Miksi Lohilo -proteiinijäätelöitä myydään terveellisinä?
Olen ostanut pari kertaa Lohilo proteiinijätelöpatukan ja nyt vasta katsoin tarkemmin tuotesisältöä.
55 gramman patukassa on rasvaa 22 grammaa jossa tyydyttymätöntä 10 grammaa. Hiilihydraatteja 30 grammaa joista sokereita 5,9 grammaa. Sadassa grammassa rasvaa on nelisenkymmentä rasvaa ja sokeria yli 10 grammaa eli ei mikään kevyt herkku kyseessä.
Kommentit (19)
Kato, kun siinä on proteiinia. Eli tyhmille on helppo myydä mitä tahansa, kun tietää, mistä narusta vetää. Nämä fitness-ruojavaliohurahtaneet nettiguruihin uskovat nyt pitävät mitä tahansa terveellisenä, kunhan markkinamiehet käyttävät oikeita avainsanoja ja joku bloggari kaupalline yhteistyönä tuotetta kehuu.
No näin kuluttajalle juuri myydään tuotteita, mielikuvilla.
Minä olen ajatellut lohilon terveellisempänä vaihtoehtona perinteiselle jäätelölle mutta jäätelöä se kuitenkin on. Eli ei mikään kevyt tai terveellinen herkku mutta perinteistä herkkua terveellisempi vaihtoehto. Näin olen itse asian nähnyt. Voi olla että olen itsekin langennut mielikuvamarkkinointiin mutta sama se, koska ko. jäätelö on hyvää ja myös sopivan kokoisessa pakkauksessa.
Vierailija kirjoitti:
No näin kuluttajalle juuri myydään tuotteita, mielikuvilla.
Minä olen ajatellut lohilon terveellisempänä vaihtoehtona perinteiselle jäätelölle mutta jäätelöä se kuitenkin on. Eli ei mikään kevyt tai terveellinen herkku mutta perinteistä herkkua terveellisempi vaihtoehto. Näin olen itse asian nähnyt. Voi olla että olen itsekin langennut mielikuvamarkkinointiin mutta sama se, koska ko. jäätelö on hyvää ja myös sopivan kokoisessa pakkauksessa.
No ei se kyllä oikeasti ole ainakaan terveellisempää. Huomattavasti teollisempaa ja prosessoidumpaa ja enemmän keinotekoisia ainesosia. Eli jos jäätelöä tekee mieli, kannattaa syödä ihan oikeaa jäätelöä. Kohtuudella syötynä et saa tavallisesta jäätelöstä missään nimessä merkitsevästi enempää energiaa tai sokeria tai tyydyttynyttä rasvaa, osasta jopa vähemmän, joten ei ole mitään oikeaa syytä syödä sen sijaan Lohiloa. Kyse on todellakin vain luodusta mielikuvasta.
Jos vertaat Lohiloa muihin vastaaviin ”normijäätelöihin” onhan makrosisällöissä huima ero. Nimensä mukaisesti (LoHiLo => low carb, high protein, low fat) Lohilo sisältää siskojaan ja veljiään vähemmän hiilihydraatteja ja rasvaa mutta rutkasti enemmän proteiinia. Lisäksi Lohilon kuitupitoisuus on huomattava, mausta riippuen n. 10g/100g. Mielestäni nuo argumentit eivät ole pelkkää mielikuvan luontia vaan terveellisemmän tuotteen ominaisuuksia.
Vierailija kirjoitti:
Jos vertaat Lohiloa muihin vastaaviin ”normijäätelöihin” onhan makrosisällöissä huima ero. Nimensä mukaisesti (LoHiLo => low carb, high protein, low fat) Lohilo sisältää siskojaan ja veljiään vähemmän hiilihydraatteja ja rasvaa mutta rutkasti enemmän proteiinia. Lisäksi Lohilon kuitupitoisuus on huomattava, mausta riippuen n. 10g/100g. Mielestäni nuo argumentit eivät ole pelkkää mielikuvan luontia vaan terveellisemmän tuotteen ominaisuuksia.
