Vierailija

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut iäkkään miehen kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen pitkään jatkuneesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies hyväksikäytti sukulaistyttöään törkeästi, kun tämä oli oikeuden mukaan 6-8-vuotias. Oikeus tuomitsi ensimmäisen teon törkeimmäksi: tuomittu oli ollut tyttöön sukupuoliyhteydessä. Hän oli käyttänyt teossa käsiään ja suutaan.

Lisäksi tuomittu teki seksuaalirikoksia yhteensä 5-10 kertaa vuosina 2013-2015. Nämä teot tulkittiin lapsen seksuaaliseksi hyväksikäyttämiseksi.

Käräjäoikeus piti tekoja erityisen tuomittavana siksi, että mies aiheutti uhrilleen pitkäaikaisia ja vakavia terveydellisiä seurauksia. Lisäksi mies käytti hyväkseen lapsen luottamusta ja kielsi tätä kertomasta teoistaan muille.

Tuomittu myönsi perusmuotoisen lapsen seksuaalisen hyväksikäytön, muttei törkeää. Hän vetosi oikeuteen tuomion lieventämiseksi. Mies kertoi, että hänen vaimonsa tarvitsi kotona apua halkojen hakkaamisessa ja lumenluonnissa. Lisäksi hän vetosi ikäänsä ja terveydentilaansa.

Oikeus ei nähnyt asiassa lievennysperusteita.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801172200671979_u0.shtml

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla