Miksi niin moni syö vain ketjuravintoloissa?
Ihmettelen suomalaisten intoa syödä jossain s-ketjun ravintoloissa, joissa ruoka on suunnilleen eineskamaa, joka vain lämmitetään. Keskiverto annos maksaa n. 25 e, ja siihen pitää maksaa vielä juomat, ja mahdolliset kahvit/teet erikseen.
Muut yksityiset ravintolat, joissa ruoka on paljon halvempaa ja parempaa, tehdään alusta asti itse, ovat puolityhjillään. Olen tullut siihen tulokseen että ketjuravintolaan mennään bonusten takia, että saataisiin siitä 25 e annoksesta 50 c bonusta. Älytöntä, vaikka voisi syödä 15 e:lla laadukkaan buffetin jossa kaikki juomat ja salaatit sisältyy hintaan.
Vai mikä on syysi syödä ketjupaikoissa?
Kommentit (18)
Laitatko linkin tutkimukseen, kiitos.
Millainen seuranta sinulla on? Montako kohdetta?
Helsinkiläiset ovat ainakin niin snobeja että hyvämaineiset yksityiset paikat saavat asiakkaat ja ruoka on hyvää. Kehäkolmosen ulkopuolella sitten syödään lähinnä ABC:lla.
Suurempien kaupunkien ulkopuolella ei ole ketjupaikkoja kummempaa tarjontaa.
Itsekin ihmettelen välillä tätä. Asun yhdessä Suomen suurimmista kaupungeista. Kun lapsuuden ja nuoruuden aikaiset kaverit ja tutut pikkukaupungista tulevat käymään täällä, he mainostavat joka kerta menevänsä syömään Amarilloon. Joka ikinen kerta. Kaupunki on pullollaan vaikka minkämaalaista ja -laista ravintolaa, jotka olisivat vaihtelua iänikuiselle ketjuravintolalle. Mutta ei, eivät halua kokeilla mitään uutta, haluavat vain tuttuun ja turvalliseen.
Vierailija kirjoitti:
Itsekin ihmettelen välillä tätä. Asun yhdessä Suomen suurimmista kaupungeista. Kun lapsuuden ja nuoruuden aikaiset kaverit ja tutut pikkukaupungista tulevat käymään täällä, he mainostavat joka kerta menevänsä syömään Amarilloon. Joka ikinen kerta. Kaupunki on pullollaan vaikka minkämaalaista ja -laista ravintolaa, jotka olisivat vaihtelua iänikuiselle ketjuravintolalle. Mutta ei, eivät halua kokeilla mitään uutta, haluavat vain tuttuun ja turvalliseen.
Vau. Onpa huikea otanta.
Syön kyllä ketju ja ei ketju paikoissa, mitä ny tekee millonki mieli.
Tosin esim. Amarillossa tajusin että annokseni on koottu s-marketin texmex hyllystä ja mozzarellatikut oli pakastealtaasta (samoja mitä kotonakin lämmittänyt :D)
Mahtaako niillä olla enää ravintoloita Turussa, eikö ne jo kaikki suljettu?
Vierailija kirjoitti:
Laitatko linkin tutkimukseen, kiitos.
Ei mulla ole tähän mitään tutkimusta muuta kuin empiiristä tutkimusta. Kun vuosikaudet olen syönyt kerran viikossa jossain ravintolassa (ei ketjussa), niissä on arki-iltoina enintään puolet paikoista täynnä, jos sitäkään. Sitten kun kävelee ketjupaikkojen ohi ja katsoo sisään (rosso, huviretki, amarillo tms.) ovat aina lähes täynnä.
Kysyinkin miksi suosit ketjuja (siis jos käyt niissä enimmäkseen).
No saisiko tähän nyt sitten jotain mainintoja niistä paremmista paikoista, niin tietäisin mennä niihin?
Vierailija kirjoitti:
Suurempien kaupunkien ulkopuolella ei ole ketjupaikkoja kummempaa tarjontaa.
Juu ymmärrän jos ei ole muuta tarjolla. Mutta kun yleensä on. Esim. Jyväskylä on keskisuuri ja täällä on kaikki maaillman keittiöt, mutta ihmiset istuu Prisman buffassa syömässä sitä sotkumössöä, vaikka samalla hinnalla saisi laadukkaan ja monipuolisen esim. aasialaisen buffetin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suurempien kaupunkien ulkopuolella ei ole ketjupaikkoja kummempaa tarjontaa.
Juu ymmärrän jos ei ole muuta tarjolla. Mutta kun yleensä on. Esim. Jyväskylä on keskisuuri ja täällä on kaikki maaillman keittiöt, mutta ihmiset istuu Prisman buffassa syömässä sitä sotkumössöä, vaikka samalla hinnalla saisi laadukkaan ja monipuolisen esim. aasialaisen buffetin.
En pidä aasialaisesta tai muustakaan etnisestä ruuasta. Syön kyllä eurooppalaista ruokaa valmistavissa ravintoloissa, niitä harvemmin on missään muualla paitsi suurissa kaupungeissa.
Vierailija kirjoitti:
No saisiko tähän nyt sitten jotain mainintoja niistä paremmista paikoista, niin tietäisin mennä niihin?
Sehän riippuu missä asuu tai minne on valmis lähtemään syömään. Kannattaa vaikka netistä katsella ravintoloita ja niiden sivuja ja asiakkaiden kokemuksia. Ja monissa yksityisravintoloissa buffet on auki jopa iltakahdeksaan asti, kun ketjupaikoissa buffet on vain lounasaikaan, paitsi Prisman Buffa, joka on ihan ala-arvoinen. Joskus aikoinaan se oli ihan ok ja sieltä sai ihan kunnollista ja monipuolista kotiruokaa, mutta Buffaksi muututtuaan taso laski.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suurempien kaupunkien ulkopuolella ei ole ketjupaikkoja kummempaa tarjontaa.
Juu ymmärrän jos ei ole muuta tarjolla. Mutta kun yleensä on. Esim. Jyväskylä on keskisuuri ja täällä on kaikki maaillman keittiöt, mutta ihmiset istuu Prisman buffassa syömässä sitä sotkumössöä, vaikka samalla hinnalla saisi laadukkaan ja monipuolisen esim. aasialaisen buffetin.
En pidä aasialaisesta tai muustakaan etnisestä ruuasta. Syön kyllä eurooppalaista ruokaa valmistavissa ravintoloissa, niitä harvemmin on missään muualla paitsi suurissa kaupungeissa.
Onhan niitä muitakin, aasialainen oli vain yksi esimerkki. Oletko niitä joille kelpaa vain muusi ja lihapullat?
Perussuomalainen ihminen pyrkii välttämään kaikenlaista riskinottoa.
Vain?