Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Keitto jäi huoneenlämpöön, uskaltaako syödä

Vierailija
03.12.2018 |

Jäähdyttelin kylmässä vedessä isoa keittoannosta (jauheliha) kolmisen tuntia ja sen jälkeen nostin pöydälle tarkoituksena laittaa jääkaappiin mutta siihen sitten unohtui noin neljäksi tunniksi. Voiko tuota vielä syödä, saati tarjota taaperoikäiselle lapselle?

En kaipaa mitään maalaisjärkikommentteja, pahan ruokamyrkytyksen kokeneena ei huvita pelata enää tämmöisillä jutuilla :-D

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
03.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ruoka menisi noin nopeasti pilalle, maailma olisi aika pulassa.

Vierailija
2/12 |
03.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en ole ikinä saanut mitään ruokamyrkytystä omasta syystäni. Viimeksi viime yönä söin huoneenlämpöön unohtuneita kanapalleroita. Minulla on lämmitys p*skana vielä toistaiseksi ja taloni on jääkylmä, joten se on kuin iso jääkaappi. Joskus muinoin söin yön yli huoneenlämmössä olleen jugurtin, ei mitään seuraamuksia. Olen syönyt yön yli pöydällä olleen pizzan lopun, ei taaskaan mitään seuraamuksia.

En kyllä kuitenkaan harrasta tällaista toimintaa. Pyrin syömään ruokani ihan normaalissa ajassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
03.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei teurasjätteet nyt niin nopeasti ala mätänee! Ihan rohkeesti lapioitte ne ruumiinosat nassuun vaan!

Vierailija
4/12 |
03.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taitaa olla uusavuton pulassa muutenkin, luonnon monimuotoisuuden kanssa.

Vierailija
5/12 |
03.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uhka. Ruokamyrkytys

Vierailija
6/12 |
03.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika usein pärjää omilla aisteilla: näkö-, haju- ja makuaisti.

Itse söisin ihan murehtimatta. Jos haluat pelata varman päälle, kuumenna keittämällä ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
03.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

On kunnossa. Kylmään nyt vaan.

Käyttöikä lyhenee sieltä toisesta päästä, eli ei oo yhtä monta päivää ok.

Vierailija
8/12 |
03.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikesta ihmiset jaksavat vääntää negatiivista kommenttia, saako siitä jotain erityistä tyydytystä? Ehkäpä täällä parveilee elämäänsä kyllästyneitä ihmisiä jotka yrittävät pönkittää surkeata itsetuntoaan purkamalla ärsytyksensä muihin naamattomana keskustelupalstoilla? Harmi.

Kiitos teille jotka vastasitte, nyt syömään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
03.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jäähdyttelin kylmässä vedessä isoa keittoannosta (jauheliha) kolmisen tuntia ja sen jälkeen nostin pöydälle tarkoituksena laittaa jääkaappiin mutta siihen sitten unohtui noin neljäksi tunniksi. Voiko tuota vielä syödä, saati tarjota taaperoikäiselle lapselle?

En kaipaa mitään maalaisjärkikommentteja, pahan ruokamyrkytyksen kokeneena ei huvita pelata enää tämmöisillä jutuilla :-D

Jäähdytystapahtuma ei ole ollut optimaalinen, mutta itse söisin ja antaisin lapsellenikin. Mikäli kuumaksi valmistettua ruokaa aikoo säilyttää mahdollisimman pitkään jääkaapissa, on se hyvä jäähdyttää jääkaappilämpötilaan mahdollisimman nopeasti.

Ilmassa jäähdytys ei ole kovin nopeaa, mutta toimivaa. Näillä nollakeleillä ja kylmemmällä nostan kattilan parvekkeelle jäähtymään. On riittänyt minulle. Jos ei ole kylmää ulkotilaa käytössä, pesualtaan kylmävesihauteella saa kattilan sisällön lämpötilaa nopeasti alas, muttei riittävän alas. Loppujäähtyminen tapahtuu siitten jääkaapissa.

Evira:

"ELINTARVIKKEIDEN SÄILYTYSLÄMPÖTILOISTA KOTIKEITTIÖSSÄ

Oikea säilytyslämpötila on tärkeä ruoan laadun ja säilyvyyden kannalta. Lämpimänä tarjottava ruoka on pidettävä lämpimänä (yli +60 °C) tai jäähdytettävä nopeasti jääkaappilämpötilaan (+2 - +6 °C). Uudestaan lämmitettävä ruoka tulee lämmittää hyvin. Helposti pilaantuvat ja kylmäsäilytystä vaativat ruoat on aina säilytettävä jääkaapissa. Lämpötilalla on merkitystä myös elintarvikkeiden makuun ja laatuun, esim. liian kylmässä säilytetyistä perunoista tulee vetisiä. "

Kehitysmaissa ja kehittyvissä maissa puuttuu tietoa, taitoa ja jäähdytyslaitteita. Lisäksi tiskataan mikrobiologisesti likaisella vedellä. Siellä ne riskit piilevät. Suomessa sentään ravitsemusliikkeitä valvotaan, mikä on kuluttajan kannalta hyvä asia.

Vierailija
10/12 |
03.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuumenna se yli 75-asteiseksi noin vartiksi, sitten voit syödä. Tarkista lämpö hiukan pinnan alapuolelta, pohja lämpenee ensin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
03.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten ihmiset selvisi satojen tuhansien vuosien ajan ennen jääkaapin keksimistä. Ne varmaan söi aina koko kattilallisen keittoa kerralla.

Vierailija
12/12 |
03.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten ihmiset selvisi satojen tuhansien vuosien ajan ennen jääkaapin keksimistä. Ne varmaan söi aina koko kattilallisen keittoa kerralla.

Ehkä ne söi enimmäkseen sellaista ruokaa joka ei muutu vaaralliseksi lämpimässä ;)