Onko Suomi lähes ainoa maa, jossa osataan tehdä pizzaa?
Asun tällä hetkellä ulkomailla ja voi luoja kun tekisi mieli oikeaa pizzaa! Vissiin se tosiaan menee niin, että Suomi ja Saksa ovat Euroopan ainoat maat, joissa osataan tehdä kunnollista ja halpaa pizzaa.
Kommentit (16)
Jos ei koskaan ole saanut oikeaa italialaista pizzaa, on turha liputtaa kotipizzojen perään. Ne vasta onkin kaukana autenttisuudesta, mutta ovat suomalaiseen makuun. Enkä itsekään niistä valita.
Pizza on pizza vain Italiassa.
Espanjalainen pizza on myös todella herkullista
No periaatteessahan "oikea" pizza on sellainen ohut lätty, missä ihan minimaalisesti laadukkaita raaka-aineita.
Mutta mä tykkään myös eniten kebabbilapizzoista. Ihanaa kun on kunnolla täytettä
Italiassa pizza on pahaa!
Kuiva koppura niukalla täytteellä.
Ymmärrän että sen ”kuuluu” olla sellainen, mutta pahaa se on silti.
Juntit maailmalla osa 536. Vain suomalaiset osaa tehdä pitsaa, kaljaa ja kahvia, vai onko teillä(meillä) kenties hieman rajoittuneet makutottumukset.
Vierailija kirjoitti:
kunnollista ja halpaa pizzaa.
Toinen kumoaa toisen
Vierailija kirjoitti:
Juntit maailmalla osa 536. Vain suomalaiset osaa tehdä pitsaa, kaljaa ja kahvia, vai onko teillä(meillä) kenties hieman rajoittuneet makutottumukset.
Totta, vain juntit kutsuvat olutta kaljaksi.
No hei, kyllähän parhaat lätyt tehdään USA:ssa! Kunnon paksu pan pizza, nams :P
Besserwisser kirjoitti:
[
Totta, vain juntit kutsuvat olutta kaljaksi.
Jep. Suomalaiset on juntteja ja vaikka pikkuhiljaa oppivatkin viinien ja oluiden pariin, niin kaljaa se on silti valtaosalle väestöä.
Kyllä.
https://www.iltalehti.fi/uutiset/200803137379388_uu.shtml
"Suomalaiset pizzamestarit, turkulainen Pertti Laitinen ja vaasalainen Jarmo Valtari antoivat maanantaina Suomen ruokaa haukkuneelle Silvio Berlusconillemiettimisen aihetta. Miehet peittosivat Italian pizzamaakarin New Yorkissa selvin numeroin."
Vierailija kirjoitti:
Kyllä.
https://www.iltalehti.fi/uutiset/200803137379388_uu.shtml
"Suomalaiset pizzamestarit, turkulainen Pertti Laitinen ja vaasalainen Jarmo Valtari antoivat maanantaina Suomen ruokaa haukkuneelle Silvio Berlusconillemiettimisen aihetta. Miehet peittosivat Italian pizzamaakarin New Yorkissa selvin numeroin."
Vuoden 2008 uutinen :D Jokaisen persun suosikki pitsantäytteisiin kuuluu tietenkin kanttarellit, poro sekä punasipuli.
Vierailija kirjoitti:
Jos ei koskaan ole saanut oikeaa italialaista pizzaa, on turha liputtaa kotipizzojen perään. Ne vasta onkin kaukana autenttisuudesta, mutta ovat suomalaiseen makuun. Enkä itsekään niistä valita.
Pizza on pizza vain Italiassa.
Hmm. Ne Kotipizzatuotteet on kuitenkin huomattavasti lähempänä erit. pohjoisitalialaista pizzaa kuin kebabpizzerioiden tuotteet.
Toinen juttu on että Italiassa eri seuduilla pizzat on ihan erilaisia. Pohjoisessa on niitä ohut ja rapeapohjaisia, mutta täytteet voi toisinaan olla aika runsaatkin. Esim. makkara, kananmuna ja jopa peruna pizzoissa ei ole harvinaista varsinkaan talviaikaan. Rooman seudulla on ehkä eniten niitä mitä pidetään perinteisinä italialaisina pizzoina, ohutpohjaisia mutta niukoilla, tarkkaan harkituilla täytteillä. Etelämpänä sitten pizzan pohja paksunee ja on joskus jopa pullamaisen pehmeä ja paksu.
Eräs ulkomaalainen ystäväni joka on käynyt Italiassa useammin kuin minä (itse vain kerran) sanoi että Italiassa on halpispaikkoja joissa tehdään ei niin hyviä pizzoja turisteille, ja sitten on niitä taivaallisia pizzapaikkoja. :D
Itsellä tais käydä tuuri kun muistan syöneeni Italiassa parasta pizzaa ikinä vaikka siitä on monta vuotta.
Älä nyt sano että kutsut karvakäsien pizzoja oikeiksi pizzoiksi.