O´boy kaakaojuomajauheessa on 80 % sokeria
Kuinkahan moni vaivautuu lukemaan tuoteselostetta ja antaa jälkikasvunsa ryystää moista sokerivelliä?
Kommentit (72)
Jotkut syö sitä suoraan purkista lusikalla ilman että sekoittaa maitoon.
Vierailija kirjoitti:
Hyi, en osta sitä ollenkaan. Ei edes maistu suklaiselta. Nesquik vielä huonompaa.
Nesquik:ssa melkein sama ravintoarvo, sokeria aböyt 80 prossaa.
Hyi yök ostaako ihmiset sitä vieläkin? Paljon parempaa tulee siitä kunnon tummasta kaakaojauheesta, vielä ripaus vaniljasokeria niin nam.
VanHouten on puhdasta kaakaojauhetta johon voi lisätä makeutusta oman maun mukaan.
80 prossaa eikä yhtään liikaa. Siis kuka vielä haluaa elää vanhaksi ? Miettikää mikä on vanhuspalveluiden taso tänään ja miten se tulee kehittymään huh huh.
Ketä kiinnostaa joku kaakaojauhon koostumus, oikeesti?
Kaakao on nykyisin hinnoissaan. Sama ällömakeus vaivaa myös monia markettien halvempia suklaita. Niissäkin kaakaopitoisuus jatkaa laskuaan ja sokeria öösätään tilalle.
Mä juon vaan raakakaakaojauheesta tehtyä kaakaojuomaa. Laitan pikkasen sokeria.
Ennen vanhaan tais kaakaojuomat sisältää enemmän kaakaota ja vähemmän sokeria.
En ole ostanut mitään muuta kaakaojauhetta kuin Van Houten-kaakaojauhetta, kestää vaikka miten kauan yksi rasia. Se on 100% kaakaota, ja ei sisällä sokeria. Prismasta saa vähän päälle parilla eurolla yhden paketin, ei tule kyllä niin kalliiksi. Lieneeköhän sekin tuote vesitetty, en ole ostanut pitkään aikaan. Sokeroitua O'Boy kaakaojauhetta olen aina pitänyt erittäin huonona, en kyllä kelpuuta.
T. Lidl-mies.
Vierailija kirjoitti:
VanHouten on puhdasta kaakaojauhetta johon voi lisätä makeutusta oman maun mukaan.
Van houten maistuu homeelle. Kokeiles "mustaa" luomukaakaota.
Ja jotkut vielä lisää siihen sokeria
Se onkin kaakaoJUOMAjauhetta. Me ei juoda kaakaota juuri koskaan, joskus lapset pyytää eikä silloin ole ongelmaa antaa tätä kamalaa sokerijauhoa. Ihan herkkuahan se on, ja maistuu aivan erilaiselta kuin pelkästä kaakaosta tehty juoma. Lapsille kelpaa kyllä sekin, mutta itse en pidä.
Kaakaota juodaan lasillinen kerran kuukaudessa, miksi siinä pitäisi olla siis vähemmän sokeria? Ai siksi että sinä ja lapsesi voisivat joka päivä herkutella? Kun joka päivä pitää olla murot,myslit,suklaat, pullat ja limsat, niin eipä ole ihme että niiden sisällystä syynätään, kun herkuttelu on jokapäiväistä.
Annanpa vinkin miten syöttäkää niitä mukuloitanne
Aamupala -ruisleipää, voita, juustoa päälle, kananmunaa jossain muodossa, kaurapuuroa, omena. Juomana maito/vesi Ei siis pakko kaikkia näitä, mutta koostettuna.
Lounas koulussa/päikyssä- mitä siell änyt tarjotaankaan.
Välipala kotiin tullessa - jukurttia, joka jatketaan maustamattomalla rahkalla niin ettei ole enää ylisokerista. joku omena, tai porkkana päälle, ruisleipäleipäviipale, maito/vesi
Päivällinen - se mitä kotiruokaa tehdään sinä päivänä.
iltapalaksi riisi/kaura/manna/tattaripuuro, hedelmiä, kasviksia, kananmunia, samalla tavalla valmistettua jukurttia/maustamatonta viiliä, johon sekaan voi laittaa hippusen vaikka hunajaa.
Tämäntyyppisen normaalin syömisen päälle ei ole mitään väliä paljonko hiihtolenkin päätteeksi laavulla ryystää vaikka 90% sokeria sisältävää kaakaota, ja montako keksiä sen kanssa vetää.
Jos taasen päivän ruokavalio on tällainen(niin kuin nykyään monesti tuntuu olevan)
Aamupala -sokerimuroja, sokerimyslejä, sokerijukurttia, sokerimehua tai sokerikaakaota.
Lounas- koulussa
Välipala- haetaan kaupasta koulusta kotiin mennessä suklaapatukoita, sipsejä, energiajuomaa ja vähän karkkia. Mussutetaan ne tietokoneen ääressä.
Päivällinen - Luultavasti jotain einestä, joka lämmitetään nopeasti, hampparia, hotdogia, pitsaslaisseja, juomaksi mehua, limsaa, kaakaota
Iltapala - ranskanleipää, sokerijukurttia, huonorasvaista ylikevyt margariinia pullan päällä 3cm(koska perheen äiti mielestään sentäs edes yrittää!) Lopuissa leivissä hilloa ja nutellaa, sängyssä vielä näpytellään 12 asti yöllä somepuhelinta, ja mässytetään ne herkut mitä välipalalla jäi syömättä.
Iik, kuka juo sokerikaakaota, kuka syö sokerijogurtteja, jne, jne...
Ilmeisesti aika monikin, kun niitä kaupan hyllystä löytyy.
Kultaisella 70-luvulla ryystettiin vielä Maraboun herkullista suklaanmakuista O´Boyta, jossa takuulla oli vähemmän sokeria kuin nykyään.
Mutta nykyään O´Boyta valmistaakin multikansallinen amerikkalaisomisteinen Mondelez International, joka menee hinta edellä ja vähentää kaakaon määrää tuotteessa.
Onko asia muuttunut, kun mielestäni O'Boy ollut aina kovin sokerinen?
Vierailija kirjoitti:
Ketä kiinnostaa joku kaakaojauhon koostumus, oikeesti?
Sinua, klikkasit ja vastasit.
Hyi, en osta sitä ollenkaan. Ei edes maistu suklaiselta. Nesquik vielä huonompaa.