Leipooko joku ihan oikeasti omat leipänsä?
Eikö sähkö- ja muut kulut muka merkitse mitään? (Vai maksaako Sossu ne?)
Kommentit (25)
Toisinaan. Saa juuri sellaisen luomu leivän kuin haluaa. :)
Mitä tarkoitat? Tottakai omien kotona leipominen tulee halvemmaksi kun kaupasta ostaminen. Mutta pääasiallinen syy miksi teen sitä on se että saan tuoretta leipää, ja pääsen itse päättämään mitä laitan siihen. Oletko koskaan esimerkiksi katsonut paljonko sokeria on kaupan tuotteissa?
Viikonloppuisin leivon. Käytän luomuaineksia, ja vaihtelen mitä jauhoja, hiutaleita, siemeniä ja mausteita käytän. Useimmiten kombo on sellainen ettei sitä ainakaan meidän käyttämistä kaupoista edes löydy, varsinkaan luomuna.
Silloin tällöin omaksi ja lasten iloksi. Tuoreen leivän tuoksu tuo hyvälle mielelle. Ja onhan se hyvää.
Monetkin leipoo.
Tavallisesti raha ei ole se ensisijainen syy vaikka on se toki taloudellista siinä samalla. Tuore lämmin leipä on hyvää.
Mä leivon, mutta syy on kyllä maussa ei hinnassa. Työssäkäyvänä tarvii miettiä maksaako 50snt vai 1.50e leivästä, mutta maku on itse tehdyssä paljon parempi :)
Kyllä mä välillä leivon.
Tuoretta lämmintä leipää ja voita, sitä ei voita mikään. < siksi en enää leivo joka toinen päivä, kun tulee syötyäkin sitä sitten niin pirukseen. Kerran viikossa isompi satsi ja pakkaseen.
Tietysti. Tosin lähinnä siksi, että gluteeniton leipä on kallista ja parhaimmillaankin vain keskinkertaista. En minä leipomiselle niin hintaa laske, muuta kuin aineksien hinnan. Samoilla lämpimillä se paistuu kun uuni on muutenkin kuuma.
Välillä leivon. Just innostuin tekemään juustokroissantteja. Taikina odottelee jääkaapissa vielä hetken.
Kyllä minä leivon.
Ruisleipä on se, minkä useimmin ostamme kaupasta, mutta muut teen itse. Eilen tein lohikeiton kaveriksi foccaciaa ja nyt on pataleivän taikina kohoamassa. Myös karjalanpiirakat teen itse. Meillä on iso leivinuuni, joten sähköäkään ei leipomiseen kulu. Toisinaan paistan leivät sähköuunissa, kun teen muutakin uuniruokaa, niin samalla lämmityksellä menee. Näin esim. kesähelteellä, kun leivinuunia ei viitsi lämmittää, kun se kuumentaa samalla talonkin turhan kuumaksi. Emme ole koskaan tarvinneet sossusta apua ja siltikin syömme itsetehtyä leipää.
Joo, leivotaan toisinaan. Kun leipoo leivän itse, niin sen saa tehtyä sen haluamistaan aineksista. Kaupan leipätarjonta ilman vehnää ja ruista on rajoittunutta.
Teen ja tulee ihan älyttömän hyvää:) Eipä sähkölaskussa 2-3 leipää viikossa paljoa näy;)
Minulle ei kuulu toisten syömiset ja tekemiset. Tehköön jokainen parhaaksi katsomallaan tavalla.
Ap, maksaahan kuntosalit ja lattetkin jotain, eikö? Harrastuksensa kullakin, mulla se on satunnainen leipominen. Sossun asiakas en ole ja sähköyhtiö maksaa sen verran osinkoja ettei se leivän leipominen juuri lompakkoa kevennä.
Miten sähkönkulutus tähän littyy? Eihän se ole kustannuksista juuri mitään. Jos uuni kuluttaa noin 2kw sähköa niin parin tunnin käyttö maksaa noin 0,4 euroa. Parissa tunnissa uunista tulee aika paljon leipää ulos.
Sossussa en ole koskaan käynyt. Sämpylöitä leivottiin tytön kanssa viimeksi tänään.
En todellakaan leivo leipiäni itse, vaan sen tekee minun henkilökuntaani kuuluva leipuri. Näin meillä Stockholmin paremmissa piireissä.
Vierailija kirjoitti:
Sossussa en ole koskaan käynyt. Sämpylöitä leivottiin tytön kanssa viimeksi tänään.
Hyi!
No en minä naapurin leipiäkään kyllä leivo. Ihan omat, tai osan omista leivistä.