Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Anopiisanoi että lohen voi laittaa keittoon nahkoineen

Vierailija
05.09.2018 |

... Eli kelluu siinä pinnalla koko lohifilee ja irrottaa sitten hetken päästä nahan kun se irtoaa kuin itsestään. Kala on nyt keiton seassa ja odottaa kiehumista. Jostain kuitenkin luin että jos keittää nahkaa tms niin pitäisi siivilöidä vaahtoa pois päältä. Miksi ja mitä jos ei niin tee? En löytänyt mistään ohjetta missä kala laitettasiiin näin suoraan keittoon. Ja siis pilkkoutuu sitten itsestään kun keittynyt. Kaikissa ohjeissa kala pilkottiin ja nahka otettiin pois ensin. Onko anopin ohje ihan syötävä vai irtoaako nahasta jotain ? Heillä muutenkin outoja tapoja tehdä asioita. En ole ennen tehnyt keittoa enkä kehtaa enää kysyä anopilta ettei selviä etten ole keittoa tehnyt aiemmin.

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sun anoppis on laiska. Se nahka fileerataan veks ja se kala laitetaan ihan lopuksi paloina, toiseksi viimeisenä ennen tilliä. Keittoa ei keitetä enää tämän jälkeen (tai keitetään vain muutama minuutti) koska lohi kypysyy kuumassa keitossa todella nopsaan.

Vierailija
2/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siinä lohen nahassa ole mitään myrkyllistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anoppis on oikeassa. Nahka lähtee helposti tuolla konstilla. Onko se vaahto kamalan vaikeaa ottaa pinnalta pois vai miksi moisia kyselet?

Vierailija
4/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piisami sanoi?

Vierailija
5/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei noin tehdä. Laiska anoppi sinulla. Lohesta voi irrottaa sen nahan vaikka nopeasti pannulla: nahkapuoli alaspäin kuumalle paistinpannulle ja nahka irtoaa vetämällä. Kala paloitellaan ja lisätään keittoon loppuvaiheessa.

Jos taas teet ruodoista ja päästä lientä, niitä keitetään ensin erikseen sipulin ja mausteiden kanssa tunti ja siivilöidään liemi ja ruodot roskiin, minkä jälkeen liemeen lisätään perunalohkot ja mitä keittoon laittaakaan ja viimeksi kalapalat + kerma, jos käyttää.

Jos nahkan laittaa keittymään, siitä yleensä irtoaa suomuja ja tulee vaahtoa.

Vierailija
6/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Menin äskön katsomaan keittoa, kala oli uponnut keittoon ja nahka meni ihan paloiksi kun yritin sitä kalastella. Ilmeisesti sain kuitenkin melki kaiken nahan pois. Mitään vaahtoa en pinnalla nähnyt. Miksi se vaahto pitäisi saada pois? Siksi kyselen. Kun en nyt ainakaan saanut.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

AINA nahnoineen. Se ei muuten onnistu.

Vierailija
8/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin siis anoppi tietää että olen huono ja laiska ruuan laittaja. Esim pannulla paistelun jälkeen pitäisi teiskata pannukin. Että jos voi tehdä helpomman kautta niin mielellään teen... Mutta tuleeko vaahdosta paha maku vai miten?

Keittojuurespussissa oli ohjeena että kala ensin keitetään ja sitten perään ne keittojuurekset ja koko soppaa vielä 10 min. Että kyllä siinäkin ohjeessa aika kauan keitetään sitä kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis ap oli edellinen

ap

Vierailija
10/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan toimiva tapa kunhan kala on suomustettu hyvin, nahasta tulee myös lisää makua liemeen, mutta mielellään leikkaa lihat sivuun ja lisää ne vasta lopuksi keittoon, keittää nahan, ruodot ja muut osat erillisessä kattilassa, siivilöi ja lisää liemen keittoon. Ai että tulee maukasta ja kaikki osat tulee käytettyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos haluat, että kala säilyy palasina keitossa eikä ole muhjaantunut murusiksi, niin kalapaöat kannattaa lisätä keittoon vasta lopuksi. Kypsyvät muutamassa minuutissa.

