Vierailija

13 vuotias tyttöni on ahdistunut ja itkeskelee. Tämä kaverin "poikaystävä" kuulemma häslää ja sekoilee siten, että tulee osumaa. Esim. nyrkistä naamaan "puolivahingossa". Ilkkuu kun tyttö ottaa etäisyyttä, että "säähän pelkäät mua". Tätä on välituntisin. Häiriköi tyttöäni somessa ja on sopimattomasti hiplannut. Sain vasta selvää, että tämmöistä on. Aion ottaa tyttöni opeen yhteyttä, tämä poika on eri luokalla. Onko muilla tämmöistä kokemusta? Miten homma ratkesi?

 • ylös 13
 • alas 3

Kommentit (11)

Vierailija

Ei löydy tuollaista kokemusta, mutta kuulostaa sellaiselta, että tuolla pojalla ei taida olla käsitystä yleisistä sosiaalsisita normeista ja käyttäytymisestä. Voisiko hänellä olla joku "ajatteluvamma." En nimeä tähän mitään tautia, koska en niistä yleisesti tiedä tarpeeksi. 

 • ylös 15
 • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Yleensä nämä keissit otetaan esiin opettajainkokouksessa, jossa rehtori kehottaa välituntivalvonnoissa kiinnittämään huomiota kyseiseen poikaan. Kun asiaa aikansa seurataan ja häirintä siirtyy pois opettajien valvovien silmien alta esim. koulumatkoille tai muualle vapaa-ajalle, opettajat eivät enää voi tehdä asialle mitään. Luokanvalvoja pistetään laittamaan viesti kiusaajan vanhemmille, jotka sanoo asiaan korkeintaan voi voi. Sitten menee kiusatun vanhemmilla hermo, ja he ottavat yhteyttä lähipoliisiin, joka kysyy onko tekijä täyttänyt 15v, ja koska ei ole niin tutkinta päättyy siihen.

Tämä kiuaajapoikahan on mielenvikainen, ja päättänyt alkaa terrorisoida tytärtäsi, eikä asialle ole oikein mitään tehtävissä. Tällainen on suomalainen lainsäädäntö. Ja jos luulet että liioittelen, voin kertoa, että meidän koulussa on vastaava tilanne käsillä, ja opettajat ovat äärimmäisen turhautuneita ja varmoja siitä, että yhteiskunta ei tee asialle yhtään mitään ennen kuin tulee ruumiita. Tai juttu päätyy iltasanomiin. Tai molemmat.

Munaton Suomi.

Terv. toisen hakkaajapojan koulun opettaja

 • ylös 12
 • alas 0
Vierailija

Kyseessähän on klassinen tapaus ihmisestä, joka ei ymmärrä muuta kuin väkivaltaa. Eli jos pojalle ei löydy isompaa, pelottavampaa vastavoimaa, hän jatkaa muiden mäiskimistä. Nämä ovat samoja spedejä, joita joku vetää 5 vuoden kuluttua snägärillä sitten kunnolla dunkkuun. Peräseinä löyty kyllä kaikille.

 • ylös 12
 • alas 0
Vierailija

Pojan viestintä tytölleni vaihtelee hiplailun, iskemisyritysten, satuttamisen ja "ammu ittes"-viestien välillä. Olen todella huolissani.

Ap

 • ylös 10
 • alas 0
Vierailija

Menet pojan kotiin tytön kanssa. Niin meillä homma hoidettiin. Uhkasin tehdä lasun jos homma ei lopu.

 • ylös 13
 • alas 0
Vierailija

sitä olemme vastaavissa tapauksissa miettineet, että vaikka koulu on jo tehnyt kaikkensa ja rehtori väittää että iso pyörä on lähtenyt pyörimään, asiat tapahtuu tuskallisen hitaasti. luulin että sossuilla ei ole enää varaa samanlaisiin virheiseen kuin erään vilja eerikan tapauksen kanssa, mutta tosiaan, aika pitkään joutuvat luokkakaverit ja muut koululaiset kärsimään ennen kuin tällainen väkivaltainen pikkusika saadaan minnekään heivattua.

Vierailija

Teet rikosilmoituksen poliisille ja vaadit sovittelua sosiaalihuollon kanssa. Pojalle pitää tehdä selväksi, että kyseessä on vakava rikos, josta ei pääse kuin koira veräjästä. Pidä tyttösi puolia, jotta hän kasvaa vahvaksi aikuiseksi. Ei mitään läpinöitä koulun kanssa, siitä ei ole mihinkään. Otat suoraan asiat käsittelyyn ylemmälle taholle jotta pojalle selviää, ettei pääse pälkähästä ilman seurauksia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla