Emännät! Haluaisin tehdä makarooni-laatikkoa miten se tehdään mitä siihen tulee??
Kommentit (8)
Katso makaronipussin kyljestä tai netistä. Olisit samalla vaivalla saanut jo eteesi sata reseptiä. Noh, itse laitan perusasioiden lisäksi valkosipulia, porkkanaa, varsiselleriä, tomaattipyrettä ja sulatejuustoa.
Perinteisesti laitat siihen seoksen, jossa on maitoa, kananmunaa, suolaa ja mustapippuria. Jauhelihan kanssa voi paistaa sipulia. Jos haluat siihen jonkun tvistin niin teet jotain seuraavista:
- keität makaronit lihaliemikuution kanssa
- laitat ruokaan juustoraastetta tai sulatejuustoa
- lisäät ruokaan porkkanasuikaleita
- laitat munamaitoseokseen muskottipähkinää
Lihaliemimunaseos munamaitoseoksen sijasta on omasta mielestäni parempaa.
Makarooni laatikkoon tulee makaryyniä, jauhen lihaa ( ei tarvitse pestä), mausteita (ehkä suolaa ja pippuria), sekä muna maitoa, joka tehdään kanan munista ja maidosta. Lisäksi voidaan laittaa ja kannattaakin laittaa maun vuoksi sipulia. Keitä makaryynit ja ruskista jauhen liha sipulin kanssa, mausta. Laita kerroksittain vuokaan. Lisää muna maito. Päälle voit laittaa juusto raastetta ja/tai korppu jauhoa. Paista uunissa kypsäksi. Voit myös katsoa tarknmat ohjeet keitto kirjasta tai internet netistä.
Paista jauheliha ja laita mausteeksi broilerimaustetta, se on paljon parempaa kuin jauhelihamauste! Lisäksi kuivattua sipulirouhetta. Tuoretta sipulia ei kannata käyttää, siitä tulee inhottavia sipulinpalasia ruokaan. 😣
Sitten keität makaroneja 3 minuuttia, ei kauempaa. Liian kypsäksi keitetyt eivät enää imaise sitä munamaitoa. Vähän suolaa makaroneihin.
Sekoitat nämä vuokaan.
Laita munamaitoon 2-3 munaa ja maitoa, vatkaa pikkuvispilällä. Maitoa pitää olla niin paljon, että se peittää reilusti koko ruoan. 3 munalla tulee sopivan tukevarakenteinen laatikko, kahdella jää vähän löysäksi.
Pinnalle voi laittaa pekonisiivuja.
225° 30 min.
Tai sitten heitetään makaronit ja jauheliha vuokaan, raakana siis, kouritaan vähän ja munamaito ja mausteet perään.
Vierailija kirjoitti:
Paista jauheliha ja laita mausteeksi broilerimaustetta, se on paljon parempaa kuin jauhelihamauste! Lisäksi kuivattua sipulirouhetta. Tuoretta sipulia ei kannata käyttää, siitä tulee inhottavia sipulinpalasia ruokaan. 😣
Sitten keität makaroneja 3 minuuttia, ei kauempaa. Liian kypsäksi keitetyt eivät enää imaise sitä munamaitoa. Vähän suolaa makaroneihin.
Sekoitat nämä vuokaan.
Laita munamaitoon 2-3 munaa ja maitoa, vatkaa pikkuvispilällä. Maitoa pitää olla niin paljon, että se peittää reilusti koko ruoan. 3 munalla tulee sopivan tukevarakenteinen laatikko, kahdella jää vähän löysäksi.
Pinnalle voi laittaa pekonisiivuja.
225° 30 min.
Niin ja valmiiseen laatikkoon tietysti ketsuppia, mutta sen pitää olla Meiran ketsuppia, ei Felixiä! Meirassa on paljon karskimpi maku, se ei ole ällömakeaa niinkuin Felix.
Juustoa ei pidä missään vaiheessa sotkea laatikkoon, yäk.
Makaronia ja laatikkoa!