Vähäsuolainen ruoka
Minulle määrättiin lääkitys verenpaineeseen ja ohjattiin noudattamaan vähäsuolaisempaa ruokavaliota. Lääkärin mukaan jopa 80% saadusta suolasta tulee ”piilosuolana” eri elintarvikkeissa. Aloin siis aktiivisesti tutkimaan leipien, juustojen jne tuoteselosteita, ja tyrmistyneenä jouduin toteamaan että ihan tolkuttoman paljon suolaa lisätään lähes kaikkeen. Miksi ei laki säätele suolamäärien käyttöä elintarvikkeissa? Kun sydän- ja verisuoni sairaudet kuitenkin ovat suurin terveysuhka ja aiheuttavat julmetut kulut terveydenhuoltoon? Kenen etu on että suomalaiset näin lähes pakotetaan/ huijataan hankkimaan vakavia sairauksia? Tähän kansanterveydellisesti erittäin merkittävään asiaan kun olisi hyvin helppoa puuttua lainsäädännöllä? Sydän- ja verisuonitautien lisäksi suolalla on osuutta moniin muihinkin vakaviin sairauksiin. Jos suolansaantia lakimuutosten turvin säännösteltäisiin, eikö se ajan myötä siis auttaisi myös paljon puhuttuun hoitaja pulaan kun ihmiset olisivat terveempiä ja potilasmäärät vähenisivät? Tää suolan haitallisuus on niin hyvin tiedossa oleva asia, että tuntuu siltä että kyseessä olisi jokin outo valtion salaliitto omaa kansaansa vastaan kun asiaan ei mitenkään puututa.
Kommentit (98)
Ihmiset syövät liikaa kaikkea. Siksi liikaa suolaakin!
Mutta kun ihmiset kuitenkin ovat kiireisiä ja syövät valmisruokia/ puolivalmisteita, leipää, leikkeleitä, juustoja jne... miksi laki ei säännöstele suolan lisäämistä näihin tuotteisiin? Myös työpaikka lounaista kertyy aivan liikaa suolaa. Jos todella 80% saadusta suolasta tulee muualta kuin kotiruoasta, on kyllä tilanne huolestuttava!
Vierailija kirjoitti:
On niin paljon valmisruokia, joissa on suolaa. Tekemällä ruoan itse niin suolaa vähentää paljon. Itse olen lopettanut leipien ja sipsien syönnin ja panostan ruokaan. Verenpaine on laskenut. Lisäksi yritän juoda vettä reilun litran päivässä. Sekin vaikuttaa verenpaineeseen.
Mitään verenpaine - lääkitystä ei kannata aloittaakaan ennen kuin tekee ruokaremontin ja näkee miten verenpaineelle käy.
Suositusten mukainen suolansaanti on todella vaikeaa toteuttaa. Se edellytyäisi että kaikki pitäisi tehdä itse alusta loppuun, ja silloinki olla hyvin tarkkana raaka-aineiden kanssa.
THL:n mukaan lähes kaikki miehet, ja 96% naisista saa suolaa ravinnosta yli suositusten. Näin uutisoi yle joulukuussa.
Lähes kaikkeen on lisätty suolaa. Niin se vaan on.
Vierailija kirjoitti:
THL:n mukaan lähes kaikki miehet, ja 96% naisista saa suolaa ravinnosta yli suositusten. Näin uutisoi yle joulukuussa.
Miten thl "tietää" ihmisten syömiset?
Eiköhän kannattaisi miettiä ennemmin sokerin syöntiä. Suola on kuitenkin välttämätön aine. Sokeri sen sijaan ei ja sokeri on haitallista.
Suositukset ovat aivan älyttömät Viisi gramma kesikokoiselle naiselle`?
Se menee yli jo tavanomaisella aamupallalla. Olen mitannut. Ja ei ole verenpainetta ja olen hoikka. Ihan sama kuin alkoholissa: suunnilleen kuolet jos otat pari viinilasia.
Unohtakaa tämä paska ja eläkää juuri kuten hyvältä tuntuu.
N67
Vierailija kirjoitti:
Mutta kun ihmiset kuitenkin ovat kiireisiä ja syövät valmisruokia/ puolivalmisteita, leipää, leikkeleitä, juustoja jne... miksi laki ei säännöstele suolan lisäämistä näihin tuotteisiin? Myös työpaikka lounaista kertyy aivan liikaa suolaa. Jos todella 80% saadusta suolasta tulee muualta kuin kotiruoasta, on kyllä tilanne huolestuttava!
Ehkä sen kiireen voisi lopettaa ja alkaa elää ihan oikeasti.
2 pientä kauraleipä viipaletta, vähän juusto ja kinkkua. Laskin että siinä on 6gr suolaa :,(
Tämä on syy minulle miksi pysyn turvonneena.
Vierailija kirjoitti:
Eiköhän kannattaisi miettiä ennemmin sokerin syöntiä. Suola on kuitenkin välttämätön aine. Sokeri sen sijaan ei ja sokeri on haitallista.
Kyllä sokerin kulutustakin pitäisi vähentää, mutta myös suola on erittäin haitallista liiallisina määrinä. Pointti onkin että suolan saantia on hyvin vaikea välttää, kun taas sokerin saannin säätely on helppoa.
Vierailija kirjoitti:
2 pientä kauraleipä viipaletta, vähän juusto ja kinkkua. Laskin että siinä on 6gr suolaa :,(
Tämä on syy minulle miksi pysyn turvonneena.
