Miten saan korvapuusteista pehmeitä ja kuohkeita?
Kommentit (8)
Ei munaa taikinaan, ei liikaa jauhoja, vaivaa kunnolla, nostata ensin taikina ja sitten vielä valmis pulla
Älä vaivaa taikinaa enää kohotuksen jälkeen.
Tuli vahingossa hyvä taikina, kun olin lisäämässä jauhoja muuten valmiiseen seokseen. Olin lisännyt jauhoja n puoli kiloa ehkä vatkaten ja sitten soi puhelin. Jätin taikinan siihen ja puhuin puhelimessa yli puoli tuntia.
Kas vaan kun löysä taikina oli kohonnut miltei yli taikinakulhon laidan.
Alustin loput jauhot ja kohotin vielä. Pullista tuli tosi kuohkeita ja hyviä.
Tee löysähkö taikina, mutta alusta se hyvin. Anna kohota mielummin tunti. Käytä kaulitessa rittävästi jauhoja, ettei levy tartu alustaan tai kaulimeen. Anna korvapuustien kohota pellillä liinan alla vähintään puoli tuntia. Sitten voitelu ja uuniin, paistoaika ohjeen minimi, jos on isoja jäävät keskeltä vähän taikinamaisiksi, mutta vain vähän.
Tee taikina edellisenä iltana. Ohjeita löytyy netistä.
tarpeeksi hiivaa ja vähemmän jauhoja. Kohota kunnolla