Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko muutama päivä sitten "viimeisen käyttöpäivän" ohittaneen kanan vielä syödä?

Vierailija
10.04.2018 |

Voiko mennä maha sekaisin tms? En haluaisi heittää roskiinkaan, jos on vielä ihan ok.

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole menny miksikään.

Vierailija
2/23 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei voi. Se on VIIMEINEN KÄYTTÖPÄIVÄ. Ei sama kuin esim. maidossa ”parasta ennen”

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkälaista kanaa tarkotat?

Vierailija
4/23 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maustamattomia kanan filee pihvejä.

Vierailija
5/23 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse en söisi jos kerran jo pari päivä sitten mennyt päiväys. Joskus meillä on jääkaapissa ihan avaamaton leikkelepaketti joka on mennyt vanhaksi, niin korkeintaan koiralle annan muutaman. Loput roskiin. En halua pelleillä terveyteen liittyvillä asioilla

Vierailija
6/23 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Päivän verran viimeisen käyttöpäivän jälkeen on vielä OK mutta en kyllä muutamaa päivää vanhaa enää söisi. Mutta tunnet lausahduksen:" Se mikä ei tapa, sattuu aivan helvetisti", joten vatsakivut ovat taattu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maistuu pahalle. Bakteerit alkaneet jo mädättää lihaa.

Vierailija
8/23 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kovalla kuumennuksella bakteereita saa vähenemään,rajatapaus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Vanhan ruuan syömistä rajoittaa se, että ruoka voi mennä pilalle - kahdellakin eri tavalla. Ruuassa on ensinnäkin pilaajabakteereja. Kun ne lisääntyvät ruuassa, se alkaa ennen pitkää haista ja maistua pahalle. Pilaajabakteerit eivät ainakaan alkuvaiheessa ole terveydelle vaarallisia. Ne tekevät kuitenkin ruuan sen verran vastenmieliseksi, että harva viitsii sitä syödä.

Varsinaisen terveysvaaran aiheuttavat aivan toiset bakteerit. Niitä kutsutaan taudinaiheuttajiksi. Tavallisimpia taudinaiheuttajia ovat esimerkiksi salmonella, campylobakteerit ja listeria, mutta niitä on muitakin.

Taudinaiheuttaja voi olla jo eläimessä valmiina, se voi livahtaa ruokaan teurastamolla tai kalanjalostuslaitoksella tai kotikeittiössä. Jos näin käy, seurauksena saatta olla ruokamyrkytys. Jotkut bakteerit aiheuttavat terveyshaittaa jo hyvin pieninä määrinä, joten tuoreestakin ruuasta voi ruokamyrkytyksen saada. Bakteerit voivat myös lisääntyä ruuan säilytyksen aikana ja aiheuttaa myrkytyksen myöhemmin, kun niitä on ruuassa suuria määriä."

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/03/27/vanhaakin-ruokaa-voi-syoda

Vierailija
10/23 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Maistuu pahalle. Bakteerit alkaneet jo mädättää lihaa.

Varmaan haiskahtaakin jo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

"Vanhan ruuan syömistä rajoittaa se, että ruoka voi mennä pilalle - kahdellakin eri tavalla. Ruuassa on ensinnäkin pilaajabakteereja. Kun ne lisääntyvät ruuassa, se alkaa ennen pitkää haista ja maistua pahalle. Pilaajabakteerit eivät ainakaan alkuvaiheessa ole terveydelle vaarallisia. Ne tekevät kuitenkin ruuan sen verran vastenmieliseksi, että harva viitsii sitä syödä.

Varsinaisen terveysvaaran aiheuttavat aivan toiset bakteerit. Niitä kutsutaan taudinaiheuttajiksi. Tavallisimpia taudinaiheuttajia ovat esimerkiksi salmonella, campylobakteerit ja listeria, mutta niitä on muitakin.

