Tekeekö kukaan enää voileipiä iltapalaksi perheelle
lapsuudessa niin tehtiin ja teen niin kotonani nyt. Lasten kaverit tykkäävät ja sanovat ettei heillä koskaan tehdä.
Ihan keitettyjä kananmunia ja majoneesia.
Salattia, metwurstia ja paprikaa.
Lauantaimakkaraa.
Kommentit (93)
Meillä ei syödä tuollaista ruokaa, eikä syöty myöskään lapsuudenkodissani.
Ylipainoisia meidän suvussa ei ole.
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei syödä tuollaista ruokaa, eikä syöty myöskään lapsuudenkodissani.
Ylipainoisia meidän suvussa ei ole.
Meillä syödään, ei myöskään olla ylipainoisia.
Täts vai kirjoitti:
Koska terveysbuumi.
Yhdessä voileivässä voi tosiaan olla suolaa koko päivän saantisuositusten verran.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei syödä tuollaista ruokaa, eikä syöty myöskään lapsuudenkodissani.
Ylipainoisia meidän suvussa ei ole.Meillä syödään, ei myöskään olla ylipainoisia.
Painoko ainoa hyvinvoinnin mittari?
Lauantaimakkaraa?! Luulin, että sen koomin kun pappani sukupolvi on vähentynyt (97v.) ei lauantaimakkaraa olisi tarpeen enää valmistaa. Tai korkeintaan, että löytyisi sitten koiranruokahyllystä. Ja ei, en todellakaan tarjoa tuollaista lihankaltaista jauhopuristetta lapsilleni :D
Voileipiä meillä kyllä syödään, mutta myöskään majoneesi ja meetwursti eivät kuulu lasteni leipien päälle. Toivottavasti olet vähemmistössä tarjoiluidesi kanssa. Kuulostaa hyvältä, että lastesi kaverit kertovat ettei heilläkään vastaavaa syödä.
Juuri mietin jotain kolmiovoileipää, salaatti ja ehkä jäätelöä viikonlopulle, vaikka päivällisen tilalle....
Meillä syödään aina voileipää iltapalaksi. Päälle laitetaan vaan margariinia, ei muuta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei syödä tuollaista ruokaa, eikä syöty myöskään lapsuudenkodissani.
Ylipainoisia meidän suvussa ei ole.Meillä syödään, ei myöskään olla ylipainoisia.
Painoko ainoa hyvinvoinnin mittari?
Ei ole mutta itsehän siitä ensimmäisenä puhuit. En kyllä myöskään usko että leivän syöminen tekisi meistä epäterveitä kun syödään kuitenkin paljon muutakin.
Allergiat varmistettu vanhemmilta?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei syödä tuollaista ruokaa, eikä syöty myöskään lapsuudenkodissani.
Ylipainoisia meidän suvussa ei ole.Meillä syödään, ei myöskään olla ylipainoisia.
Painoko ainoa hyvinvoinnin mittari?
Ei ole mutta itsehän siitä ensimmäisenä puhuit. En kyllä myöskään usko että leivän syöminen tekisi meistä epäterveitä kun syödään kuitenkin paljon muutakin.
En puhunut vaan kyseenalaistin ihan tiedän kummankin vastaukset. :D
Ruis-/kauraleipää margariinilla, tomaatilla, kurkulla ja paprikalla. Tästä ainakin perhe on tykännyt.
Meillä syödään voileipiä, joskus aamupalaksi, joskus välipalaksi, joskus iltapalaksi (ei tietenkään samana päivänä näitä kaikkea). Päällisenä Oivariinia, tuorejuustoa, juustoa, salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kananmunaa - mitä nyt kukin leivällensä haluaa. Majoneesia, meetvurstia ja lauantaimakkaraa emme ole tottuneet syömään, mutta muutaman kerran vuodessa ostamme leikkelettä, yleensä kalkkunaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei syödä tuollaista ruokaa, eikä syöty myöskään lapsuudenkodissani.
Ylipainoisia meidän suvussa ei ole.Meillä syödään, ei myöskään olla ylipainoisia.
Painoko ainoa hyvinvoinnin mittari?
Ei ole mutta itsehän siitä ensimmäisenä puhuit. En kyllä myöskään usko että leivän syöminen tekisi meistä epäterveitä kun syödään kuitenkin paljon muutakin.
En puhunut vaan kyseenalaistin ihan tiedän kummankin vastaukset. :D
Ei aina jaksaisi olla lisäämässä, en ole edellinen mutta...mikä hitto siinä on että ei voi vain vastata esitettyyn kysymykseen ilman henkilökohtaisuuksia.
Jessuksen pyssyt!
Ettei vaan hilkka-uolevi tukehdu, kun joka toisella on hengenvaarallinen allergia!
Kannattaa tietenkin varmistaa.
En missään tapauksessa pilkkaa tai vähättele todellista allergikkoa, mutta monet nykyajan allergiat ovat aika keksittyjä tyyliin "en tykkää sipulista".
Voileipiä syö lapseni sekä aamulla että illalla.
Joka päivä.
Ruis- tai kauraleipä, päällyksenä juustoa, kurkkua, tomaattia tai vaikka raejuustomunavoita ja paprikaa.
Ei ole suolakurkkua eikä lauantaimakkaraa...
Joskus teen kanssa näkkileipää, lauantaimakkaraa ja suolakurkkuja. Suosittelen.
Joskus taas teen."kolmioleipiä" eli paahtoleipää, johon juustoa, leikkelettä,salaattia, tomaattia, kurkkua ja ruohosipulia sisälle. Leivät päällekkäin ja halki.
Ja joskus taas ei syödä iltapalaa ollenkaan. Miten milloinkin.
Ei laiteta iltapalaa kun töiden vuoksi menee päivällinen illalliseksi.
Meillä syödään usein voileipiä. Syödään kaikkia leipiä ruisleivästä paahtoleipään. Nykyään on todella isot valikoimat kaikkia ihania maalaisleipiä ja siemenleipiä ym.
Ja päälle pannaan mitä milloinkin esim. juustoja, kinkkua, makkaraa, kalaa, poroa, vihreitä ym ym. Mielikuvitus on vaan rajana. Ja aina ei tarvitse laittaa margariinia tai voita kun on hyviä tahnoja ja sooseja.
Usein tehdään ihan perinteisiä uunivoileipiä (tonnikala tai kinkku) ja teinit tyhjää pellin vilauksessa.
Ruokavammaiset ei osaa/uskalla edes voileipiä syödä. Lapset pitäisi kieltää tuollaisilta fanaatikoilta.
Kukaan ei ole lihonut tai kuollut jos syö voileivän. Jos syö ämpärillisen voileipiä joka ilta niin varmasti lihoo mutta tuskin niin kukaan tekee...siis normaali ihminen.
Tavallisella ruualla kasvaa terveitä lapsia ja nuoria jotka ei pelkää syödä. Omia fobioita ei saa siirtää lapsille.
Ei iltapalaksi, mutta välipalaksi kyllä. Meillä ei syödä iltapalaa lainkaan. Aikoinaan mietimme, tarjotaanko lapsille päivällinen "perinteiseen suomalaiseen" päivällisaikaan klo 17 vain toisen vanhemman kanssa vai syödäänkö päivällinen koko perhe yhdessä klo 19. Valitsimme jälkimmäisen.