Miksi kinkku jäi sitkeäksi?
Mitähän teen tässä väärin:
-3kg kinkku
-pakasteesta jääkappiin 2 vuorokaudeksi (sisälämpö noin pari astetta pakkasella tämän jälkeen)
-sulatin huoneenlämmössä 8 asteeseen (suositus noin 10)
-paistopussiin
-ensin 200 C 30min
-sitten 100 C kunnes sisälämpö näytti 78-79 (suositus 74, mutta pelasin vähän varman päälle ettei ainakaan jää raa'aksi mistään)
-kuorrutus päälle ja vielä 10min 225 C
Ihan syömäkelpoinen se on mutta jos vertaan vaikka äidin tekemään, oma jäi paljon sitkeämmäksi
Kommentit (15)
Sen voin lisätä että oli ensimmäinen kerta kun paistoin kinkkua joten ei minkäänlaista kokemusta asiasta ollut
Vierailija kirjoitti:
https://www.vauva.fi/keskustelu/3626266/kun-otat-kinkun-pois-uunista-pa…
Ok, eli tuon 74 asteen ohjeen mikä löytyy melkein joka lihatalon nettisivuilta voi ilmeisesti unohtaa...
-ap
Kuten huomaat, että suurin osa paistaa sen kinkun 85 asteeseen silloin on mureaa.
85 astetta sen olla pitää. Ravintolassa voi sitten hifistellä ja syödä puoliraakaa lihaa.
😘
Ap lähestulkoon jokainen tekee saman virheen tehdessään kinkun ensimmäistä kertaa. En tiedä onko kyseessä ikiaikainen äitien salaliitto ”en kyllä kerro sitä oikeaa lämpötilaa lapselleni niin äidin kinkku on yhä maailman paras ja tulevat jatkossa kotiin aina jouluksi” vai mikä mutta kun sukupolvesta toiseen on tämä sama moka niin outoahan se on 😂 Luultavasti äidit pelkäävät että tuppautuvat liikaa jos ohjeistivat.
Tsemppiä! Ensi vuonna osaat jo ihan prona! Itse taisin paistella pannulla ekan vuoden kinkkuani siinä toivossa että tulisi mureammaksi 😁
En tarkemmin tiedä miten äitini kinkun paistoi, mutta se oli olevinaan aina täydellinen. Tunti per kilo plus yksi tunti oli paistoaika. Lämpötilasta en sano mitään.
Vierailija kirjoitti:
85 astetta sen olla pitää. Ravintolassa voi sitten hifistellä ja syödä puoliraakaa lihaa.
Jep. Kotona ei tarvi koskaan syödä pikaruokaa.
Ap sua ei voi suoraan lainata. Ota ajoissa huoneen lämpöön. Uuni koko ajan 100-125 astetta. Älä luota uunin lukemaan. Kinkun alla olevalla pellillä vettä ja sen pitää juuri ja juuri kiehua. Huom vettä voi joutua lisäämään pellille koska sitä on tarkoitus olla vain vähän. Yhden hyvän neuvon mukaan mahdollisimman vähän mutta tarpeeksi.
Mittari paksumman kohdan keskelle eikä lähelle luuta. Paistoaika on laskennallisesti eka kilolle tunti ja seuraaville 45 minuuttia. Unohda se ja seuraa sitä mittaria jonka olet toivon mukaan laittanut oikein.
Kävi miten käy niin muista ylikypsä on parempi kuin raaka. Ei tule kato niitä inhottavia kakka ja yrjö lentää myrkytyksiä.
Kerroit muuten itse virheesi. Sisälämpö pakkasella.
Semmonen 83 sisälämpötila vähintään. Omassa kotona uuni sammutettiin siinä vaiheessa ja kinkku jätettiin vielä uuniin yöksi. Mutta tulee hyvää, vaikka ottaisi jo pois uunista tuossa vaiheessa. Ensi vuonna sitten onnistut.
Helvata. Oliko HK:n koekeittiössä testanneet jäisen kinkun kypsentämistä uunissa hiukka alle sadan asteen lämpötilassa.
Tämä juttu oli äskettäin IL:ssä, niin eipä ollut havattavaa eroa siihen "oikeaoppisesti" sulatettuun kinkkuun.
Paistoaika tietty pitenee, mutta jäisellä tosiaan tuo että alle sadassa asteessa koko ajan.
Ravintolassa naudanlihaa tarjoillaan raakana, mediumina, taikka kypsänä ja porsaan liha ainoastaan kypsänä. Kun asiakas haluaa porsaan lihan raakana taikka mediumina niin tarjoilija kertoo, että viimeaikainen lainsäädäntö vaatii, että porsaanliha on tarjoiltava nykyisin pelkästään kypsänä. Näin säästetään asiakas nolota tilanteelta. Todellisuudessa tautivaaran takia porsaanliha on tarjoiltu pelkästään kypsänä jo vuosikymmeniä.
Vierailija kirjoitti:
85 astetta sen olla pitää. Ravintolassa voi sitten hifistellä ja syödä puoliraakaa lihaa.
https://www.vauva.fi/keskustelu/3626266/kun-otat-kinkun-pois-uunista-pa…