Hernekeitto kysymys kemisteille
Tämä on vähän typerä kysymys, mutta toivottavasti joku tietäisi. Eli kun keittää hernekeittoa, niin mitä se alkuvaiheessa pinnalle nouseva vaahto on? Onko se valkuaista kuten esim. lihakeittoa keitettäessä vai herneiden typpeä? Ja pitääkö se kuoria pois kuten lihaa keitettäessä? Ja muutkin kuin kemistit saa vastata jos on tietoa. Kiitos.
Kommentit (10)
Okei, kiitos tuolle yhdelle vastaajalle. Nostan tätä vielä, jos näin ilta-aikaan olisi paremmin tietäjiä paikalla. t. ap
Mitähän liikkuu sellaisen ihmisen päässä, joka alapeukuttaa tällaista aloitusta? Valitettavasti mullakaan ei ole ap:lle vastausta.
Mä kuorin ainakin papuja keittäessäni sen pois.
Typpeä se ei ole, koska typpi on sitoutuneena, ei se siinä kaasu ole.
Se on divetymonoksidia. Myrkytys voi aiheuttaa hitaan ja kivuliaan kuoleman.
Vierailija kirjoitti:
Typpeä se ei ole, koska typpi on sitoutuneena, ei se siinä kaasu ole.
Mä olen aina luullut että typpi haihtuu esim. parsakaalista, herneistä ja muista vastaavista vihanneksista kun niitä keittää ilman kantta. Meinaan jos kansi kiinni keittelee niin aikamoiset ilmavaivat saa palkinnoksi. Mistä se sitten johtuu jos typpi on sitoutuneena herneisiin? Siis se että ilman kantta haihtuu ylimääräiset "rutina-ainekset".
Nostelen vielä jos joku tietäisi. t. ap