Minä ostan pakastettua sipulia ja tässä on syy!
Ajatelkaa että teette ruokaa johon laitetaan esim 10 sipulia! Se kuoriminen ja silppuaminen. Ensinnäkin sipulin kuoriminen ei ole helppoa mikäli aikoo ottaa vain ohuimman kerroksen irti. Ja toiseksi se silppuaminen. Siinä kuulkaa silmät punoittavat vielä illallakin! Puhumattakaan että tarvitaan useita astioita joissa sitä silppua säilytetään sillä aikaa kun uutta silputaan. Ja lisäksi leikkuulaudan peseminen.
Pakastettu silputtu sipuli on todella korkealaatuista, käytännössä parempaa kuin itse silputtu.
Kommentit (37)
Tai jos haluan lisätä ruokalusikallisen sipulia ruokaan. Ota pakkasesta pussista sen määrän. Eli tarvtse keksiä lopulle sipulille käyttöä seruraaviksi päiviksi.
Pakastaminen itse asiassa tekee sipulista paremman makuista. Pehmeämpää.
Eikä pakastettu sipuli koskaan paljastu kuoren alta pilaantuneeksi, kuten kaupan sipulit yhä useammin ja useammin tuppaavat tehdä.
Tuore sipuli ei ole erityisen hyvin normaalikeittiössä säilyvä juures.
No av-mammat eivät koskaan osta myöskään marjoja pakasteena. Jopa lakat on itse kerätty!
En ole ikinä tehnyt ruokaa, että olisin tarvinnut siihen 10 sipulia, yhden tai kahden sipulin kuoriminen ja pilkkominen ei ole mulle mitenkään hankalaa tai vaativaa puuhaa, ei edes ajankäytöllisesti.
Pakastettu sipuli säilyy ylivoimaisen hyvin tavalliseen verrattuna.
Muovia muovia muovia sanoi muovinatsi.
Itsellä on niin herkät silmät että sipulin pilkkominen sattuu vaikka miten päin olisi. Kyllä ne silmät siinäkin vetistää kun pakastesipulit heittää pannulle kypsymään mutta on se suuri helpotus siihen verrattuna että pitäisi itse pilkkoa.
Ei suomalaiset käytä maalla sipulia. Poronkäristys ja karjalanpaisti tehdään paistamalla voissa liha harmaaksi ja lisäämällä vettä.
Mitään kasviksia ei laiteta, ruoastahan tulisi hyvää!!!
Itse en voi siettää sipulin pilkkomista. Opettelin tekniikankin, jolla se onnistuu ilman kyyneleitä mutta en siltikään tee sitä. Pussillinen pakastesipulia maksaa n 60snt ja siitä riittää moneen ruokaan ja se säilyy pakastimessa vaikka kuinka kauan. Jos pakastesipulia ei olisi, en laittaisi sipulia lainkaan. Olen heittänyt riittävän monta pilaantunutta sipulia roskiin ja se pilaantuneen sipulin haju..ei kiitos.
Helppo ne sipulit on kuoria ja laittaa silppukoneeseen. Ei tartte itkeä eikä sulaessa tule nestettä.
hey c'moon kirjoitti:
Helppo ne sipulit on kuoria ja laittaa silppukoneeseen. Ei tartte itkeä eikä sulaessa tule nestettä.
Ai - pitääkö pakastesipuli sulattaa ennen ruokaan laittamista? Sittenhän minä olen tehnyt väärin vuosikausia...
hey c'moon kirjoitti:
Helppo ne sipulit on kuoria ja laittaa silppukoneeseen. Ei tartte itkeä eikä sulaessa tule nestettä.
Ei tarvitse siivota kuoria pois, eikä pestä silppukonetta, kun käytän pakastesipulia.
Ei enää koskaan mädäntyneitä käyttämättömiä sipulinpuolikkaita. Kokonaisessa on liikaa sipulia.
Vierailija kirjoitti:
hey c'moon kirjoitti:
Helppo ne sipulit on kuoria ja laittaa silppukoneeseen. Ei tartte itkeä eikä sulaessa tule nestettä.
Ai - pitääkö pakastesipuli sulattaa ennen ruokaan laittamista? Sittenhän minä olen tehnyt väärin vuosikausia...
En sanonut niin, tarkoitin että kun paistaa sipulia lihan kanssa niin siitä tulee nestettä.
Ainakin yksinasuvalle ja pieniä annoksia kokkaavalle pakastesipuli on hyvä. En ole ennen ostanut, mutta taidan kokeilla. Pakastan purjostakin monesti osan, kun tarvii niin pieniä määriä.
Samaa mieltä. On paljon järjettömämpää ostaa vaikka kalapalastetta!