Mitä tehdä lohifileestä?
Lohipullat ja leivitetty tuli mieleen. Jotain helppoa tekisi mieli tehdä.
Kommentit (12)
Vierailija kirjoitti:
paskaa
Onko sinulla joskus tunne, että olet itseäsi paremmassa seurassa? Jos ei, olisi syytä itsetutkiskeluun.
Helpoin mahdollinen on uunilohi. Ihan hyvääkin.
Kypsennä pikaisesti uunissa ja tee siitä sitten salaatti. Nopea, helppo ja terveellinen ruoka.
No jos hyvää ja kesäistä haluaa, niin savusta se. Suola & pippuri pintaan ja 20min savustuspöntössä. Jos sellaista ei löydy, niin leikkaa medaljongeiksi ja käytä pannulla. Helppoa kuin mikä.
Laita uuniin tai paista voissa paistinpannulla
Keittokin on helppo.
Monesti leikkaan fileen myös parin sentin paksuisiksi viipaleiksi, laitan ne leivinpaperin päälle pellille, päälle suolaa ja mustapippuria ja kumpaan uuniin grillivastuksen alle. Niistä tulee mukavan rapsakoita. Voi laittaa vaikka salaattiin tai sen oheen, tai syödä leivän päällä tai napostella ihan sellaisenaan.
Vierailija kirjoitti:
No jos hyvää ja kesäistä haluaa, niin savusta se. Suola & pippuri pintaan ja 20min savustuspöntössä. Jos sellaista ei löydy, niin leikkaa medaljongeiksi ja käytä pannulla. Helppoa kuin mikä.
Voi käyttää myös savustuspussia, jolloin sen voi tehdä uunissa. Filee kannattaa voidella hunajalla, jotta tulee oikean savulohen näköistä. Kokonaisista kaloista, esim kirjolohista, tulee savustuspussissa ennemmin uunilohen kaltaisia eli mieluummin fileenä pussiin.
Paista ne.