Paras paistinpannu?
pitäisi hommata uusi paistinpannu, ei nyt mitään ökyhintaista mutta hyvälaatuista kuitenkin. Ei siis mitään kympin vempulaa. Vinkkejä ottaisin mielelläni vastaan mikä pannu olisi hyvä, kun välillä itse valitut ei ole vastannut odotuksia. Tulee käyttöön keraamiselle liedelle.
Kommentit (184)
Heirol on toiminut mulla noin 3 vuotta. Mutta toisaalta hoidan sitä välillä öljyllä ja pesen vain sienellä. Enkä kuumenna "tyhjänä"
Jos pannu tulee pelkkään paistamiseen, niin silloin suosittelisin hiiliteräksistä pannua.
.
Toisaalta, jos tarvitset pannua myös kastikkeisiin ja happamien paistamiseen (yleispannuksi) on ruostumaton pannu paikallaan - tosin se on hieman konstikkaampi käyttää, mutta on huoltovapain vaihtoehto.
.
Itselläni on molemmat edellämainitut ja lisäksi vielä alumiininen - siis pinnoittamaton paistokasari ja jokainen on paikallaan omissa käyttötarkoituksissaan.
.
.
T: kokki
Valurauta on paras nyt ja vielä lastenlapsillasikin.
Ostin tänään Lidlistä Ernesto-paistinpannun. Todella tukeva ja hyväntuntuinen pannu, olen paistellut sillä tänään jo vaikka mitä. Käytän myös keraamisella liedellä, hintakaan ei kukkaroa kovin keventänyt, 13,99€. Edelliset pannut ovat olleet kalliita merkkipannuja, mutta vuodessa nekin on aina loppuun käytetty. Katsotaan nyt, kuinka kauan tämä kestää.
Hiiliteräspannu on paras. Debuyer ja mm. täältä löytyy: paista.fi
Vierailija kirjoitti:
pitäisi hommata uusi paistinpannu, ei nyt mitään ökyhintaista mutta hyvälaatuista kuitenkin. Ei siis mitään kympin vempulaa. Vinkkejä ottaisin mielelläni vastaan mikä pannu olisi hyvä, kun välillä itse valitut ei ole vastannut odotuksia. Tulee käyttöön keraamiselle liedelle.
1. hiiliteräs (yleiskäyttöön, ikuinen) deByer
2. valurauta (raskas, sitoo lämpöä, paistamiseen) Fiskars
3. ohut rautapannu, wokki (vihannesten paistamiseen/keittämiseen/höyrystämiseen) Ronnby Bruk
Hinnat tarjouksessa 30€-40€ satasella saat ikuiset pannut joka käyttöön.
Hyvätkin pinnoitetut kestävät jokapäiväistä käyttöä 3-4, ja maksavat samat 30€-40€ eikä mikään pinnoitettu sovellu paistamiseen, vain lämmittämiseen.
Käyttäjä2756 kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
pitäisi hommata uusi paistinpannu, ei nyt mitään ökyhintaista mutta hyvälaatuista kuitenkin. Ei siis mitään kympin vempulaa. Vinkkejä ottaisin mielelläni vastaan mikä pannu olisi hyvä, kun välillä itse valitut ei ole vastannut odotuksia. Tulee käyttöön keraamiselle liedelle.
1. hiiliteräs (yleiskäyttöön, ikuinen) deByer
2. valurauta (raskas, sitoo lämpöä, paistamiseen) Fiskars
3. ohut rautapannu, wokki (vihannesten paistamiseen/keittämiseen/höyrystämiseen) Ronnby Bruk
Hinnat tarjouksessa 30€-40€ satasella saat ikuiset pannut joka käyttöön.
Hyvätkin pinnoitetut kestävät jokapäiväistä käyttöä 3-4, ja maksavat samat 30€-40€ eikä mikään pinnoitettu sovellu paistamiseen, vain lämmittämiseen.
Tämä! Täysin samaa mieltä! Ylös,ylemmäs.
Meillä on ollut valurautapannu nyt 20 vuotta, toimii edelleen hyvin. Toiveena kyllä on saada myös Swiss Diamond pannu, äidilläni on ja on ihan mielettömän hyvä.
Vierailija kirjoitti:
Valurauta, puuvarsi.
Muuten hyvä, mutta ei voi laittaa uuniin, eikä rasvapolttaa tai muutenkaan huoltaa. Itse valitsisin kokometallisen pannun valmistusmateriaalista riippumatta, silloin se käy uuniin ja jopa puuhellallekin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valurauta, puuvarsi.
