Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kasvisten lisääminen ruokavalioon on niin helkkarin vaikeaa. Antakaa vinkkejä? Miten syödä puoli kiloa päivässä?

Vierailija
09.11.2017 |

Olen läski joo, joka mielellään syö höttöleipää eikä välitä kasviksista. Nyt on kuitenkin alkanut oma terveys huolettaa ja olisihan se laihtuminenkin kiva. Täysin vaaleista leivistä ja pastoista olen jo onnistunut luopumaan ja vaihtanut täysjyvään sekä ruisleipään. Kasvikset ja hedelmät tuottavat päänvaivaa. Miten lisätä niitä ruokavalioon ja tuoda ne arkiseksi lisäksi ruokaan?

Etenkin te, jotka onnistutte syömään sen vähintään puoli kiloa niitä päivässä, miten teette sen? Silppuatteko jotain, esim. sipulia ja paprikaa lihakastikkeen joukkoon, jotta kasviksia tulee siinäkin huomaamatta vai miten teette sen?

Kohta pitäisi kai tehdä salaatti nakkikastikkeen ja perunoiden kaveriksi, mutta jotenkin koko homma maistuu puulta..

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruuan kylkeen vaikka ihan perus kurkku, tomatti, salaatti, paprika tms.

Moniin ruokiin sopivat joukkoon Esim. Porkkana, kesäkurpitsa, sienet.

Jos teet vaikka jauhelihakastikkeen raasta joukkoon porkkanaa tai pilko tomaatteja. Kanakastikkeeseen sipulia ja paprikaa.

Itse en välitä hedelmistä itsessään, mutta teen niistä ja marjoista usein smoothieita.

Vierailija
2/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta mehulinko tai -puristin. Sillä saa tuoreista kasviksista ja hedelmistä raakamehua helposti. Vitamiinit tallella ja voittaa mennen tullen kaupan valmiit tuoremehut.

Vierailija
4/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vihersmoothie! Helppoa ja nopeaa saada kaikkea terveellistä. Katso kuuklesta ohjeita.

T: ex-fattie

Vierailija
5/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaihda se peruna kasviksiin. Tulee helposti monta sataa grammaa per ateria.

Vierailija
6/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuori iso satsi porkkanoita jääkaappiin valmiiksi. Niitä voit napostella välipalana ja vaikka telkkaria katsoessa.

Laita pitsan päälle pakasteparsakaalia, käy oikein hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öö siis miksi ne kasvikset pitäisi tulla jotenkin "huomaamatta" kastikkeeseen piilotettuna? Paahda vaikka ainakin se puoli kiloa kasviksia ja/tai juureksia (älkääkä unohtako papuja, parasta ruokaa minun mielestäni!) uunissa ja syö sen kastikkeen kanssa. Niin minä tekisin. Kurkku, tomaatti ja salaatti tossa edellä... ja sipuli.. voi hyvää päivää. Ei noilla pitkälle pötkitä. 🤦‍♀️🤣

Vierailija
8/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helposti menee lisäämällä ihan vaan kastikkeisiin, esim pastalle voi tehdä tomaattikastikkeen missä on kesäkurpitsaa. Ylipäätänsäkin ei kannata ajatella että lisäisi kastikkeeseen vihanneksia 'lihan lisäksi', vaan lihan voi myös korvata niillä. Riisin kanssa voi tehdä kookosmaitoon kastikkeen jonka maustaa currylla, ja siihen saa heitettyä vaikka mitä vihanneksia porkkanoista parsakaaliin. Perunamuusin sijaan voi tehdä bataattimuusia, sosekeittoihin oman maun mukaan vihanneksia. Hedelmät todella hyviä aamu/välipaloja.

Tsemppiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuori iso satsi porkkanoita jääkaappiin valmiiksi. Niitä voit napostella välipalana ja vaikka telkkaria katsoessa.

Laita pitsan päälle pakasteparsakaalia, käy oikein hyvin. 

😂😂

Vierailija
10/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eilen meni iso kurkku, pari tomaattia ja melkein puoli kiloa porkkanoita ihan sellaisenaan. Tänään saattaa mennä saman verran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lounaalla ja päivällisellä tulee helposti yhteensä se puoli kiloa, joskus menee enemmänkin, mutta helppous varmaan selittyykin sillä, etten mä syö perunaa/pastaa/riisiä tvs. kuin hyvin harvakseltaan, eli rehut korvaa tuon hiilaripuolen.

Vierailija
12/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sä haluut oikeasti laihtua niin ei silloin syödä leipää. Sori.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

-Marjoja (kotimaisia!) aamujogurttiin. Banaania voi myös laittaa. Tai omppuja.

-PIltapäivällä voi syödä jonkun hedelmän tai vaikka tomaattia

-Leivälle paljon kasviksia, vähän jotain kastiketta (haluttaessa myös esim. pippuria ja ripaus suolaa)

-Tomaattipohjaisia kastikkeita

-Uunijuureksia

-Lisää niiden tuorevihannesten ja -hedelmien määrää, joista pidät

-Jos teet vaikka piirakkaa, upota siihen enemmän marjoja ja vähän vähemmän rahkaa (tai tee pelkillä marjoilla ja sidosaineeksi perunajauhot)

-Smoothiet

-Höyrytä vaikka parsakaaleja

-itämaiset ruuat, esim. intialaiset dahlit, joihin saa upotettua melkein kaikkia vihanneksia

-wokit

-Erilaisia etikkapohjaisia salaatteja, jos tykkäät niistä, lisukkeiksi. Saa kaupasta valmistavaranakin

-Pastasalaattia ruuaksi (proteiinina vaikka kalaa, nyhtökauraa, juustoa...)

