Apua! Jääkaappi jäänyt auki koko iltapäiväksi (5h) pitääkö kaikki heittää pois?!
Viikon ruokaostokset tehty eilen, kaappi täynnä jogurtteja, rahkaa, juustoja, LIHAA TUOREELTAAN PAKATTUNA kääreeseen (kauppahallista), ovi täynnä maitoa, apua!!
Mitä uskaltaa syödä ja mitäköhän pitää heittää pois, harmittaa niin!!
Kommentit (21)
Siis oliko se ovi kokonaan auki, vai vähän silleen... "tiivisteestä irti", kuten meidän jääkaappi ainakin joskus tapaa tekemään? Mietin vain... :)
...jätä ainakin ne hyllyt heittämättä
[quote author="Vierailija" time="07.04.2013 klo 18:53"]
Viikon ruokaostokset tehty eilen, kaappi täynnä jogurtteja, rahkaa, juustoja, LIHAA TUOREELTAAN PAKATTUNA kääreeseen (kauppahallista), ovi täynnä maitoa, apua!!
Mitä uskaltaa syödä ja mitäköhän pitää heittää pois, harmittaa niin!!
[/quote]
mitään ei tarvitse heittää pois.
-kotitalousope
Höpö höpö ja hassun hassun. Laita jääkaapin ovi kiinni ja jatka elämääs. Jos sulla on joku patologinen bakteerikammo, niin että muutaman tunnin ajan auki ollut jääkaapin ovi normaali huoneenlämmössä saa sut paniikkiin, niin hae hoitoa siihen. Yrität kompensoida jotain muuta hallitsemantona ongelmaa sillä, että pelkäät pöpjä.
Olen asunut Filippiineillä. Senverra voin sulle kertoa, että siellä on todella semmoinen ilmasto, että keittiön pöydälle jäänyt leivänkäntty on oikeesti syömäkelvoton 5 tunnin kuluttua. Vähän sulle tuota todellisuutta. En tiijä kyllä, että auttaako se mitään. Kattele vähän maailmankarttaa ja vertaa ilmastovyöhykkeitä toisiinsa Sitten kattele lämpämittareita sisällä ja ulkona ja mieti vielä.
Ovi ihan sepposen selällään. Ja ei asuta kyllä Suomessa, on paljon kuumempi jo, ei edes lämmitystä enää sisällä kun niin kuuma..
Siksi mietin vaan, mutten missään Filippiinienkään ilmastossa ole, ihan etelä-Euroopassa vaan..
ap
Mulla unohtui kerran maitopurkki yöksi reppuun (siis avaamaton luonnollisesti). Laitoin sen aamulla jääkaappiin ja käytin ihan normaalisti. Ei maistunut oudolle enkä sairastunut. Että etköhän selviä.
Vaikka jääkaapin ovi on ollut täysin auki, niin jääkappin seinämiin varautunut viileys yhdessä viileiden tuotteiden kanssa on pitänyt ruokasi moiteettomana. Suurin osa ruoista pysyisi myös sen 5h huoneenlämmössäkin ihan hyvänä.
En suosittele enää elintarvikkeiden käyttöä, ne eivät ole enää "turvallisia" käyttää.
Voi tulla ruokamyrkytys.
5 tuntia on pitkä aika, ei kannata enää syödä.
Vähän kaksipiippuinen juttu mielestäni. Minä olen kerran saanut ruokamyrkytyksen jauhelihasta, joka oli ollut liian kauan lämpimässä. Jos et ole koskaan kokenut ruokamyrkytystä, voin vakuuttaa sinulle ettet halua ikinä kokea sitä. Jos heti asian huomattuasi saisit kutsuttua naapurit ja tutut kylään ja söisitte kaiken heti, olisi ne luultavasti turvallista syödä. Hedelmät ja vihannekset ovat luonnollisesti täysin ok tuon episodin jälkeenkin.