Muuten hyvä, mutta ei voi laittaa uuniin, eikä rasvapolttaa tai muutenkaan huoltaa. Itse valitsisin kokometallisen pannun valmistusmateriaalista riippumatta, silloin se käy uuniin ja jopa puuhellallekin.
Sitten poistat sen puuvarren. Ne on usein ruuvilla kiinni.
Vierailija kirjoitti:
Valurauta on paras nyt ja vielä lastenlapsillasikin.
Valurauta on ihan hyvä, mutta hiiliteräs on kaikilta ominaisuuksiltaan vielä parempi.
Käyttäjä2756 kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
pitäisi hommata uusi paistinpannu, ei nyt mitään ökyhintaista mutta hyvälaatuista kuitenkin. Ei siis mitään kympin vempulaa. Vinkkejä ottaisin mielelläni vastaan mikä pannu olisi hyvä, kun välillä itse valitut ei ole vastannut odotuksia. Tulee käyttöön keraamiselle liedelle.
1. hiiliteräs (yleiskäyttöön, ikuinen) deByer
2. valurauta (raskas, sitoo lämpöä, paistamiseen) Fiskars
3. ohut rautapannu, wokki (vihannesten paistamiseen/keittämiseen/höyrystämiseen) Ronnby Bruk
Hinnat tarjouksessa 30€-40€ satasella saat ikuiset pannut joka käyttöön.
Hyvätkin pinnoitetut kestävät jokapäiväistä käyttöä 3-4, ja maksavat samat 30€-40€ eikä mikään pinnoitettu sovellu paistamiseen, vain lämmittämiseen.
Höpöhöpö. Varmaan 99% kaikesta paistamisesta tehdään Teflon-pannulla.
Vierailija kirjoitti:
Käyttäjä2756 kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
pitäisi hommata uusi paistinpannu, ei nyt mitään ökyhintaista mutta hyvälaatuista kuitenkin. Ei siis mitään kympin vempulaa. Vinkkejä ottaisin mielelläni vastaan mikä pannu olisi hyvä, kun välillä itse valitut ei ole vastannut odotuksia. Tulee käyttöön keraamiselle liedelle.
1. hiiliteräs (yleiskäyttöön, ikuinen) deByer
2. valurauta (raskas, sitoo lämpöä, paistamiseen) Fiskars
3. ohut rautapannu, wokki (vihannesten paistamiseen/keittämiseen/höyrystämiseen) Ronnby Bruk
Hinnat tarjouksessa 30€-40€ satasella saat ikuiset pannut joka käyttöön.
Hyvätkin pinnoitetut kestävät jokapäiväistä käyttöä 3-4, ja maksavat samat 30€-40€ eikä mikään pinnoitettu sovellu paistamiseen, vain lämmittämiseen.
Höpöhöpö. Varmaan 99% kaikesta paistamisesta tehdään Teflon-pannulla.
Niinhän ihmiset tekee mutta ei se oikeasti siihen sovellu, teflon-pannulla ei saa kunnon paistopintaa eikä se sovi kuumennettavaksi liikaa.
Älkää hyvät ihmiset menkö tähän ihme hypetykseen noiden teräspannujen puolesta. Jossain ammattikeittiössä, kaasuliesillä ne ajavat paikkansa, mutta normaalissa kotikeittiössä täysin turhia kapistuksia. Vai onko sinulla aikaa poltella jotain rasvoja kiinni ja senkin jälkeen kanamunan, tai kalan paistamisen saa unohtaa, mitään happamia kastikkeita ei voi tehdä ja koko pannu on muutenkin yhtä säätämistä.
Enemmän kuin 9 suomalaista kymmenestä tekee kaiken paistinpannua vaativan ruoanlaiton jollain teflonpannulla. Ja hyvää ruokaa suurin osa tekee.
Jos joskus haluaa oikein elvistellä, niin voihan sitä ostaa yhden valurautapannun pihvinpaistoon (näin meillä). Itse en huomaa pihvissä mitään eroa, on se paistettu sitten valuraudalla tai teflonilla. Mutta valuraudan käyttäminen on paljon hankalampaa ja sillä helposti polttaa ruoat pilalle.
Itse sanoisin, että kannattaa ostaa pinnoitettu, ainakin vähän kasarimallinen pannu, niin pystyy keittelemään isommankin sopan siinä.
Cerafit fusion on paras. Osta ostos-tvstä saat parhaan tarjouksen. Eikä siinä vielä kaikki.