Vierailija
12/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitonta. Poliisille ilmo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos haluat, että kala säilyy palasina keitossa eikä ole muhjaantunut murusiksi, niin kalapaöat kannattaa lisätä keittoon vasta lopuksi. Kypsyvät muutamassa minuutissa.

Juurin noin. Poached salmon. Muut kamat keitetään ja lopuksi fisu sinne ja varovaisesti pois. Näin teemme ravintolassa kalapäivinä.

Vierailija
14/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siitä nahasta pitää keittää liemi, siinä on hyvät maut ja ihanat rasvat mukana, mieluimmin ruodoista kanssa lientä? Liemeen sitten tehdään lopullinen soppa. Kaikki muut tavat on vääriä ja harhaoppisia. T. Gastronomius Universalis von Herbes Gigelis

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
05.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se vaahto kuoritaan, jotta liemi säilyisi kirkkaana, eikä vaahto samenna sitä. Ei se makuun vaikuta, vaan on esteettinen kysymys.

Anoppisi neuvo on sikäli ok, että noin säästyy fileoinnilta. Mutta se keittämällä irroitettu nahka pitää irrottaa melkein saman tien, ennen kuin kala alkaa hajoa, ja se alkaa hajota tosiaan muutamassa minuutissa.

Itse hankkisin fileointiveitsen ja leikkaisin kalanlihat irti nahasta. Kaupasta ostetut lohifileet on harvoin suomustettu kunnolla, joten nahasta irtoaa liemeen suomuja. Ja kuten huomasit, nahka ja kala möhnääntyy herkästi mössöksi, mikä ei ole tarkoitus.

Kokenut kotikokki

Vierailija
16/22 |
03.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohta ei tarvitse suomustaa. Keitin juuri kokonaisen, avatun kirjolohen. Kuorin vaahdon. Nyt lohi jäähtyy liemineen kattilassa. Samalla se kiinteytyy. Sitten nostan lohen pois, liemestä, avaan, ovan lihat wrilleen odottamaan. Selkäruoto ja pää takaisin liemeen + laakerinlehtiä, sipulia, purjoa, porkkanaa, mustapippuria. Keitän maukkaaksi. Joukkoon perunat ja kun kypsiä niin lohet.

Vierailija
17/22 |
03.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä voi.Nahkaa ei tarvitse syödä.Poista keittosta halutessa ennen tarjoilua  bio roskikseen.

Vierailija
18/22 |
03.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensi kerralla googleta ohjeet, älä kuuntele anoppiasi.

Vierailija
19/22 |
03.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lohta ei tarvitse suomustaa. Keitin juuri kokonaisen, avatun kirjolohen. Kuorin vaahdon. Nyt lohi jäähtyy liemineen kattilassa. Samalla se kiinteytyy. Sitten nostan lohen pois, liemestä, avaan, ovan lihat wrilleen odottamaan. Selkäruoto ja pää takaisin liemeen + laakerinlehtiä, sipulia, purjoa, porkkanaa, mustapippuria. Keitän maukkaaksi. Joukkoon perunat ja kun kypsiä niin lohet.

Mikä järki tuossa on?!

Vierailija
20/22 |
03.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Menin äskön katsomaan keittoa, kala oli uponnut keittoon ja nahka meni ihan paloiksi kun yritin sitä kalastella. Ilmeisesti sain kuitenkin melki kaiken nahan pois. Mitään vaahtoa en pinnalla nähnyt. Miksi se vaahto pitäisi saada pois? Siksi kyselen. Kun en nyt ainakaan saanut.

ap

Vaahdon pois ottaminen tekee keitosta kirkasliemisempää. En ole koskaan ottanut vaahtoa pois mistään keitosta. Täysin tarpeetonta ravinnon tuhlausta, ulkonäön vuoksi.

Lohen nahka on myös ihan syötävää. Jos haluaa ottaa nahan pois niin laittaa isot palat nahkapuoli ylös ja poimii nahat ennenkuin palat hajoavat. Helpompi tehdä jos liemeä ei ole paljoa.

Keiton voi tehdä myös niin, että keittää kalat (tai lihat) yksinään liemessä, ja ottaa ne sieltä perattaviksi, ja keittää sitten kasvikset liemessä ja lisää peratut palat viimeksi. Näppärää esimerkiksi kokonaisen kanan kanssa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi neljä