Jos jättäisit ne leivät sieltä alta pois, niin voisi turvotuskin helpottaa.
Vierailija kirjoitti:
2 pientä kauraleipä viipaletta, vähän juusto ja kinkkua. Laskin että siinä on 6gr suolaa :,(
Tämä on syy minulle miksi pysyn turvonneena.
Sama mulla! Leivässä on suolaa ihan älyttömästi!
Syö määrätyt lääkkeesi palstamamman neuvosta huolimatta. Sen lisäksi niin kuin aiotkin vähennät suolaa ruokavaliostasi ja mitä muuta meinasit tehdä.
Älä pelleile terveydelläsi koska täällä joku niin tekee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mutta kun ihmiset kuitenkin ovat kiireisiä ja syövät valmisruokia/ puolivalmisteita, leipää, leikkeleitä, juustoja jne... miksi laki ei säännöstele suolan lisäämistä näihin tuotteisiin? Myös työpaikka lounaista kertyy aivan liikaa suolaa. Jos todella 80% saadusta suolasta tulee muualta kuin kotiruoasta, on kyllä tilanne huolestuttava!
Ehkä sen kiireen voisi lopettaa ja alkaa elää ihan oikeasti.
Meneekö kaikilta pointti ohi?! Kysymys kuuluu: miksi lainsäädännöllä ei haluta puuttua asiaan vaikka se olisi niin helppoa? Jos kerran lähes kaikki (myös te skeptiset siis hyvin todennäköisesti) saavat reilusti yli suositellun määtän suolaa, on kyllä jossain muussakin vikaa kuin kansan ruokailutottumuksissa! Luvut ovat siis miehillä lähes 100% ja naisilla 96% jos joltain tämä meni ohi! Halutaanko edes kansan pysyvän teeveinä? Ja jos ei, niin miksi?
Vierailija kirjoitti:
Syö määrätyt lääkkeesi palstamamman neuvosta huolimatta. Sen lisäksi niin kuin aiotkin vähennät suolaa ruokavaliostasi ja mitä muuta meinasit tehdä.
Älä pelleile terveydelläsi koska täällä joku niin tekee.
Juu, tottakai teen näin. Halusin vaan nostaa tämän asian esiin koska uskon että monelle muullekin tulee yllätyksenä miten vaikea suolan saantiin on vaikuttaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mutta kun ihmiset kuitenkin ovat kiireisiä ja syövät valmisruokia/ puolivalmisteita, leipää, leikkeleitä, juustoja jne... miksi laki ei säännöstele suolan lisäämistä näihin tuotteisiin? Myös työpaikka lounaista kertyy aivan liikaa suolaa. Jos todella 80% saadusta suolasta tulee muualta kuin kotiruoasta, on kyllä tilanne huolestuttava!
Ehkä sen kiireen voisi lopettaa ja alkaa elää ihan oikeasti.
Meneekö kaikilta pointti ohi?! Kysymys kuuluu: miksi lainsäädännöllä ei haluta puuttua asiaan vaikka se olisi niin helppoa? Jos kerran lähes kaikki (myös te skeptiset siis hyvin todennäköisesti) saavat reilusti yli suositellun määtän suolaa, on kyllä jossain muussakin vikaa kuin kansan ruokailutottumuksissa! Luvut ovat siis miehillä lähes 100% ja naisilla 96% jos joltain tämä meni ohi! Halutaanko edes kansan pysyvän teeveinä? Ja jos ei, niin miksi?
Hengitä välillä =)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syö määrätyt lääkkeesi palstamamman neuvosta huolimatta. Sen lisäksi niin kuin aiotkin vähennät suolaa ruokavaliostasi ja mitä muuta meinasit tehdä.
Älä pelleile terveydelläsi koska täällä joku niin tekee.Juu, tottakai teen näin. Halusin vaan nostaa tämän asian esiin koska uskon että monelle muullekin tulee yllätyksenä miten vaikea suolan saantiin on vaikuttaa.
Ei ole suinkaan vaikeaa.
Vierailija kirjoitti:
Suositukset ovat aivan älyttömät Viisi gramma kesikokoiselle naiselle`?
Se menee yli jo tavanomaisella aamupallalla. Olen mitannut. Ja ei ole verenpainetta ja olen hoikka. Ihan sama kuin alkoholissa: suunnilleen kuolet jos otat pari viinilasia.
Unohtakaa tämä paska ja eläkää juuri kuten hyvältä tuntuu.
N67
Vaikka vielä ei ole sinulla haittoja, se ei tarkoita että niitä ei tulisi. Perehdy asiaan äläkä elä laput silmillä. Suomalaisten yleisin kuolinsyy on sydän- ja verisuoni taudit! Saantisuositus todellakin ylittyy jo ihan tavallisella aamupalalla, ja siinähän se vika onkin!
On niin paljon valmisruokia, joissa on suolaa. Tekemällä ruoan itse niin suolaa vähentää paljon. Itse olen lopettanut leipien ja sipsien syönnin ja panostan ruokaan. Verenpaine on laskenut. Lisäksi yritän juoda vettä reilun litran päivässä. Sekin vaikuttaa verenpaineeseen.
Mitään verenpaine - lääkitystä ei kannata aloittaakaan ennen kuin tekee ruokaremontin ja näkee miten verenpaineelle käy.