Mitä syötte itsenäisyyspäivänä?
En itse vielä ole päättänyt mitä laittaisin perheelle. Vieraita ei meille ole tulossa...
Kommentit (21)
Kuulostaa kyllä tosi herkulliselta! :)
Blinit teen, kuten tapana on jos vietämme perheen kesken kotona itsenäisyysiltaa.
Lapsille blinien päälle tulee graavilohisalaattia, ruokakermaa ja tilliä.
Miehen kanssa herkuttelemme myös mädillä, punasipulilla ja itsetehdyllä sienisalaatilla.
Linnanjuhlia seuraamme kylmien naposteltavien kera: kasviksia ja uunissa paahdettuja juureslastuja itsetehtyihin kastikkeisiin dippaillen.
Glögi kuuluu meidän itsenäisyyspäivään samoin piparit sinihomejuustolla ja tummilla viinirypäleillä. Glögin teen vahvaan herukkamehuun ja terästeenä punaviiniä aikuisille. Appelsiininkuorta, tähtianista, inkivääriä...
Toast skagen alkuun, possun sisäfilettä aurajuustoperunoilla ja uunijuureksilla pääruoaksi ja uunileipäjuusto lakkahillolla jälkiruoaksi.
Hirvikäristystä ja puikulamuussia, shampanjapullo on kylmässä, jälkiruoaksi suomileivoksia.
Uunilohta, perunamuusia, salaattia, joukutorttuja, piparia, ehkä valkkaria tai kuohuviiniä juomaksi.
Syön hernerokkaa ja katson Tuntematonta.
En varmaan oikein mitään. Aamulla ehkä banaanin ja illalla mitä pakkasesta vielä löytyy. Pari parsakaalin palaa ja 50g jauhelihaa todennäköisesti. Ruokajuomana hanavesi.
Vierailija kirjoitti:
Blinit teen, kuten tapana on jos vietämme perheen kesken kotona itsenäisyysiltaa.
Lapsille blinien päälle tulee graavilohisalaattia, ruokakermaa ja tilliä.
Miehen kanssa herkuttelemme myös mädillä, punasipulilla ja itsetehdyllä sienisalaatilla.
Linnanjuhlia seuraamme kylmien naposteltavien kera: kasviksia ja uunissa paahdettuja juureslastuja itsetehtyihin kastikkeisiin dippaillen.
Glögi kuuluu meidän itsenäisyyspäivään samoin piparit sinihomejuustolla ja tummilla viinirypäleillä. Glögin teen vahvaan herukkamehuun ja terästeenä punaviiniä aikuisille. Appelsiininkuorta, tähtianista, inkivääriä...
Hyi! Miksi teet ryssien blinejä SUOMEN ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ! Oksettaa!
Tein meksikonpataa tänään hyvällä jauhelihalaadulla. Ja sitä syödään huomennakin meillä. Nyt kun Lidlistä löytyi lanttua ja porkkanaa edulliseen 69 senttiä/kg hintaan voi tehdä vaikka huomenna koe-erän lanttulaatikkoa, kun kananmunia myös olen ostanut tarjouksesta, ja kermaakin löytyy.
T. Lidl-mies.
Poronkäristystä ja perunamuussia päivällä. Glögiä ja Suomi100 leivoksia. Illalla 5 x juustot suolakeksien ja rypäleiden kera juhlia seuratessa, laatuskumppaa.
Pakastettua kyrpää. Jälkkäriksi raikkaita voileipiä.
Suppilovahverokeittoa, hirvipaistia uunijuuresten ja karpalokastikkeen kera ja jälkkäriksi on lakkajäädyke. Juomina samppanjaa ja punaviiniä.
Olisi kotimaisia juustojakin kasa, saa nähdä jaksaako niitä syödä vai jääkö viikonloppuun.
Keitän aamulla riisipuuron ja siitä sitten iltapäivällä ajattelin leipoa karjalanpiirakoita. Niitä lounaaksi ja glögiä ja torttuja.
Illalla on tarjolla erilaisia suolapaloja, ainakin juustoja, omenaa, hunajapaahdettuja manteleita, voileipäkeksejä, maustekurkkua ja kuohuviiniä. Varmaan myös ruislastuja jollain hyvällä täytteellä.
Perunia, raikkaita voileipiä, raikasta salaattia, tärpättiä ruokajuomana.
Linnanjuhlia katsotaan syytikassa istuen ja perheen äiti ja tytär saavat 150g makaroonilaatikkoa ja perheen miehet jokainen 200g.
Vierailija kirjoitti:
Perunia, raikkaita voileipiä, raikasta salaattia, tärpättiä ruokajuomana.
Linnanjuhlia katsotaan syytikassa istuen ja perheen äiti ja tytär saavat 150g makaroonilaatikkoa ja perheen miehet jokainen 200g.
Muuten hyvä, mutta salaattien pitäisi olla ruokaisia, ei raikkaita (voileivät on se raikas osa!)
Vierailija kirjoitti:
Suppilovahverokeittoa, hirvipaistia uunijuuresten ja karpalokastikkeen kera ja jälkkäriksi on lakkajäädyke. Juomina samppanjaa ja punaviiniä.
Olisi kotimaisia juustojakin kasa, saa nähdä jaksaako niitä syödä vai jääkö viikonloppuun.
Ah, meillä alkupaloina escargot, nrolla 11 kirjoitan. Unohdin asiasta mainita. Onko teillä todellakin champagne vai vain skumppa, jota perinteisesti Suomessa kutsutaan samppanjaksi? Meillä juustoja on tosiaan siinä määrin, että viidenhengen perhe nauttii niistä loppuviikon. Mukavaa, kun lapsetkin oppineet syömään vahvanmakuisia juustoja:)
Mies teki erilaisia kalajuttuja viikonloppuna (graavasi lohta ja siikaa, silakkapihvejä, silliä on tehnyt jo aiemmin) ja tänään se on kylmäsavustanut jotain kaloja. Nähtävästi meillä on sitten niitä, saaristolaisleipää, keitettyä puikulaa, kastikeita, salaattia ja mustikkapiirakkaa ja jäätelöä.
Ei olla varsinaisesti puhuttu aiheesta, mutta luulenpa että tuo on varsin lähellä totuutta, kun kattelin mitä kaapeissa on.