Koulun uunimakkara
Tuli joku omituinen mieliteko koulun uunilenkkiin mutta en tiedä yhtään miten se valmistetaan tai minkälaista makkaraa siinä käytetään. En pidä HK:n sinisestä enkä ole koskaan tehnyt uunimakkaraa. En edes grillaa.
Ketään makkaragurua paikalla?
Kommentit (32)
Vierailija kirjoitti:
Jauhoista laitosmakkaraa se on
Mistä sitä saa? Tukusta? -Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jauhoista laitosmakkaraa se on
Mistä sitä saa? Tukusta? -Ap
Nyt valoja päälle!
Tukustako haet ruokasi?
Millä vuosikymmenellä ap on sitä syönyt? Uunilenkkiä saa jotain euron paketti, sitä missä ei ole kunnon lihaa.
Vierailija kirjoitti:
Millä vuosikymmenellä ap on sitä syönyt? Uunilenkkiä saa jotain euron paketti, sitä missä ei ole kunnon lihaa.
Minä veikkaisin myös, että joku tuollainen uunilenkki- tai uunimakkara-nimellä myytävä tuote on aika lähellä sitä, mitä suurtalouskeittiöissä käytetään. Meidän yliopiston ruokalassa uunimakkaran kanssa on myös jotain sipulikastiketta, joka on hyvää. Varmaan sekin tehty käytännössä voista, jauhoista, vedestä, suolasta ja sipulista, mutta hyvää se on silti.
Vierailija kirjoitti:
Millä vuosikymmenellä ap on sitä syönyt? Uunilenkkiä saa jotain euron paketti, sitä missä ei ole kunnon lihaa.
Ehkä joskus 10 vuotta sitten ylä-asteella? Lukiossa ei muistaakseni ollut niitä. En siis syö normaalisti mitään makkaraa mutta kaupassa olen nähnyt vain juuri jotain lenkkiä, mistä en pidä. Haluaisin juuri niitä suoria laitosmakkaroita joissa ei ole kuorta. -Ap
Löysin tukusta 3kg satsin noita makkaroita! :) -Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millä vuosikymmenellä ap on sitä syönyt? Uunilenkkiä saa jotain euron paketti, sitä missä ei ole kunnon lihaa.
Ehkä joskus 10 vuotta sitten ylä-asteella? Lukiossa ei muistaakseni ollut niitä. En siis syö normaalisti mitään makkaraa mutta kaupassa olen nähnyt vain juuri jotain lenkkiä, mistä en pidä. Haluaisin juuri niitä suoria laitosmakkaroita joissa ei ole kuorta. -Ap
Kyllä jokainen makkara jonkinlaiseen kuoreen tehdään, oli se sitten luonnonsuoli, tai muovikuori.
Kuori luonnollisesti poistetaan ennen ruuaksivalmistamista.
Sellaista suoraa pötkylää - suurtalousmakkaraa ei saa tavallisesta kaupasta. Valmistusaineina on tyyliin vesi, peruna- ja hernekuitu, mekaanisesti eroteltu broilerin luuliha, broilerin nahka, mausteenkaltaiset aromiaineet. Kokonaislihapitoisuus hipoo jossain 30 prosentin luokissa.
T: kokki evp
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millä vuosikymmenellä ap on sitä syönyt? Uunilenkkiä saa jotain euron paketti, sitä missä ei ole kunnon lihaa.
Ehkä joskus 10 vuotta sitten ylä-asteella? Lukiossa ei muistaakseni ollut niitä. En siis syö normaalisti mitään makkaraa mutta kaupassa olen nähnyt vain juuri jotain lenkkiä, mistä en pidä. Haluaisin juuri niitä suoria laitosmakkaroita joissa ei ole kuorta. -Ap
Kyllä jokainen makkara jonkinlaiseen kuoreen tehdään, oli se sitten luonnonsuoli, tai muovikuori.
Kuori luonnollisesti poistetaan ennen ruuaksivalmistamista.
https://pikatukku.heinontukku.fi/heinob2bstorefrontexpress/fi/EUR//Tuor…
Tuossa sanotaan että ovat kuorettomia. Ulkoisesti ainakin näyttävät juuri siltä mitä haen. -Ap
Meillä on Atrian kuoreton grillimakkara. Nämä ovat suoria pötkylöitä ja en ole nähnyt kaupassa samanlaisia. En tiedä, olisiko Atrian joku makkara vastaavanlainen?
T. keittäjä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millä vuosikymmenellä ap on sitä syönyt? Uunilenkkiä saa jotain euron paketti, sitä missä ei ole kunnon lihaa.
