Tänään käymään laitettu sima?
Huomenna ajattelin pullottaa. Kannattaisiko pitää kuitenkin päivä-pari vielä huoneen lämmössä, että varmasti ehtii vapuksi?
Kommentit (4)
Jos pullottaa 12 tunnin päästä, valmistuminen jääkaapissa kestää 5-7 päivää. Jos sima on huoneenlämmössä 24 tuntia, sima valmistuu sen jälken jääkaapissa 3 päivässä. Jos käytät simaa päivätolkulla huoneenlämmössä, siitä ehtii tulla lähinnä kirpeää kotikaljaa.
Itse päätin olla tänä vuonna ajoissa ja tein siman viime keskiviikkona/pullotin torstaina. Nyt on jo kaikki 8 pullollista juotu. Täytyy varmaan huomenna laittaa uusi satsi tulemaan, että saan lauantaina rauhassa pullottaa. Ehtii hyvin vielä vapuksi.
Onko toivoa ehtiä huomenna laittamaan vielä tiistaiksi simaa?
Tai tänään illalla? KUinka kauan uskaltaa pitää huoneenlämmössä?
Kannattaa pitää pullot pari päivää huoneenlämmössä, sitten vasta jääkaappiin.