Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Rosollin vaaleanpunainen kermavaahto. Miten se tehdään? Mulla lapsuudessa isoäiti laittoi aina.

Vierailija
16.12.2019 |

En vaan päässyt seuraamaan miten se tehtiin.

Kommentit (37)

Vierailija
1/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermavaahto värjätään yleensä säilykepunajuurten liemellä ja maustetaan.

Vierailija
2/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlaa "rosollin kastike", saat useampiakin ohjeita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuten ensimmäinen vastaaja kertoi. Ensin vatkataan, sitten sekoitetaan punajuuriliemi, sokeri ja suola.

Vierailija
4/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen näin:

Kerman sekaan vähän etikkapunaajuurien lientä, suolaa ja valkopippuria.

Ohjeita löytyy googlettamalla.

Vierailija
5/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo etikkaa vähäsen siihen vaahtoon.

Vierailija
6/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös tuonkin olisi voinut pikaisesti googlata, eikä lähettää kysymystä tänne?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitoksia. t.ap

Vierailija
8/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikös tuonkin olisi voinut pikaisesti googlata, eikä lähettää kysymystä tänne?

Tää on keskustelupalsta. Kyllä tällaisista aiheista saa keskustella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eikös tuonkin olisi voinut pikaisesti googlata, eikä lähettää kysymystä tänne?

Tää on keskustelupalsta. Kyllä tällaisista aiheista saa keskustella.

Ei järin antoisa keskustelu, kun vastaus on "punajuurien lientä, katso tarkemmin googlesta" tms. 

Vierailija
10/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eikös tuonkin olisi voinut pikaisesti googlata, eikä lähettää kysymystä tänne?

Tää on keskustelupalsta. Kyllä tällaisista aiheista saa keskustella.

Ei järin antoisa keskustelu, kun vastaus on "punajuurien lientä, katso tarkemmin googlesta" tms. 

Miksi se vaivaa sua? Tällä palstalla on tosi monia aloituksia, jotka vaihtuvat etusivulla tiuhaan. Miksi just tämä vaivaa? Ja nythän sä keskustelet tässä ketjussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä oli smetanaa.

Kermavaahto on turhan kevyttä.

Vierailija
12/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Että hä?

Ei rosolliin kuulu kyllä minkään väristä kermavaahtoa. Ei myöskään sillisalaattiin jonka koostumus silliä lukuunottamatta lähes sama kuin rosollin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Että hä?

Ei rosolliin kuulu kyllä minkään väristä kermavaahtoa. Ei myöskään sillisalaattiin jonka koostumus silliä lukuunottamatta lähes sama kuin rosollin.

Ai jaa, voi vitsit sentään, meillä on aina ollut! Pitää vissiin nyt sitten tänä vuonna jättää pois, kun se ei kuulukaan siihen. Voi itku.

Vierailija
14/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eikös tuonkin olisi voinut pikaisesti googlata, eikä lähettää kysymystä tänne?

Tää on keskustelupalsta. Kyllä tällaisista aiheista saa keskustella.

Ei järin antoisa keskustelu, kun vastaus on "punajuurien lientä, katso tarkemmin googlesta" tms. 

Miksi se vaivaa sua? Tällä palstalla on tosi monia aloituksia, jotka vaihtuvat etusivulla tiuhaan. Miksi just tämä vaivaa? Ja nythän sä keskustelet tässä ketjussa.

Rauhoituhan nyt. Ei se minua vaivaa (enkä edes ole tuo joka ensin kirjoitti googlaamisesta). Kunhan kerroin mielipiteeni niin kuin keskustelupalstalla on tapana tehdä. Ei siitä tarvitse kiihtyä ja aloittaa ristikuulustelua. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sallan kerman ohje tuli, etikkaa myös ja sokeria.

Vierailija
16/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Että hä?

Ei rosolliin kuulu kyllä minkään väristä kermavaahtoa. Ei myöskään sillisalaattiin jonka koostumus silliä lukuunottamatta lähes sama kuin rosollin.

Ai jaa, voi vitsit sentään, meillä on aina ollut! Pitää vissiin nyt sitten tänä vuonna jättää pois, kun se ei kuulukaan siihen. Voi itku.

Minun täytyy valistaa äitiäni ja mummoni, ettei etikkavaahti kuulu rosolliin. Mutta sopii minulle, koska en tykkää siitä.

Vierailija
17/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Että hä?

Ei rosolliin kuulu kyllä minkään väristä kermavaahtoa. Ei myöskään sillisalaattiin jonka koostumus silliä lukuunottamatta lähes sama kuin rosollin.

Ai jaa, voi vitsit sentään, meillä on aina ollut! Pitää vissiin nyt sitten tänä vuonna jättää pois, kun se ei kuulukaan siihen. Voi itku.

Minun täytyy valistaa äitiäni ja mummoni, ettei etikkavaahti kuulu rosolliin. Mutta sopii minulle, koska en tykkää siitä.

Sama homma.. ja väärässä oli sitten tsaarin hovin keittiömestarikin 1800-luvulla, mistä tuo ruokalaji meidän sukuun on tullut (isoäidin täti  oli siellä keittiössä piikana aikoinaan).

Vierailija
18/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo vaaleanpunainen vaahto kuuluu kyllä traumaattisimpiin ruokakokemuksiini. Kun sitä alakoulussa jouluruoan kanssa ensimmäisen kerran tarjottiin, kaikki lappasivat sitä tietysti lautasensa täyteen. Harvoin on ollut niin huijattu olo, kuin sitä höttövuorta ensimmäisen kerran maistaessa.

#neveragain

Vierailija
19/37 |
16.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä se on tehty usein kermaviilistä.

Ja miten niin ei kuulu rosolliin? Kyllä sitä on tarjolla varmaan useimmissa joulupöydissä.

Vierailija
20/37 |
20.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermavaahtoa joka värjätään etikkapunajuurella. En lisää suolaa, sokeria enkä mitään muutakaan

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yhdeksän kaksi