:D :D :D Entäs kumminkaimojaan?
Mitäs muuta kivaa se sisältää kuin ap:n mainitsemat?
Vierailija kirjoitti:
No näin kuluttajalle juuri myydään tuotteita, mielikuvilla.
Minä olen ajatellut lohilon terveellisempänä vaihtoehtona perinteiselle jäätelölle mutta jäätelöä se kuitenkin on. Eli ei mikään kevyt tai terveellinen herkku mutta perinteistä herkkua terveellisempi vaihtoehto. Näin olen itse asian nähnyt. Voi olla että olen itsekin langennut mielikuvamarkkinointiin mutta sama se, koska ko. jäätelö on hyvää ja myös sopivan kokoisessa pakkauksessa.
Tyypillinen mainoksen uhri :)
Varmaan ajatuksena se proteiinin suurempi määrä. Ei kai sitä missään terveystuotteena myydä? Itse jättäisin vaan ostamatta enkä asiaa analysoisi enempää.
Onkohan ap se typerä juustojankuttaja jonka mielestä kaikkien pitäisi ostaa juustoa koska siinä on proteiinia paljon, mutta ei ymmärtänyt argumentteja koskien kovien rasvojen määrää.
Tavallisesta ruuasta saa tarpeeksi proteiinia, harva tarvitsee mitään proteiinilisiä. Liikasaanti on haitallista. Tuossa on melkoinen määrä lisäaineitakin.
Mieslukijaa kirjoitti:
Varmaan ajatuksena se proteiinin suurempi määrä. Ei kai sitä missään terveystuotteena myydä? Itse jättäisin vaan ostamatta enkä asiaa analysoisi enempää.
Onkohan ap se typerä juustojankuttaja jonka mielestä kaikkien pitäisi ostaa juustoa koska siinä on proteiinia paljon, mutta ei ymmärtänyt argumentteja koskien kovien rasvojen määrää.
Kerros nyt ne argumentit, katsotaan ymmärretäänkö me.
No mä ostin sitä juurikin vähäsokerisuuden/vähähiilarisuuden takia. Kun en sokeritonta jäätelöä löytänyt.
Mulla pyrkii verensokerit nousemaan.
Vierailija kirjoitti:
No mä ostin sitä juurikin vähäsokerisuuden/vähähiilarisuuden takia. Kun en sokeritonta jäätelöä löytänyt.
Mulla pyrkii verensokerit nousemaan.
Kannattais ehkä jättää noi lisäainesotkut syömättä, jos muutenkin on jo vaivaa.
Lohilossa on vähemmän sokeria ja enemmän proteiinia kuin tavallisessa jäätelössä, siinä se. Ja muistaakseni ei ole keinotekoisia makeutusaineita.
Vierailija kirjoitti:
Lohilossa on vähemmän sokeria ja enemmän proteiinia kuin tavallisessa jäätelössä, siinä se. Ja muistaakseni ei ole keinotekoisia makeutusaineita.
Mutta kaikkea muuta keinotekoista löytyy.
Miksi monet näyttää ahdistuvan niin paljon näistä tämän kaltaisista tuotteista? Ei sitä tarvitse ostaa jos ei halua.
Itse tykkään syödä lohiloa koska se maistuu mielestäni normijäätelöä paremmalta koska ei ole niin makeaa eikä rasvaista. Normaalista jäätelöstä tulee yleensä aika ällöttävä olo.
