Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä eroa on rahkalla, viilillä, jugurtilla jne?

Ei kysyvä tieltä eksy
06.10.2018 |

Kaikki on tehty maidosta hapattamalla, mutta onko niissä jotain muuta perustavanlaatuista eroa kuin rakenne?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
06.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen noiden suurkuluttaja (tai no, rahkaa en käytä kuin pääsiäisenä pashaan), mutta en osaa aavistella muuta kuin että niiden valmistustavat ovat erilaisia ja niissä on erilaiset määrät rasvaa. Viiliä osaisin tehdä itsekin, noita muita en. Käyttömahdollisuuksissakin on eroja: smetana ja (rasvaisempi) jugurtti kestävät kuumentamista ja ovat hyviä ruuanlaitossa. Kermaviilistä ja ranskankermasta saa kylmiä kastikkeita, mutta muuten viilit eivät käy kokkailuun. 

Vierailija
2/11 |
06.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hapate on omansa jokaisessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
06.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käyttäjä2079 kirjoitti:

Olen noiden suurkuluttaja (tai no, rahkaa en käytä kuin pääsiäisenä pashaan), mutta en osaa aavistella muuta kuin että niiden valmistustavat ovat erilaisia ja niissä on erilaiset määrät rasvaa. Viiliä osaisin tehdä itsekin, noita muita en. Käyttömahdollisuuksissakin on eroja: smetana ja (rasvaisempi) jugurtti kestävät kuumentamista ja ovat hyviä ruuanlaitossa. Kermaviilistä ja ranskankermasta saa kylmiä kastikkeita, mutta muuten viilit eivät käy kokkailuun. 

Voihan vaikka jugurtissa ja viilissä olla sama rasvapitoisuus, mutta rakenne on aivan erilainen. Olisiko syynä erilainen hapatebakteeri?

Vierailija
4/11 |
06.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Käyttäjä2079 kirjoitti:

Olen noiden suurkuluttaja (tai no, rahkaa en käytä kuin pääsiäisenä pashaan), mutta en osaa aavistella muuta kuin että niiden valmistustavat ovat erilaisia ja niissä on erilaiset määrät rasvaa. Viiliä osaisin tehdä itsekin, noita muita en. Käyttömahdollisuuksissakin on eroja: smetana ja (rasvaisempi) jugurtti kestävät kuumentamista ja ovat hyviä ruuanlaitossa. Kermaviilistä ja ranskankermasta saa kylmiä kastikkeita, mutta muuten viilit eivät käy kokkailuun. 

Voihan vaikka jugurtissa ja viilissä olla sama rasvapitoisuus, mutta rakenne on aivan erilainen. Olisiko syynä erilainen hapatebakteeri?

Hapate tosiaan on eri. Hapate ei aina ole bakteeri, se voi olla myös hiiva tai bakteerin ja hiivan seos, kuten kefiirissä.

Vierailija
5/11 |
06.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Erilaiset bakteerit ja käymisajat.

Ainakin yhteistä niille on, että nuo kaikki ovat mätää maitoa. Yäk!

Vierailija
6/11 |
06.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käyttäjä2079 kirjoitti:

Olen noiden suurkuluttaja (tai no, rahkaa en käytä kuin pääsiäisenä pashaan), mutta en osaa aavistella muuta kuin että niiden valmistustavat ovat erilaisia ja niissä on erilaiset määrät rasvaa. Viiliä osaisin tehdä itsekin, noita muita en. Käyttömahdollisuuksissakin on eroja: smetana ja (rasvaisempi) jugurtti kestävät kuumentamista ja ovat hyviä ruuanlaitossa. Kermaviilistä ja ranskankermasta saa kylmiä kastikkeita, mutta muuten viilit eivät käy kokkailuun. 

Mä käytän kermaviiliä kuumiinkin ruokiin, lihamurekkeeseen. Ja laitan mustikkapiirakkaankin.

Miksi ei kävisi kuin kylmiin???

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
06.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myös valmistusprosessi on noissa erilainen.

Vierailija
8/11 |
06.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajattelin kirjoittaa tähän, mitä eroa noilla on, mutta löytäähän nuo tiedot jokainen halutessaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
06.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohis. Kestääkö rahka kuumennusta? Mietin justiin, mitä tehdä parista rahkapurkista, joissa on kuukauden vanha päiväys. Ei jotenkin enää huvittais tehdä marjarahkaa niistä. Voisko käyttää vaikka leivän tekoon?

Vierailija
10/11 |
06.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uppista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
06.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ohis. Kestääkö rahka kuumennusta? Mietin justiin, mitä tehdä parista rahkapurkista, joissa on kuukauden vanha päiväys. Ei jotenkin enää huvittais tehdä marjarahkaa niistä. Voisko käyttää vaikka leivän tekoon?

Onhan rahkapiirakkaa olemassa.

ap.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi seitsemän