Jääkaappi on varmasti ollut aika kylmä, kun termostaatti on huutanut täysillä iltapäivän.
Jos valmistat lihat heti, niin ei ole vaaraa, muut tuotteet ei ole kärsineet.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2013 klo 19:03"]
Höpö höpö ja hassun hassun. Laita jääkaapin ovi kiinni ja jatka elämääs. Jos sulla on joku patologinen bakteerikammo, niin että muutaman tunnin ajan auki ollut jääkaapin ovi normaali huoneenlämmössä saa sut paniikkiin, niin hae hoitoa siihen. Yrität kompensoida jotain muuta hallitsemantona ongelmaa sillä, että pelkäät pöpjä.
Olen asunut Filippiineillä. Senverra voin sulle kertoa, että siellä on todella semmoinen ilmasto, että keittiön pöydälle jäänyt leivänkäntty on oikeesti syömäkelvoton 5 tunnin kuluttua. Vähän sulle tuota todellisuutta. En tiijä kyllä, että auttaako se mitään. Kattele vähän maailmankarttaa ja vertaa ilmastovyöhykkeitä toisiinsa Sitten kattele lämpämittareita sisällä ja ulkona ja mieti vielä.
[/quote]
Asiatonta asian vierestä naljailua joltaki besserwisseriltä. Mahtaa olla mahtavaa ko on käyny ulkomailla niin tietää sitte näköjään Kaikesta kaiken, hurraa sulle!
Ehkä pikkusen kosteempi ilma Filippeeneillä 😂😂
Valmistat lihat heti ruuaksi ja pakastat. Maitotuotteet eivät ole menneet miksikään. Ennen käyttöönottoa haistat ja maistat.
Toisaalta mutta toisaalta.
Kaveri muuten sai korvauksen pilaantuneista elintarvikkeista kotivakuutuksesta kun lapsi oli jättänyt jääkaapin oven raolleen yöksi.
Vierailija kirjoitti:
Vähän kaksipiippuinen juttu mielestäni. Minä olen kerran saanut ruokamyrkytyksen jauhelihasta, joka oli ollut liian kauan lämpimässä. Jos et ole koskaan kokenut ruokamyrkytystä, voin vakuuttaa sinulle ettet halua ikinä kokea sitä. Jos heti asian huomattuasi saisit kutsuttua naapurit ja tutut kylään ja söisitte kaiken heti, olisi ne luultavasti turvallista syödä. Hedelmät ja vihannekset ovat luonnollisesti täysin ok tuon episodin jälkeenkin.
Jauheliha ja kala pilaantuukin nopeasti. Hapanmaitotuotteet ja juustot on keksitty maidon säilömiseksi. Yhtään paimentolaista missään ei olisi hengissä jos ne tuotteet viidessä tunnissa pilaantuisi. Aistinvaraista arviointia ja järkeä saa käyttää. Tuore liha kannattaa toki kypsentää ja käyttää nopeasti.
Vierailija kirjoitti:
Vähän kaksipiippuinen juttu mielestäni. Minä olen kerran saanut ruokamyrkytyksen jauhelihasta, joka oli ollut liian kauan lämpimässä. Jos et ole koskaan kokenut ruokamyrkytystä, voin vakuuttaa sinulle ettet halua ikinä kokea sitä. Jos heti asian huomattuasi saisit kutsuttua naapurit ja tutut kylään ja söisitte kaiken heti, olisi ne luultavasti turvallista syödä. Hedelmät ja vihannekset ovat luonnollisesti täysin ok tuon episodin jälkeenkin.
Mutta lihasta (varsinkin jauhelihasta) haistaa satavarmasti sen, ettei ole kunnossa. Paketissa kaikki tuoksuu tottumattomalle vähän oudolta, mutta paistinpannulla ei jää erehtymisen varaa.
Valmistitko itse tuon ruokamyrkytysjauhelihan?
0/5 tai ajakkiv voi heittäytyä parvekkeelta.
Et nyt oo tosissas, ethän.