Suomalainen ruoka on pahaa ja mautonta
Sekä kaiken lisäksi ylihintaista: https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006574626.html
Kommentit (110)
No jaa. Savuahvenet tuloillaan, kanttarellimuhennosta, varhaisperunoita. Ikävää, jos et osaa kokata, raaka-aineet ovat loistavia.
Vierailija kirjoitti:
No jaa. Savuahvenet tuloillaan, kanttarellimuhennosta, varhaisperunoita. Ikävää, jos et osaa kokata, raaka-aineet ovat loistavia.
Et sitten lukenut juttua?
Kuinka mautonta, mutta maistuu pahalle?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No jaa. Savuahvenet tuloillaan, kanttarellimuhennosta, varhaisperunoita. Ikävää, jos et osaa kokata, raaka-aineet ovat loistavia.
Et sitten lukenut juttua?
miksi kukaan linkittää pravdan juttuja? Miksi kukaan lukisi niitä?
Vierailija kirjoitti:
No jaa. Savuahvenet tuloillaan, kanttarellimuhennosta, varhaisperunoita. Ikävää, jos et osaa kokata, raaka-aineet ovat loistavia.
Tuossa linkitetyssä jutussa oli kyse ruoasta, mitä saa ravintoloissa, kun Suomea reissatessaan poikkeilee satunnaisiin paikkoihn syömään.
Reissutyötä aikoinaan vuosia tehneenä allekirjoitan täysin jutun sanoman. Kyllä vaan varsinkin maakunnissa todella paljon on paikkoja joissa on aika kovat hinnat, mutta ruoka tosi ankeaa.
Ei ole pahaa. Ei ole mautonta. Sinun tekemäsi ruoka voi olla, mutta älä kuvittele, että kukaan ei osaa, jos sinä et osaa.
"Reitin varrelle osui pari onnistumistakin, mutta aivan liian usein ruoka oli yhdentekevää, yllätyksetöntä ja ylihintaista. Loppumatkasta parahdin: Miksi tässä maassa on joka paikassa sama ruokalista! Aina on tarjolla talon burgeri maalaisranskalaisilla, pippuripihvi tai vastaava kokolihajötkäle sekä kana-annos, joka on yleensä nimetty ”paholaisen broileriksi”. Kasvissyöjille on sienirisotto ja raharikkaille päivän kala hintaan, jolla Helsingissä saa jo melkein kolmen ruokalajin illallisen laatupaikasta."
Kirjoittaja pysähtynyt ABC-asemille ja hämmästelee, kun joka paikassa on samat ruoat...
Totta. Jos saan itse tehtyä kotona puolessa tunnissa neljälle hengelle isot (250 gr) entrecotepihvit, keiteltyä punaviinikastikkeen ja pyöräytettyä paistinperunat ja lasilliset viiniä ruokajuomaksi noin 25 eurolla, niin miksi ihmeessä menisin ravintolaan maksamaan yhdestä annoksesta (pihvi 180 gr) viinin kera yli kolmekymppiä? Hinta on reilusti yli nelinkertainen kun syö ulkona. Hienommissa paikoissa vielä kovempi hinta tietty.
Erona se, että kun itse tekee, saa juuri sellaisen kypsyysasteen pihviin kuin haluaa..
Jos ko. pihviannoksen juomineen saisi vaikkapa puoleen hintaan nyt vallitsevasta normaalista, eli noin 12-15 euroon, söisin paljon useammin ulkona. Tällä hinnoittelulla hampurilaiset olisivat maks. vitosen ja possunpihviannokset 6-7 €.
Pitäisi olla: Suomalainen ravintolaruoka on huonoa joissakin ravintoloissa. Mutta kun pitää oikoa otsikossakin ja on shokeeraavampaa näin.
Suomessa on jopa tienvarsi kuppiloissa aivan hyvää ruokaa. Ja sanon näin pikkasen maailmaa nähneenä ja syötyäni niin idässä kun lännessä. Ihan joka puolella maailmaa saa joskus eteensä ihan huippu ravintoloissa kelvonta ruokaa. Ja taas huippu annoksen vaatimattoman näköisessä paikassa. Ei voi yleistää.
Vierailija kirjoitti:
"Reitin varrelle osui pari onnistumistakin, mutta aivan liian usein ruoka oli yhdentekevää, yllätyksetöntä ja ylihintaista. Loppumatkasta parahdin: Miksi tässä maassa on joka paikassa sama ruokalista! Aina on tarjolla talon burgeri maalaisranskalaisilla, pippuripihvi tai vastaava kokolihajötkäle sekä kana-annos, joka on yleensä nimetty ”paholaisen broileriksi”. Kasvissyöjille on sienirisotto ja raharikkaille päivän kala hintaan, jolla Helsingissä saa jo melkein kolmen ruokalajin illallisen laatupaikasta."
Kirjoittaja pysähtynyt ABC-asemille ja hämmästelee, kun joka paikassa on samat ruoat...
Ei, kyllä tuota perusmenua löytyy monista hotellien yhteydessä olevita ruokaravintoloista ja pienten paikkakuntien "vähän paremmista paikoista". Niissä usein on kasa ulkolaisten pitämiä kebab-pizzerioita ja sitten joku yksi kalliimpi ja tasokkaampi paikka jossa ruoka on juuri tuota mitä juttu mainitsee. Ei hintansa arvoista nähnytkään.