Taudinaiheuttaja voi olla jo eläimessä valmiina, se voi livahtaa ruokaan teurastamolla tai kalanjalostuslaitoksella tai kotikeittiössä. Jos näin käy, seurauksena saatta olla ruokamyrkytys. Jotkut bakteerit aiheuttavat terveyshaittaa jo hyvin pieninä määrinä, joten tuoreestakin ruuasta voi ruokamyrkytyksen saada. Bakteerit voivat myös lisääntyä ruuan säilytyksen aikana ja aiheuttaa myrkytyksen myöhemmin, kun niitä on ruuassa suuria määriä."

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/03/27/vanhaakin-ruokaa-voi-syoda

Luin tuon artikkelin ja oon aika vakuuttunu, että sen kanan voi syödä.

Ap229

Vierailija
12/23 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jep jep taas näitä vastauksia.

Liha ja jopa kala säilyy usein parikin päivää viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Epäileväiset voi tämän vaikka googlata.

Kaikki on aina täysin omalla vastuulla, mutta jos liha tuoksuu neutraalilta, voi sen kypsentää ja syödä. Aisteja kannattaa käyttää.

Kolmannen yli menneen päivän kohdalla heittäisin lihan roskiin vain varmuuden vuoksi.

Mieheni on kokki, ja syömme välillä parikin päivää vanhaa lohta tai kanaa, sillä eivät ne yleensä miksikään mene. Marinoiduista tuotteista en sano mitään, sillä niitä ei ole mahdollista tutkia samalla tavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt on kana paistettu ja syöty. Maistui oikein hyvältä. Saapa nähdä tuleeko mitään.

Vierailija
14/23 |
02.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuliko mitään? :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
02.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei saisi syödä, mutta minä kyllä syön. Toistaiseksi ei ole mitään tullut. Lie olenko saanut lapsena jo teräsvatsan. Meillä kun ruuat säilytettiin aina kellarinrapussa, missä vain vähän viileähköä. 😁

Vierailija
16/23 |
02.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

1-2 päivää on vielä ok. Olen ollut pakkaajana lihatehtaalla ja samasta erästä samaan aikaan tehtiin esim. 1.8., 2.8. ja 3.8. päiväyksellä paketteja. 1.8. tarralla oleva on siis 3.8. vielä hyvää, mutta 3.8. ei enää 5.8. ole parhaimmillaan. Ongelma on ettei ostaja tietenkään tiedä mikä erä oli mitäkin. Siksi käytetään aisteja.

Vierailija
17/23 |
02.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kovalla kuumennuksella bakteereita saa vähenemään,rajatapaus.

Kovakaan kuumennus ei tuhoa botuliinia ja vastaavia myrkkyjä, joita bakteerit erittävät raakaan lihaan. Eli kypsentämättömänä yli VIIMEISEN käyttöpäivänsä levännyttä broileria tai muutakaan lihaa ei ole enää turvallista syödä, vaikka kylmäketju sinänsä olisi säilynyt katkottomana. Voipi mennä henki. Hyvissä ajoin ennen viimeistä käyttöpäivää täyskypsennetty ja pakastimessa säilytetty broileri sen sijaan on ihan syöntikelpoinen.

Vierailija
18/23 |
02.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No ei saisi syödä, mutta minä kyllä syön. Toistaiseksi ei ole mitään tullut. Lie olenko saanut lapsena jo teräsvatsan. Meillä kun ruuat säilytettiin aina kellarinrapussa, missä vain vähän viileähköä. 😁

Lie olenko??? Lienenkö saanut!!! Perkele.

Vierailija
19/23 |
02.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mille se haisee? 

Vierailija
20/23 |
02.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Päivän verran viimeisen käyttöpäivän jälkeen on vielä OK mutta en kyllä muutamaa päivää vanhaa enää söisi. Mutta tunnet lausahduksen:" Se mikä ei tapa, sattuu aivan helvetisti", joten vatsakivut ovat taattu.

Miten kauan kuljetit kotiin, ennen kuin sait sen jääkaapiin? Miksi et valmistannut heti ostaessasi ja pakastannut? Kai sinulla on hajuaisti? Haista, tiedät onko mätä.Itse en käytäisi.mutta sinä teet päätöksen asiasta Emme Me Täällä!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi neljä