Verensokeri
Miten on mahdollista, että kun söin kolme leipää, kaksi tuntia siitä verensokerini oli 6,8 ja kun olin syönyt 200g suklaata ja leivän, verensokerini oli tunnin päästä siitä 5,4? Eikö suklaa nosta rajummin verensokeria vai erittyykö silloin enemmän insuliinia, joka taittaa tuon piikin?
Kommentit (7)
Leipä nostaa verensokeria enemmän kuin suklaa. Senhän huomasit jo mitatessasi.
Ei ole sairauksien pelkoa :D Hommasin VS-mittarin kun kokeilin paastoamista ja sitten seurailin hetken mielenkiinnosta sokereitani muutenkin ja säikähdin kun olivat välillä koholla. Nyt mittasin pitkästä aikaa ja olivat onneksi rauhallisemmat.
Ylellä oli se joku Lääkäri tietää tms brittisarja, missä mitattiin eri ruokien verensokerivaikutuksia ja ne olivat erilaiset eri ihmisillä siis toiselle toiset ruuat olivat pahoja ja toiselle taas ne, jotka olivat toiselle hyviä.
Erilaiset hiilihydraatit nostaa eri tavalla ja nopeudella.
Jos on pekkää suklaata ( ilman mitään karkki/kinuski/hillo/tms ) lisiä niin se ennemminkin pitää verensokereita tasaisenkuin että nostaisi rajusti ylös.
jospa lopettaisit sen jatkuvan mittailun. sairauksien pelko?