Tekosyysi käyttää liemikuutioita, grillimaustetta ja aromisuolaa
Niilläkö sitä omnomnomnom-nom-tasoista ruokaa tehdään?
Käytetäänkö näitä ainoastaan punalappuisiin tuotteisiin vai meneekö tuore ruoka näistä pilalle?
Kommentit (37)
Mikä vika liemikuutioissa? Teen itse omat kasvisliemikuutiot pakkaseen kasvisten hävikkiosista. Hyvää helppoa ja halpaa. Antaa makua ruokaan kuin ruokaan.
Jos haluaa syödä hyvää ruokaa, noita käytetään.
Joo, rakastan noita ja yrttisuolaa, soijaa, hp'tä ja ketsuppia. Nam nam nam
Maun ja helppouden vuoksi.
Ihan kelpo tuotteita.
Oliko niin, että niissä "hyytelömäisissä" kuution tapaisissa ei ole natriumglutamaattia?
Liemikuutioita käytän aika usein, viimeksi tehdessäni kaalilaatikkoa. Sen lisäksi en yleensä laita suolaa.
Grillimaustetta ja aromisuolaa en käytä.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Pienikittarityöttömien kadehtijalla on taas ongelmat.
Soijakastike loppuikin juuri, täytyy muistaa ostaa uutta.
Tosi monikäyttöinen tuote.
Ketsuppia ostin ison purkin, että riittää.
Tekosyitä ei ihan nyt tule mieleen, miksi pitäisi?
Kuulehan ap, nuo antavat hyvin umamia eli täyteläisyyttä ruokaan. Ei, en mausta pelkästään niillä, vaan laitan myös esimerkiksi pippuria, yrttejä, valkosipulia, balsamicoa, paprikajauhetta, mitä milloinkin.
Esimerkiksi jauhelihakastikkeeseen laitan sipulia, valkosipulia, kermaa, tomaattimurskaa, fondinapin, puoli tl sokeria, mustapippuria, laakerinlehteä, paprikajauhetta, timjamia, basilikaa ja oreganoa.
Liemikuutioiden sijasta käytän fondia. Tavallista aromisuolaa tai grillimaustetta minulla ei ole, mutta vastaavaa chili-suolaa, jota toin New Orleansista. On muuten hyvää.
Ei kaikilla ole herkkää makuaistia. Heille kuutiot sallitakoon. Tässä rantakalaresepti: muikkua, sipulia, perunaa, voita, kalaliemikuutio.
Toin Norjasta Reman omaa halpisgrillimaustetta. Suola, paprikaa, sipulia, valkosipulia, mustapippuria, inkivääriä, chiliä, sokeria, korianteria ja selleriä. Ei lisä- tai säilöntäaineita. Hui kauhistus.
Miten noi eroaa valmiista mausteseoksista? Grillimaustettakin saa suolattomana, liemikuutioitakin on nykyään laadukkaita, joissa on muutakin kuin pelkkää suolaa. Käytän, koska joskus on helppo heittää valmis mausteseos ruokaan ilman, että avaan sata maustepussia ja tee omaa seosta ruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Mikä vika liemikuutioissa? Teen itse omat kasvisliemikuutiot pakkaseen kasvisten hävikkiosista. Hyvää helppoa ja halpaa. Antaa makua ruokaan kuin ruokaan.
Arominvahvenne ainakin. Tosin luomu liemikuutioissa sitä ei ole ja niitä voi hyvin mielin käyttää vaikka joka päivä.
Käytän grillimaustetta. Kuivamarinoin sillä kauppahallista ostamani possun kylkiluut yön yli ennen uuniin laittamista. Muuta käyttökohdetta en ole sille keksinyt. Aromisuola on hyvää kurkkuvoileivän päällä välillä. Tosin se ei enää ole hyvää puuttuvan natriumglutamaatin takia. Onneksi olen ostanut kyseistä suolaa kilon maustekaupasta.
Maustan jauhelihan murustamalla sekaan kirkkaan lihaliemikuution. Helpoimmalla pääsee eikä tarvii olla montaa eri maustepurkkia.
Käytän liemikuutioita joihinkin ruokiin, mutta käytän luomua ja vähemmän suolaa sisältäviä. Aromisuolaa en käytä ja valmiita mausteseoksia ostaessani valitsen suolattomat vaihtoehdot.
Sokeriako jauhelihakastikkeeseen!?!
EEeeiiiiiii!!!
Ohis
Faith kirjoitti:
Liemikuutioita käytän aika usein, viimeksi tehdessäni kaalilaatikkoa. Sen lisäksi en yleensä laita suolaa.
Grillimaustetta ja aromisuolaa en käytä.
Kuulostaa hyvin suolattomalta, eikö haittaa makua?
Mihin milloinkin. Viimeksi lasagneen jota ruokahifistelijäserkkuni lappoi lautaselleen kahdesti lisää.