikkeet jos pitää niistä itse.
[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 16:29"]
En ikinä tarjoa kastikkeita, vaikka huonoja ovatkin. Kuivana ruoka pahaa - se ei haittaa, maistuu hyvälle.
[/quote]
kiitos, tää kyllä pelasti mun iltapäivän;DDDDDDDDDDDDD
En painostsisi teinejä, koska useimmiten ruoka on terveellisempää ilman kastiketta. Jos tykkäät tehdä itsellesi niin tee.
Ap kysyy vielä: kuinka lisukkeista saa "kosteita"?
Joku ehdotti "linssejä, kasviksia, sipulia tms." Tietenkin näitä olen kokeillut, mutta kuinka täällä joku muka saa lisukkeista "kosteita" em. konsteilla? Olen edelleen ymmälläni.
Kuinka teet "kosteaa" riisistä, makaronista ja perunasta, jos et tee kastiketta? Todellakin haluaisin tietää.
Kosteuden juju onkin niissä lisukekasviksissa. Ei kukaan pelkkää riisiä ja paistettua kanaa syö. Tai keitettyä perunaa ja nakkia pelkällä ketsupilla.
Kokeile vaikka gratiinia. Tai nokare voita. Äläkä kypsennä kasviksia liikaa, menevät vain ällöksi mössöksi.
Teetkö erilaisia kastikkeita vai aina samalla kaavalla? Toistuuko niissä aina joku tietty ainesosa? Voisiko olla, että teinit eivät syö jotain tiettyä juttua, mutta söisivät muuta?
Meillä alakouluikäinen lapsi ei suostu syömään kerma- ja juustokastikkeita, ruskeaa kastiketta, valkokastiketta tai mitään majoneesipohjiasta. On maistanut kyllä kaikkea, mutta ei tykännyt eikä syö enää edes mitään noilta haiskahtavaa ilman maanittelua. Sen sijaan tomaattipohjaiset kastikkeet, kirkkaat liemet, itämaiset soosit, guacamole, maustetahnat, soijapohjaiset jutut, balsamico ja puna- sekä valkoviinikastike taas uppoavat hyvin. Tsatsikiakin suostui maistamaan kun uskoi, ettei siinä ole kermaa vaan maku on happaman kirpeä.
Tuli vaan mieleen, koska anoppi ja oma isoäitini ovat ns. perinteisen keittiön ystäviä, eli perunoille pitää olla aina ruskea kasti ja vähän karrikoiden kaikki "hyvä" on terästetty kermalla tai koskenlaskijalla. Kumpikin kokkaa paljon kaikenlaista, mutta kastikkeet ovat aina keskenään sukua, juuri tyyliin pippurikermakastike tai sipuli-curry-kermakastike. Eli lapsi ei syö anopin ja mummun kastikkeita ja nämä on närkästyvät, koska lapsi on kranttu eikä muka syö kastikkeita lainkaan. Sitten päivitellään kovasti, että kuivanako ruoka teillä syödään. ;)
(Tosin myönnettäköön, että harvemmin meillä noita irtokastikkeita syödään joo.)
[quote author="Vierailija" time="07.06.2013 klo 16:24"]
Ap: Kysymys nro 4:lle: kuinka teet riisistä broilerin lisukkeena "kosteaa"?
Pilahvriisit ei mene nekään.
[/quote]
meillä ei ikinä syödä kuivaa pelkkää riisiä. Riisi on esimerkiksi italialaistyyppistä risottoa tai esim. Tomaattimurskaa ja sipulia sisältävää tomaattiriisiä.
Mitä pastaan tulee, siinä on joko runsaasti öljyä tai sitten on haudutettu kastike- siinä käytän siis kastikkeita, kastike on silloin se pääruoka, mutta erillisiä lisäksi kastikkeita tyyliin pihville tai perunoille kastike en tee.
t 4
ite tykkään esim smetanariisistä tai sotkee vaikka tuorejuustoa vähän sekaa vaatii sit kyl jättää tipan riisin keitinlientä siihe ettei tuu liian kuiva kökkö, niistä sit eri variaatioita maun mukaa, lempparini aurinkokuiv.tomaattia ja aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
Okei, teidän lisukkeet ovat siis riisiä tai pastaa, sit ymmärrän. Mut syökö jotkut muka vaan riisiä ja kanaa, vaikka sitten kastikkeella? Meillä lisukkeet on kyllä muuta kuin se ruoka...
Olen lopettanut minäkin, ei meillä kukaan välitä kastikkeista, erittäin harvoin ja vain tiettyihin ruokiin...