Mitä alkupalaksi ja jälkiruuaksi
Kun pääruuaksi on bbq-maustettua savustettua kassleria, lohkoperunoita, uunipaahdettuja rakuunaporkkanoita, coleslawia ja vihreää salaattia.
Ruokailijoita 8.
Ja ennen kuin joku alkaa mellastaa erikoisruokavalioista ym: kyllä, kaikki syövät lihaa ja maitotuotteita eikä heillä ole mitään allergioita. Yksi ruokailijoista ei pidä silli- ja silakkaruuista. Kaikki minua lukuun ottamatta ovat isoruokaisia miehiä jotka haluavat tuhtia ruokaa.
Mitä tarjoaisit alkuruuaksi ja jälkiruuaksi?
Kommentit (15)
Alkuruuaksi joku keitto esim ja jälkkäriksi juustokakku
Tai alkuruuaksi bruschettaa ja jälkkäriksi marjakiisseli
Kurpitsakeitto alkuun ja jälkkäriksi kahvia ja pannacottaa tai mudcake
Alkuruoaksi joku "astetta parempi" leipä, jos tiedät että ruokahalua piisaa, niin sen kanssa pieni annos kevyttä keittoa. Linkkaan leivästä esimerkin, mutta en tarkoita että pitäisi olla rapua. https://www.fazer.fi/reseptit-ja-ideat/sesongit/rapujuhlat/reseptit-2/c…
Jälkkäriksi marjajäädyke (raikas, ei liian makea).
Hyviä ehdotuksia kaikki! Kiitos näistä :) Saa ehdottaa vielä lisääkin.
Ap
Alkuruoaksi oikein tuhti saaristolaisleipää kylmäsavulohitahnalla ja katkaravuilla.
Jälkkäriksi marenkia, lakkoja ja suolaista kinuskikastiketta.
Joku jäädyke, mousse, pannacotta tms. jälkiruuaksi, ei mitään tuhtia kakkua. Itse en tarjoilisi alkupalaa varmaan lainkaan, kun ruoka on tuhti ja on useita lisukkeita. Ehkä just joku kevyt keitto tai leipä korkeintaan.
Minusta tuo pääruoka ei alkuruokaa kaipaa. Ei vaikuta miltään juhlavalta monen ruokalajin aterialta vaan rennolta mätöltä. Jos alkuruoka on oltava, siirtäisin vihreän salaatin alkuun ja lisäisin siihen marinoituja tai pikkelöityjä kasviksia. Jälkiruuankin kannattaa olla kevyehkö, koska pääruoka on niin raskas ja runsas. Itse söisin tuon päälle mieluiten jäätelöä/sorbettia hedelmien tai marjojen kanssa. Jäätelölle voi tehdä kastikkeen, marjat marinoida jne. jos on tarve panostaa.
Alkuruoaksi kylmä gazpacho, ja maalaisleipää niille suuriruokaisille.
Jälkkäriksi kahvivanukas, pieni annos nätisti koristeltuna. Tai mangomargarita.
Alkupalaksi Tomaatti-mozzarellasalaattia
Jälkiruuaksi Puolukkavaahtoa
Alkuun vaikka puolalainen kylmä punajuurikeitto tai tsekkiläinen valkosipulikeitto (kirkas liemiruoka) ruiskrutonkien kanssa. Molemmat sopii sesonkiin.
Jälkkäriksi omena murukakku/piiras ja vaniljakastike tai -jäätelö.
Up