Ehkä joskus 10 vuotta sitten ylä-asteella? Lukiossa ei muistaakseni ollut niitä. En siis syö normaalisti mitään makkaraa mutta kaupassa olen nähnyt vain juuri jotain lenkkiä, mistä en pidä. Haluaisin juuri niitä suoria laitosmakkaroita joissa ei ole kuorta. -Ap
Kyllä jokainen makkara jonkinlaiseen kuoreen tehdään, oli se sitten luonnonsuoli, tai muovikuori.
Kuori luonnollisesti poistetaan ennen ruuaksivalmistamista.
Kuorettomia makkaroita on vaikka kuinka paljon. Kokeile googlata.
Eri
Vierailija kirjoitti:
Meillä on Atrian kuoreton grillimakkara. Nämä ovat suoria pötkylöitä ja en ole nähnyt kaupassa samanlaisia. En tiedä, olisiko Atrian joku makkara vastaavanlainen?
T. keittäjä
Ehkä Atrian kuoreton Hiillos?
Vierailija kirjoitti:
Sellaista suoraa pötkylää - suurtalousmakkaraa ei saa tavallisesta kaupasta. Valmistusaineina on tyyliin vesi, peruna- ja hernekuitu, mekaanisesti eroteltu broilerin luuliha, broilerin nahka, mausteenkaltaiset aromiaineet. Kokonaislihapitoisuus hipoo jossain 30 prosentin luokissa.
T: kokki evp
Muistaakseni olen joskus yrittänyt kaupasta etsiä näitä tuloksetta.
Olen varmaan jotenkin häiriintynyt kun pidän vain laitosmakkarasta. -Ap
Lisäyksenä vielä, että joku mahdollisimman jauhoinen ja vähälihainen voisi vastata näitä koulun pötköjä.
T. se keittäjä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millä vuosikymmenellä ap on sitä syönyt? Uunilenkkiä saa jotain euron paketti, sitä missä ei ole kunnon lihaa.
Ehkä joskus 10 vuotta sitten ylä-asteella? Lukiossa ei muistaakseni ollut niitä. En siis syö normaalisti mitään makkaraa mutta kaupassa olen nähnyt vain juuri jotain lenkkiä, mistä en pidä. Haluaisin juuri niitä suoria laitosmakkaroita joissa ei ole kuorta. -Ap
Kyllä jokainen makkara jonkinlaiseen kuoreen tehdään, oli se sitten luonnonsuoli, tai muovikuori.
Kuori luonnollisesti poistetaan ennen ruuaksivalmistamista.
https://pikatukku.heinontukku.fi/heinob2bstorefrontexpress/fi/EUR//Tuor…
Tuossa sanotaan että ovat kuorettomia. Ulkoisesti ainakin näyttävät juuri siltä mitä haen. -Ap
Näyttää ihan nakilta. Ja x* jotain,
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millä vuosikymmenellä ap on sitä syönyt? Uunilenkkiä saa jotain euron paketti, sitä missä ei ole kunnon lihaa.
Ehkä joskus 10 vuotta sitten ylä-asteella? Lukiossa ei muistaakseni ollut niitä. En siis syö normaalisti mitään makkaraa mutta kaupassa olen nähnyt vain juuri jotain lenkkiä, mistä en pidä. Haluaisin juuri niitä suoria laitosmakkaroita joissa ei ole kuorta. -Ap
Kyllä jokainen makkara jonkinlaiseen kuoreen tehdään, oli se sitten luonnonsuoli, tai muovikuori.
Kuori luonnollisesti poistetaan ennen ruuaksivalmistamista.
Ns. kuorettomat makkarat tehdään esimerkiksi kollageeni"kuoreen" eikä sitä suinkaan tarvitse poistaa, kuten ei luonnonsuoltakaan.
Vierailija kirjoitti:
Lisäyksenä vielä, että joku mahdollisimman jauhoinen ja vähälihainen voisi vastata näitä koulun pötköjä.
T. se keittäjä
Lisukkeeksi pussimuussia ja ruskeaa kastiketta myöskin pussista sekä kurkkusalaattia...
UuniMaggara ohje.
Osta HK-sininen lenkkiä tuplapaketti.
Avaa paketti ja työnnä toinen makkara v*******i ja toinen p***********i kypsymään.
5h ja käännä maggarat, kypsytä vielä 2h. Kunnes sisälämpö 34.6 astetta.
Nautitaan tsinapin kera.
Voiko normaali ihminen tilata tukusta vai pitääkö lahjoa joku yrittäjä salakuljettamaan nämä minulle? -Ap
Jauhoista laitosmakkaraa se on