Paras pizzataikina ja - kastike? Millaisella ohjeella teet?
Kommentit (21)
Meillä tehdään flammkuchenin reseptillä eli hiivattomasta taikinasta. Eikä tomaattisosetta.
Minä teen pohjan Pastanjauhantaa-blogin ohjeella, todella hyvä ja helppo.
Taikina: 2,5 dl vettä, 50ghiivaa, 1tk suolaa, loraus oliiviöljyä, 14 dl jauhoja (osa voi olla ruisjauhoja tai grahamjauhoja, loput vehnää). Vaivaa, kohota, leivo.
Kastike: tetrallinen tomaattimurskaa, sipulia meiramia, oreganoa, basilikaa, mustapippuria, suolaa ja tl hunajaa. Jos on niin vähän juuriselleriä raasteena. Hauduta. Jos laitat pitsaan jauhelihaa sen voi myös laittaa tähän sekaan.
Paras on nää valmiit taikinat jotka sisältää tomaattikastikepurkin.
Jauhot 00, hiivaa, vettä. Vuorokauden kylmäkohotus jääkaapissa. Tomaattisoosin teen vähän fiilispohjalta.
Ootteko laittanut siirappia pizzataikinaan?
Durumjauhoista tulee paras. Tärkeintä on vaivaus, vaivaus, vaivaus. Itse teen yleensä taikinan etukäteen jääkaappiin. En käytä kaulinta, vaan venytän käsin. Niin saa todella ohuen pohjan mikä kuplii kivasti uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Ootteko laittanut siirappia pizzataikinaan?
Nyt ollaan tekemässä pizzaa, ei pullaa.
Joskus televisiosta tuli ohjelma jossa jäljitettiin alkuperäisiä reseptejä eri ruuista ja kerran siinä tehtiin dominos pizzaa niin hyvin kuin sitä pystyi kopioimaan ja sen dominos pizzan resepti se resepti on ollut paras tähän mennessä ja ne yleiset ohjeet muutenkin mitä siinä sarjassa annettiin pizzan tekoon.
500 g vehnäjauhoja
2 palaa hiivaa
0,5 dl vettä
Sekoitan aineet ja levitän "letuiksi". Sitten täytteet päälle ja uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Durumjauhoista tulee paras. Tärkeintä on vaivaus, vaivaus, vaivaus. Itse teen yleensä taikinan etukäteen jääkaappiin. En käytä kaulinta, vaan venytän käsin. Niin saa todella ohuen pohjan mikä kuplii kivasti uunissa.
Ei tarvitse vaivata lainkaan, jos annat sen olla päivän pari jääkaapissa.
Vierailija kirjoitti:
Taikina: 2,5 dl vettä, 50ghiivaa, 1tk suolaa, loraus oliiviöljyä, 14 dl jauhoja (osa voi olla ruisjauhoja tai grahamjauhoja, loput vehnää). Vaivaa, kohota, leivo.
Kastike: tetrallinen tomaattimurskaa, sipulia meiramia, oreganoa, basilikaa, mustapippuria, suolaa ja tl hunajaa. Jos on niin vähän juuriselleriä raasteena. Hauduta. Jos laitat pitsaan jauhelihaa sen voi myös laittaa tähän sekaan.
Nyt ei taida mittasuhteet olla ihan oikein.
Kastikkeeseen käytän Muttin paseerattua tomaattia. Ripaus suolaa ja sokeria. Samalla kuullotan pikku pannulla kolme valkosipulinkynttä ja puolikkaan sipulin. Yleensä heitän kattilaan tuoretta basilikaa ja oreganoa mutta nyt koronan takia mennyt purkkiversioilla. Tuoreiden yrttien pakastamista voisi tietty myös kokeilla:) Lopuksi kiehautan kastikeen kattilassa ja levitän pizzataikinan päälle. Ja pohjana käyttänyt Kotikokin ohjetta: Pizzapohja kuivahiivaan. Lisään sitten jauhoja tarpeen mukaan.
Vierailija kirjoitti:
500 g vehnäjauhoja
2 palaa hiivaa
0,5 dl vettäSekoitan aineet ja levitän "letuiksi". Sitten täytteet päälle ja uuniin.
Mahtaa olla turpea taikina?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
500 g vehnäjauhoja
2 palaa hiivaa
0,5 dl vettäSekoitan aineet ja levitän "letuiksi". Sitten täytteet päälle ja uuniin.
Mahtaa olla turpea taikina?
Hyvää on aina tullut. Vettä tosin piti olla 0,5 l, ei dl.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Taikina: 2,5 dl vettä, 50ghiivaa, 1tk suolaa, loraus oliiviöljyä, 14 dl jauhoja (osa voi olla ruisjauhoja tai grahamjauhoja, loput vehnää). Vaivaa, kohota, leivo.
Kastike: tetrallinen tomaattimurskaa, sipulia meiramia, oreganoa, basilikaa, mustapippuria, suolaa ja tl hunajaa. Jos on niin vähän juuriselleriä raasteena. Hauduta. Jos laitat pitsaan jauhelihaa sen voi myös laittaa tähän sekaan.
Nyt ei taida mittasuhteet olla ihan oikein.
Olet oikeassa, jauhoja oli kaksinkertainen määrä. Koska itse teen aina 2 pellillistä kerralla.
1/2 pakettia hiivaa, sokeria ja suolaa. Vehnäjauhoa 6dl. Avot pohja (loraus oliiviöljyä ja 1dl vettä)
Sitten tomaattikastikkeen saat muttipurkista, lisäät oliiviöljyä, oreganoa ja merisuolaa.
Voiko hiivan korvata leivinjauheella? Eikö ne molemmat ole vain sitä varten, että taikina kohoaa??
Vierailija kirjoitti:
Kastikkeeseen käytän Muttin paseerattua tomaattia. Ripaus suolaa ja sokeria. Samalla kuullotan pikku pannulla kolme valkosipulinkynttä ja puolikkaan sipulin. Yleensä heitän kattilaan tuoretta basilikaa ja oreganoa mutta nyt koronan takia mennyt purkkiversioilla. Tuoreiden yrttien pakastamista voisi tietty myös kokeilla:) Lopuksi kiehautan kastikeen kattilassa ja levitän pizzataikinan päälle. Ja pohjana käyttänyt Kotikokin ohjetta: Pizzapohja kuivahiivaan. Lisään sitten jauhoja tarpeen mukaan.
teen ihan samanlaisen kastikkeen! Muttia sen olla pitää.
Hyväksi on kehuttu.
Meillä tehdään flammkuchenin reseptillä eli hiivattomasta taikinasta. Eikä tomaattisosetta.