Miten broileri paistetaan pannulla oikeaoppisesti?
Paistoin äsken broilerin fileepaloja pannulla, ja mietin miksi minulla niistä fileepaloista irtoaa aina kauheasti nestettä, jonka jälkeen palat lilluvat nesteessä ja vähän kuin keittyvät. Jotta niihin sitten saa kevyesti ruskistetun pinnan, täytyy odottaa että neste on kiehunut, ja siinä vaiheessa kanat ovat usein jo hiukan kuivia.
Mikä on oikeaoppinen tapa paistaa näitä, niin ettei se neste tule sinne pannulle? Vai pitäisikö neste kaataa pois jotenkin pannun ja kannen avulla?
M/39
Kommentit (12)
Vierailija kirjoitti:
Voi johtua siitä, että pannu ei ole tarpeeksi kuuma.
Tarkoitatko valmiiksi kuuma ennen kuin laittaa broilerit, vai kuuma siinä mielessä että paistaa kutosella tai mikä onkaan lieden maksimi?
Ilmeisesti laitat broilerin liian kylmälle pannulle. Paistopinnan pitää tulla heti. Jos näin ei käy, asiaa ei auta lihan käristäminen kuivaksi.
Ota broileri huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Kuivaa pinta talouspaperilla. Kuumenna pannu ja rasva kunnolla. Kun laitat broilerin pannulle, sen pitää sihistä. Kun pinta on ruskistunut, käännä liha ja ruskista toinen puoli. Vähennä lämpöä selvästi ja anna hautua kypsäksi.
Ota liha ainakin puolituntia aiemmin pois jääkaapista. Kunnolla kuuma pannu, ensin väri sitten kypsyys. Käytä voita paistamiseen.
Pannusi oli liian kylmä, siksi neste ja kiehuminen. Paista väri paloihin molemmin puolin 10-15 min ja usein käännellen, mausta. Laita uuniin vielä n. vartiksi 225 C.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi johtua siitä, että pannu ei ole tarpeeksi kuuma.
Tarkoitatko valmiiksi kuuma ennen kuin laittaa broilerit, vai kuuma siinä mielessä että paistaa kutosella tai mikä onkaan lieden maksimi?
No tietenkin pannun pitää olla valmiiksi kuuma!
Vierailija kirjoitti:
Pannusi oli liian kylmä, siksi neste ja kiehuminen. Paista väri paloihin molemmin puolin 10-15 min ja usein käännellen, mausta. Laita uuniin vielä n. vartiksi 225 C.
Pinnat otetaan lihaan muutamassa minuutissa. Tuolla tavalla tulee ylikypsää.
Kuivaa lihat talouspaperilla. Paistin pannuun voita(ja öljyä) odota että voin sihinä loppuu ( kuplat ensin kuplii ja sitten hiljenee kun tarpeeksi kuuma pannu) Kuivat lihat pannuun, älä koske pariin minuuttiin että paistopinta ehtii muodostua! Käännät kun näät lihan kypsyneen puoleen välin yli, toista puolta ei tarvitse niin kauaa paistaakaan.
Ja tosiaan jääkaappikylmä liha tuppaa jäähdyttämään pannun saman tien eli lihat 30 min ennen huoneenlämpöön.
1. Pannu kuumaksi. Jos käytät voita paistamiseen lihat siinö vaiheessa pannuun kun voissa oleva vesi lopettaa kiuhumisen.
2. Ei pannua täyteen korkeintaan 2/ 3 pannun pohjan pinta-alasta saa täyttyä. Jos sulla on pieni pannu ja/ tai paljon lihaa paista useammassa erässä.
3. Ei vatkata ja veivata niitä lihoja siinö pannussa kuin teemuselänne jääkiekkoa. Korkeintaan kääntö kaks sitten mausteet kääntö ja lihat pois pannusta.
Vierailija kirjoitti:
Pannusi oli liian kylmä, siksi neste ja kiehuminen. Paista väri paloihin molemmin puolin 10-15 min ja usein käännellen, mausta. Laita uuniin vielä n. vartiksi 225 C.
Filepalat pannulla vartin ja sitten vielä vartiksi uuniin? Eihän tässä mitään grillausbrikettejä oltu tekemässä vaan ruokaa laittamassa.
Tarkista pakkauksesta tuotesisältö seuraavan kerran broileria ostaessasi. Myynnissä on valitettavasti vettä sisältäviä broilerinpaloja. Pannu on ollut tarpeeksi kuuma ja liha huoneenlämpöistä, silti olen kauhonut monta ruokalusikallista vettä pannulta ja lopputulos oli tietysti keitetyt broilerinpalat.
Ei mitään filevartteja, niitä paistetaan 2-3 minuuttia puoleltaan kun on lämminneet kuivatut leikkeet ja riittävän kuuma pannu. Kypsennys uunissa kastikkeella peitettynä, jos ei uunia ole niin kastiketta siiten pannulle niin että peittyy kanan muskelit.
Voi johtua siitä, että pannu ei ole tarpeeksi kuuma.