Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hernekeitto kysymys kemisteille

Vierailija
30.01.2018 |

Tämä on vähän typerä kysymys, mutta toivottavasti joku tietäisi. Eli kun keittää hernekeittoa, niin mitä se alkuvaiheessa pinnalle nouseva vaahto on? Onko se valkuaista kuten esim. lihakeittoa keitettäessä vai herneiden typpeä? Ja pitääkö se kuoria pois kuten lihaa keitettäessä? Ja muutkin kuin kemistit saa vastata jos on tietoa. Kiitos.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
30.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nostelen vielä jos joku tietäisi. t. ap

Vierailija
2/10 |
30.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sanoisin että proteiinia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
30.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Okei, kiitos tuolle yhdelle vastaajalle. Nostan tätä vielä, jos näin ilta-aikaan olisi paremmin tietäjiä paikalla. t. ap

Vierailija
4/10 |
30.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitähän liikkuu sellaisen ihmisen päässä, joka alapeukuttaa tällaista aloitusta? Valitettavasti mullakaan ei ole ap:lle vastausta.

Vierailija
5/10 |
30.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä kuorin ainakin papuja keittäessäni sen pois.

Vierailija
6/10 |
30.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mun hernekeitto vaahtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
30.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Typpeä se ei ole, koska typpi on sitoutuneena, ei se siinä kaasu ole.

Vierailija
8/10 |
30.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on divetymonoksidia. Myrkytys voi aiheuttaa hitaan ja kivuliaan kuoleman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
30.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tärkkelystä?

Vierailija
10/10 |
30.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Typpeä se ei ole, koska typpi on sitoutuneena, ei se siinä kaasu ole.

Mä olen aina luullut että typpi haihtuu esim. parsakaalista, herneistä ja muista vastaavista vihanneksista kun niitä keittää ilman kantta. Meinaan jos kansi kiinni keittelee niin aikamoiset ilmavaivat saa palkinnoksi. Mistä se sitten johtuu jos typpi on sitoutuneena herneisiin? Siis se että ilman kantta haihtuu ylimääräiset "rutina-ainekset".

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä neljä yksi