Valkoviiniasiantuntijoita paikalla?
Olen joskus jossain elegantissa viinibaarissa juonut lasillisen sellaista viiniä, jota nyt kaipailisin.
En yhtään tiedä sen rypälettä tai maata. Joku muistikuva oli Muscatista, mutta googlailun perusteella ei se varmaankaan se ole.
Viini on väriltään valkoviiniksi tosi tummaa, siis sellaista väkevän aamupissan väristä. Viiniä juodessa tulee tunne, että se on aika "paksua", ehkä aika paljon sokeria, vaikka viini on kuitenkin kuiva.
Kylmää ja täyteläistä, tosi suuntäyttävää. Ei lainkaan sellaista kevyttä ja happoista ja aivan erilaista kuin vaikka riesling.
Keksitkö kuvaukseni perusteella yhtään, mitä viiniä/rypälettä olen hakemassa?
Kiitos avustasi!
Kommentit (10)
Jos ei ollut makeaa, voisko olla jotain kuivaa sherryä? Jotain jälkiruokaviiniä tuo on, en ole koskaan maistanut muita kuvia sellaisia kuin sherryä.
Muscat on makeahko viini. Maistuiko se nauttimasi viini makealta? Olisi ehkä syytä ottaa yhteyttä sinne viinibaariin ja kysyä, mikä tuote heillä on tarjolla? Muussa tapauksessa on melko mahdotonta arvailla ko. viiniä.
Puistonpenkeiltä löytää parhaimmat asijantuntiat..
Ihan perusviineistä todennäköisesti (vanhempi) Chardonnay. Valkoviini tummenee vanhetessaan. Chardonnayssa on hieman paksumpi maku, ei kovin raikas. Usein kypsytetään tammitynnyreissä, josta voimakkaampi, raskaampi maku on peräisin.
Jos viini ei maksanut 10 € enempää / 12 cl, todennäköisin vaihtoehto.
Jos kyseessä oli ns. normaali valkoviini, niin mieleen tulee tammitettu chardonnay. Ovat maultaan vähän vahvemman oloisia ja omanlaisiaan, osa niistä käy ruokajuomaksi possunkin kanssa.
En ole mikään viiniasiantuntija, oikeastaan en viineistä tajua mitään.
Mutta kuulostaa joltain jälkiruokaviiniltä.