Miten teet risoton?
Kommentit (13)
Vierailija kirjoitti:
Öljy pannulle, siihen sipulia kuullottumaan, sitten risottoriisiä ja kanttarelleja hetkeksi. Kun riisit ovat läpikuultavia kuumaa kasvislientä vähän kerrassaan ja pari lorausta valkoviiniä jos on. Lopuksi sekaan parmesaania, persiljaa ja mustapippuria myllystä. Nam!
Noinhan se tehdään ja itse teen samoin. Aikaa siinä menee mutta lopputulos on sellainen, että aikaa saa mennäkin. On se vaan hyvää.
Muuten samalla tavalla kuin eka vastaaja, mutta en käytä sieniä ja liemi riippuu lisukkeesta, jos tarjoan esim. broilerinfileen kanssa, niin käytän kanalientä.
Teen, lempiruokaa! Kuullotan öljyssä sipulisilppua ja valkosipulimurskaa. Sitten hyvää risottoriisiä, pyörittelen, kunnes läpikuultavaa. Reilu desi valkoviiniä, kun se imeytynyt, kauha kerrallaan kasvislientä. Koko ajan sekoitan, että tärkkelys irtoaa ja tulee hyvä rakenne. Aina kun kauhallinen imeytynyt, lisää nestettä. Kun kypsää, lisään vähän voita ja parmesaania. Rakenteen oltava valuvaa ja kosteaa.
Tässä perus. Keväällä tarjoan uunissa tai grillissä nopeasti paistettujen parsojen kanssa. Joskus paistan vuohenjuustoa päälle, joskun höyrytän sokeriherneitä tai pitkiä papuja. Myös savulohi ja katkaravut toimivat.
Juomana sama viini, jota käytin alussa.
Yritätkö saada palstalle sodan aikaiseksi?
Grillistä broileria ja valmisriisi ja soosi. Ei ku iäntä kohti.
Perinteinen hemapatsydeemi. Koulussa oli hyvät risotot.
Onko tämän keskustelun tarkoituksena nyt se, että toiset saa päteä risottoasioilla?
Vierailija kirjoitti:
Onko tämän keskustelun tarkoituksena nyt se, että toiset saa päteä risottoasioilla?
Ilmeisesti, kun ei ap muuta osaa.
Harvemmin teen 'oikeaa' risottoa.
Tänään mies halusi tehdä riisiä jossa oli riisi - kvinoa -siemensekoitusta, tavallista pitkäjyväistä riisiä, lehtikaalia, murennettua fetaa ja mausteita kuten rosmariinia.
Vierailija kirjoitti:
Onko tämän keskustelun tarkoituksena nyt se, että toiset saa päteä risottoasioilla?
Mikäpä muukaan.
Nestettä lisätessä ei muuten ole mitään väliä, laittaako kauhallinen kerrallaan vai isomman määrän kerralla. Lopussa on tietysti hyvä varoa, ettei mene liikaa.
Ykkönen muuten oikeassa, mutta pitää käyttää voita, ei öljyä. Lisäksi sitä voita pitää käyttää viittä vaille v.itun paljon, jos aikoo tehdä silleen kuin Italiassa.
Italialaiset sekoittavat vielä raastettua parmesaania aika moneen risottoon, että tulee oikein rasvaista.
Öljy pannulle, siihen sipulia kuullottumaan, sitten risottoriisiä ja kanttarelleja hetkeksi. Kun riisit ovat läpikuultavia kuumaa kasvislientä vähän kerrassaan ja pari lorausta valkoviiniä jos on. Lopuksi sekaan parmesaania, persiljaa ja mustapippuria myllystä. Nam!