Vierailija kirjoitti:
Totta. Jos saan itse tehtyä kotona puolessa tunnissa neljälle hengelle isot (250 gr) entrecotepihvit, keiteltyä punaviinikastikkeen ja pyöräytettyä paistinperunat ja lasilliset viiniä ruokajuomaksi noin 25 eurolla, niin miksi ihmeessä menisin ravintolaan maksamaan yhdestä annoksesta (pihvi 180 gr) viinin kera yli kolmekymppiä? Hinta on reilusti yli nelinkertainen kun syö ulkona. Hienommissa paikoissa vielä kovempi hinta tietty.
Erona se, että kun itse tekee, saa juuri sellaisen kypsyysasteen pihviin kuin haluaa..
Jos ko. pihviannoksen juomineen saisi vaikkapa puoleen hintaan nyt vallitsevasta normaalista, eli noin 12-15 euroon, söisin paljon useammin ulkona. Tällä hinnoittelulla hampurilaiset olisivat maks. vitosen ja possunpihviannokset 6-7 €.
Katsos kun sen kokin, tarjoilijan ja ravintoloitsijankin pitää syödä.
Kantsii varmaan käydä muualla ku ABC llä mättämässä.
"Tunnistan tuon perinteen itsekin. Yhden ensimmäisistä omilla rahoilla maksamistani ravintolailloista vietin 1990-luvun alkuvuosien Helsingissä Yrjönkadun Kotipizzassa.
Se kesti noin vartin. Nyreä pitsanpaistaja ei antanut lautasia, joten söimme kaverini kanssa pahvilaatikoista. Kun kertakäyttöhaarukkani katkesi, en uskaltanut pyytää uutta. Pitsoista oli valtaosa syömättä, kun kokki ärähti: ”Me mennään kohta kiinni. Ei varmaan haittaa jos mä sammutan valot?”"
Kirjoittaja olikin maailman napa, joka menee sulkemisaikaan tilaamaan ruokaa ja olettaa, että saisi syödä rauhassa paikan päällä. Ei yhtään kunnioitusta työntekijöitä kohtaan.
Vierailija kirjoitti:
"Reitin varrelle osui pari onnistumistakin, mutta aivan liian usein ruoka oli yhdentekevää, yllätyksetöntä ja ylihintaista. Loppumatkasta parahdin: Miksi tässä maassa on joka paikassa sama ruokalista! Aina on tarjolla talon burgeri maalaisranskalaisilla, pippuripihvi tai vastaava kokolihajötkäle sekä kana-annos, joka on yleensä nimetty ”paholaisen broileriksi”. Kasvissyöjille on sienirisotto ja raharikkaille päivän kala hintaan, jolla Helsingissä saa jo melkein kolmen ruokalajin illallisen laatupaikasta."
Kirjoittaja pysähtynyt ABC-asemille ja hämmästelee, kun joka paikassa on samat ruoat...
...tai Jyrki Sukulan entraamalle ruoanjakelupisteelle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No jaa. Savuahvenet tuloillaan, kanttarellimuhennosta, varhaisperunoita. Ikävää, jos et osaa kokata, raaka-aineet ovat loistavia.
Tuossa linkitetyssä jutussa oli kyse ruoasta, mitä saa ravintoloissa, kun Suomea reissatessaan poikkeilee satunnaisiin paikkoihn syömään.
Reissutyötä aikoinaan vuosia tehneenä allekirjoitan täysin jutun sanoman. Kyllä vaan varsinkin maakunnissa todella paljon on paikkoja joissa on aika kovat hinnat, mutta ruoka tosi ankeaa.
Eihän tuossa mitään uutta ole. On tehtävä itse, jos haluaa hyvää, harva ravintola tarjoaa muuta kuin pettymystä.
Mukavuudenhaluinen tai kiireinen joutuu pysähtymään ABC-asemilla. Mitä sieltä voi odottaa kuin pettymystä.
Nettihaulla löytyy paikkakuntien hyvät lounaspaikat jopa listoineen. eli suunnittelua vaatii paremman ruoan saaminen matkalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No jaa. Savuahvenet tuloillaan, kanttarellimuhennosta, varhaisperunoita. Ikävää, jos et osaa kokata, raaka-aineet ovat loistavia.
Tuossa linkitetyssä jutussa oli kyse ruoasta, mitä saa ravintoloissa, kun Suomea reissatessaan poikkeilee satunnaisiin paikkoihn syömään.
Reissutyötä aikoinaan vuosia tehneenä allekirjoitan täysin jutun sanoman. Kyllä vaan varsinkin maakunnissa todella paljon on paikkoja joissa on aika kovat hinnat, mutta ruoka tosi ankeaa.
Koittakaa ymmärtää jo että jotta liiketoiminta olisi kannattavaa niin adiakkaiden puute ja vähyys pitää kompensoida nostamalla hintoja jotta tyrityjsen tulot ei tipu ja päädytä konkkaan. Pääkaupunkiseudulla asuu enemmän ihmisiä mikä tarkoittaa että asiakkaitakin on enemmän ja hinnat voidaan pitää alhaalla.
Minä en ole saanut huonoa ruokaa oikeastaan missään päin Suomea, mutta mautonta ja tylsää. Helsingissä hinta/laatu-suhde on välillä ollut surkeaa kun en ole vaivautunut katsomaan tripadvisorista tms arvosteluja. Koskaan ei saa kyllä mitään etelän lomakohderuokaa eli jotain roskakalaa ruotoineen päivineen ja huonoa jänteistä lihantapaista. Ymmärrän noi turistipaikatkin, he yrittävät elää turistin selkänahalla.
Älä syö! Helppoa.