Ja joo nuo lohilo-puikot missä on suklaakuorrute, ovat ravintoarvoiltaan lähes samoja kuin joku eskimopuikko, koska tottakai se suklaa nyt sisältää kaikkea. Mutta itsessään se jäätelö, kantsii ennemmin vertailla sellasta pakettilohiloa johonkin pakettijätskiin, niin huomaa kyllä aika suuret erot ravintoarvoissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lohilossa on vähemmän sokeria ja enemmän proteiinia kuin tavallisessa jäätelössä, siinä se. Ja muistaakseni ei ole keinotekoisia makeutusaineita.
Mutta kaikkea muuta keinotekoista löytyy.
Niin ja muista elintarvikkeistahan ei mitään keinotekoista sitten löydy... Ei ne Aino-jäätelöt kyllä yhtään parempia kenenkään keholle ole
Onneksi ei ole ainoa terveystuotteeksi mielletty elintarvike enää täälläkään.
Proteiinirahkat, vahvasti sokeroidut "terveys" murot ja myslit, tietyt juomat jne. Ovat monelle jo osa "terveellistä" ruokavaliota, eivät siis vain "terveellisempi" vaihtoehto, vaikka eivät ole aina sitäkään.
Sydämeni itkee verta niiden hölmöjen vuoksi.
Ei siksi, ettäkö kiinnostaisi mitä haittaa ne miljona erilaista esanssia ja makeutusainetta ja muuta epämääräistä ainesosaa voivat aiheuttaa vaan siksi, että ruokakaupoilla on kokoajan vähemmän tarjottavaa kaltaiselleni kulinaristille.
Ensin se alkoi juomista. Joka vuosi uusia, mahtavia makuja tulee valikoimiin, eikä yksikään niistä ole juomakelpoinen steviaaspartamaaniksulfaalmimikätahansapaskanmakuinenelintarvikkeenpilaavalisäainejollasaadaaanihnistenmakeanhimoakasvatettua takia😫
Joka kerta kun kaupassa bongaa niiden harvojen (tuhmaa sokeria sisältävien) juomien kyljessä olevaan etikettiin, joissa kerrotaan, että "NYT ENTISTÄ PAREMPI MAKU/SAMA MAKU VÄHEMMÄN SOKERIA!" itkeä tirautan vähän, koska se on merkki siitä, että juoma on pilattu kyllästämällä se makeutusaineilla.
Sama juttu kun proteeinirahkat valtasivat kaupan hyllyt ja suunnilleen samaa sarjaa "terveellisyydeltään" olevat epäsäännölliseen herkutteluun tarkoitetut tuotteet hävisivät.
Tämä alkaa jo enenevissä määrin koskemaan ainakin kaikkia sellaisia elintarvikkeita, jotka eivät nähdäkseni koskaan edes olleet tarkoitettu päivittäiseen ruokavalioon esim. Ne jäätelöt, vanukkaat, patukat, limpsat jne. Vaan makunystyröiden hemmotteluun.
En tiedä miten paljon urheilulliset ihmiset tarvitsevat realistisesti proteiinia ja makeutusaineita, mutta suurin osa ei kai muutenkaan ole kehonrakentajia.
Helv. Ti soikoon ei siihen (piilo) sokerinkaan kuole, jos sitä ei vedä kilotolkulla.
Ja toisaalta taas löhtökohtaisesti epäterveellisiin ruokiin jonkin terveellisen (tai toisinaan jopa "terveellisen" ainesosan lisääminen vaikuttaa hyötysuhteeltaan samalta kuin lisäisi hieman kaurahiutaleita voihin ja sokeriin, jos ei maun mahdollista pilaamista lasketa.
En kai voi olla ainoa ihminen tässäkään, joka haluaa teollisilta herkuilta ja ainakin tietyiltä valmisruoilta läskistä, sokerista makua mukaterveellisyyden ja makeutusaineiden sijaan? Jos haluan terveellistä ruokaa tai herkkuja niin teen niitä itse tai ostan niitä vaihtoehtoja jotka ovat jo itsessään luontaisesti hyvän makuisia (esim. Hedelmät).
Lohijäätelöö? Kalapuikko?