Hyviä pataruokia?
Ostin padan ja nyt kaipaisin vinkkejä siinä valmistettaviin ruokiin. Mikä on sinun paras pataruokasi?
Kommentit (9)
Vierailija kirjoitti:
Mun peruspatani:
- 500-700 g naudanpaistia (kuutioi ja paista niihin paistopinta ja jätä padan pohjalle)
- Pari sipulia pilkottuna, anna kuullottua
- Punainen ja keltainen paprika pilkottuna, heitä sekaan
- Pilkottuja tomaatteja tai tomaattimurskaa, 600-800 grammaa, heitä sekaan
- Mustia papuja yksi purkillinen, heitä sekaan
- Kikherneitä yksi purkillinen, heitä sekaan
- 3-6 valkosipulinkynttä pieneksi leikeltynä, heitä sekaan
- Chiliä jos pidät chilistä, heitä sekaan
- Pippuria, suolaa ja paprikajauhetta, heitä sekaan
Kansi päälle ja pari tuntia muhimista. Menee hyvin esim. riisin, perunoiden, perunamuusin ja bataattien kanssa.
Kaiken tuon heittelyn jäljiltä on keittiö melko sotkuinen
Hirvenpaistia siivutettuina ohuiksi pihveiksi tai suikaleiksi, kuullotus voi-öljyseoksessa pannulla.
Pataan sipulia, porkkanaa, lanttua (ehkä pakastemaissia), vettä, pari laakerinlehteä, kokonaisia musta- ja valkopippureita, suolaa. Haudutus ilman kantta n 1h, kannen kanssa n 1h, lisätään ruokakerma ja lisä suolaa jos tarvis, haudutus 1.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun peruspatani:
- 500-700 g naudanpaistia (kuutioi ja paista niihin paistopinta ja jätä padan pohjalle)
- Pari sipulia pilkottuna, anna kuullottua
- Punainen ja keltainen paprika pilkottuna, heitä sekaan
- Pilkottuja tomaatteja tai tomaattimurskaa, 600-800 grammaa, heitä sekaan
- Mustia papuja yksi purkillinen, heitä sekaan
- Kikherneitä yksi purkillinen, heitä sekaan
- 3-6 valkosipulinkynttä pieneksi leikeltynä, heitä sekaan
- Chiliä jos pidät chilistä, heitä sekaan
- Pippuria, suolaa ja paprikajauhetta, heitä sekaan
Kansi päälle ja pari tuntia muhimista. Menee hyvin esim. riisin, perunoiden, perunamuusin ja bataattien kanssa.
Kaiken tuon heittelyn jäljiltä on keittiö melko sotkuinen
Tarkkuus paranee harjoitellessa! =)
Possusuikaleita ruskistus pannulla.
Sipulia
Porkkanaa
Paprikaa
Suolakurkkuja tai kapriksia
Suola, pippuri, chilimauste, paprikajauhe, curry, kaneli
Kokonaisia rosepippureita
Chorico viipaleita
Maissia
Kermaa
Uuniin
Kanaa
sipulia
porkkanaa
ruokakermaa
mausteita
Kun hautunut lisää:
Purkkipersikoita
Aurajuustoa
Vierailija kirjoitti:
Ostin padan ja nyt kaipaisin vinkkejä siinä valmistettaviin ruokiin. Mikä on sinun paras pataruokasi?
Makkarapata meksikkolaisittain:
Mausta tomaattiliemi chilillä, valkosipulilla, kanelilla ja anna muhia ja makuuntua liedellä kannen alla puolisen tuntia ja vasta sitten lisää joukkoon ruskistetut makkaranpalat, sipuli sekä kidneypavut ja porkkanat. Valitse pataan mausteista makkaraa, kuten chorizoa ja pilko joukkoon myös taateleita. Makea ja happaman tulinen maku sopii yllättävän hyvin yhteen. Riisiä lisäkkeeksi tai kuskusia.
Karjalanpaisti. Atrian valmispakkauksen kun ostaa, voissa kuullottaa sipulit ja porkkanat pyöräyttää ja lihojen pinnat ruskistaa, sitten pataan lisäksi suolaa, maustepippuria ja laakerinlehtiä. Vettä päälle niin että lihat peittyy, päiväksi miedolla lämmöllä uuniin ni jo tulee mureata ja hyvää lihaa.
Mun peruspatani:
- 500-700 g naudanpaistia (kuutioi ja paista niihin paistopinta ja jätä padan pohjalle)
- Pari sipulia pilkottuna, anna kuullottua
- Punainen ja keltainen paprika pilkottuna, heitä sekaan
- Pilkottuja tomaatteja tai tomaattimurskaa, 600-800 grammaa, heitä sekaan
- Mustia papuja yksi purkillinen, heitä sekaan
- Kikherneitä yksi purkillinen, heitä sekaan
- 3-6 valkosipulinkynttä pieneksi leikeltynä, heitä sekaan
- Chiliä jos pidät chilistä, heitä sekaan
- Pippuria, suolaa ja paprikajauhetta, heitä sekaan
Kansi päälle ja pari tuntia muhimista. Menee hyvin esim. riisin, perunoiden, perunamuusin ja bataattien kanssa.