Voiko punaviinietikan korvata valkoviinietikalla (borssikeitto)
Olen tekemässä borssikeittoa, johon tulee punaviinietikkaa. Voiko sen korvata valkoviinietikalla, jota sattuu olemaan kaapissa?
Kommentit (12)
Voit korvata.
Maku hiukan muuttuu, mutta tuskin syöt borssikeittoa niin usein että muistat tuon oikean maun ja sitten hiukan häiritsisi tuo uusi vivahde.
Kiitos vastauksista. Käytän niin vähän etikkaa, etten haluaisi ostaa useita erilaisia kaappiin, koska ne jää käyttämättä.
Edellisestä borssikeitosta on pari vuotta, joten vivahde-ero ei varmasti haittaa.
Totta kai. Hätätapauksessa myös sitruunamehu käy. Väkiviinaetikkaa en laittaisi, mutta myös riisiviinietikka tai balsamico toimii ihan hyvin. Kyse on lähinnä siitä, että saadaan happamuus, makeus ja suolaisuus balanssiin.
Minä en ikinä ole punaviinietilkaa edes nähnyt missään reseptissä borssiin laitettavan eli valkoista aina käyttänyt
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista. Käytän niin vähän etikkaa, etten haluaisi ostaa useita erilaisia kaappiin, koska ne jää käyttämättä.
Edellisestä borssikeitosta on pari vuotta, joten vivahde-ero ei varmasti haittaa.
Samoin.
Teen itse majoneesin ja aina kaappiin valikoituu jompi kumpi, punaviini tai valkoviinietikka, joskus omenaviinietikkaakin. Sillä sitten mennään majoneesin kanssa aina pullo loppuun.
Aina tottuu sitten siihen vaihtuvaan makuun ja tuntuu että se olisi sitten se oikea versio.
Vierailija kirjoitti:
Totta kai. Hätätapauksessa myös sitruunamehu käy. Väkiviinaetikkaa en laittaisi, mutta myös riisiviinietikka tai balsamico toimii ihan hyvin. Kyse on lähinnä siitä, että saadaan happamuus, makeus ja suolaisuus balanssiin.
Aitoon venäläiseen borssikeittoon laitetaan väkiviinaetikkaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Totta kai. Hätätapauksessa myös sitruunamehu käy. Väkiviinaetikkaa en laittaisi, mutta myös riisiviinietikka tai balsamico toimii ihan hyvin. Kyse on lähinnä siitä, että saadaan happamuus, makeus ja suolaisuus balanssiin.
Aitoon venäläiseen borssikeittoon laitetaan väkiviinaetikkaa.
Tämä. Ja on ihan samantekevää käyttääkö sitä vai punaista tai valkoista viinietikkaa. Pointti on saada se pieni hapan jenga soppaan.
Väkiviinaetikkaa laimennetaan viinietikkaan verrattuna. Onko muuta väliä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Totta kai. Hätätapauksessa myös sitruunamehu käy. Väkiviinaetikkaa en laittaisi, mutta myös riisiviinietikka tai balsamico toimii ihan hyvin. Kyse on lähinnä siitä, että saadaan happamuus, makeus ja suolaisuus balanssiin.
Aitoon venäläiseen borssikeittoon laitetaan väkiviinaetikkaa.
Itse asiassa borssikeitto on ukrainalainen ruoka.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Totta kai. Hätätapauksessa myös sitruunamehu käy. Väkiviinaetikkaa en laittaisi, mutta myös riisiviinietikka tai balsamico toimii ihan hyvin. Kyse on lähinnä siitä, että saadaan happamuus, makeus ja suolaisuus balanssiin.
Aitoon venäläiseen borssikeittoon laitetaan väkiviinaetikkaa.
Itse asiassa borssikeitto on ukrainalainen ruoka.
Itse asiassa borssikeitto on yleisslaavilainen ruoka. Ukrainalaiseen borssiin ei välttämättä tule lihaa, mutta venäläiseen ja puolalaiseen yleensä kyllä. Puolassa saatetaan laittaa jopa makkaraa borssiin.
voi