-Kokeile ennakkoluulottomasti erilaisia kasviksia, osta pieniä eriä ja hae kasvisruokaohjeita! Ravitsevia kasvisruokia on paljon!

Vierailija
14/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helposti onnistuu kun vaihtaa perunan/riisin/pastan eli lisukkeen salaatiksi tai uunijuureksiksi tms. Eli älä ajattele lisääväsi ruokaan puoli kiloa kasviksia vaan vaihda puoli kiloa jotain muuta kasviksiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaihda se peruna kasviksiin. Tulee helposti monta sataa grammaa per ateria.

Just näin. Vaihda se hiilarin lähde kasviksiin: meillä syödään tosi usein kombolla proteiini+salaatti, ja ne riisit, pastat, perunat ja leivät jää kokonaan pois. 

Ja jos niitä hiilareita on pakko mättää, niin sitten lisää vaikka desi valmista pastaa/riisiä salaatin sekaan. Silti pääpaino on kasviksilla. 

Jos olen yksin kotona, saatan esim. tehdä maksakastiketta ja syön sitä sitten keitettyjen porkkanoitten ja herneitten kanssa esimerkiksi - ei sitä perunaa ja riisiä jää kaipaamaan edes. 

Vierailija
16/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yhdyn edelliseen joka neuvoi kasviksia kastikkeeseen.

Sipuli ja paprika kanakastikkeeseen.

Sipuli ja porkkana ja papuja jauhelihakastikkeeseen.

Tässä lempiruokani, helppo ku mikä.

Paista sipuli ja kana, lisää yks kukkakaali ja yksi parsakaali. Lisää valkosipulia, smetana, kerma ja suolaa. Kansi päälle ja kohta on valmista.

Pienistä puroista syntyy suuri joki.

Teen aamuisin smootien mihin laitan kohmeisia mansikoita, mustikoita, puolukoita, avokadon, banaanin.

Aikeissa ostaa kunnon blenderi jossa saan kaikki inhokki syömiset juomakuntoon. Kuten porkkana appelsiini smootie. Retiisi.

Marjat on tosi antioksidanttisia.

Vierailija
17/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä luulen että se puoli kiloa tulee, sillä mulle liha on aina vaan osa reseptiä, ja kasviksia kuuluu olla mukava paljon. En oikein ymmärrä että miten jostain padasta tai kastikkeesta saa pelkällä lihalla edes maukasta(?). Värikin on tylsän ruskea.

Jauhelihakastikkeeseen menee sipulia ja kesäkurpitsaa ja porkkanaa raasteina, ja nesteenä tomaattia. Kun kasvikset raastaa niin ne mehevöittävät ja paksuntavat kastikkeen samalla.

Sitten joku kanapata esimerkiksi, siihen laitan 8-10 paprikaa, 6 sipulia ja n. 600g kanaa. Jos tykkää makeasta niin pilkotut omenat sopii tosi hyvin tollaiseen pataan, tai jopa rypäleet. Lopuksi persiljaa reilusti.

Vierailija
18/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Wallah! kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vaihda se peruna kasviksiin. Tulee helposti monta sataa grammaa per ateria.

Just näin. Vaihda se hiilarin lähde kasviksiin: meillä syödään tosi usein kombolla proteiini+salaatti, ja ne riisit, pastat, perunat ja leivät jää kokonaan pois. 

Ja jos niitä hiilareita on pakko mättää, niin sitten lisää vaikka desi valmista pastaa/riisiä salaatin sekaan. Silti pääpaino on kasviksilla. 

Jos olen yksin kotona, saatan esim. tehdä maksakastiketta ja syön sitä sitten keitettyjen porkkanoitten ja herneitten kanssa esimerkiksi - ei sitä perunaa ja riisiä jää kaipaamaan edes. 

Sori - jäi sanomatta. Sitä salaattia/kasviksia/vihanneksia pitää sitten olla PALJON sillä lautasella, muuten ei lähde nälkä. Salaattia lautanen kukkuroilleen ja siihen viereen se sadan gramman protsku; vihanneksiakin helposti 300-400 grammaa. Kun jätät perunat, pastan ja riisin pois niin helposti menee nelisensataa grammaa vihanneksiakin päivällisen yhteydessä. 

Vierailija
19/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse syön esimerkiksi paljon kasvistäytteisiä munakkaita, joihin laitan joskus pakasteesta vihannessekoitusta tai jos jääkaapissa on valmiina kasviksia, niin esimerkiksi paprikaa, tomaattia, sipulia tai vaikka parsaa.

Kanakastikkeeseen laitan aina kukkakaalia lopussa, tulee paljon täyttävänpi kastikkeesta, eikä riisiä tarvitse niin paljoa.

Wokit ja keitot on myös hyviä ruokia, jotka voi laittaa niin täyteen kasviksia ja vihanneksia kuin sielu sietää.

Tärkeintä on, että ruoka myös maistuu omaan suuhun :)

Vierailija
20/27 |
09.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaihda se peruna kasviksiin. Tulee helposti monta sataa grammaa per ateria.

Tämä. Kun potut ja muutkin tavalliset tärkkelyslisäkkeet lämpimiltä aterioilta vaihtaa kasviksiin ja juureksiin, tulee ”rehuja” helposti kilokin päivässä. Kuitujen saanti vain paranee. Juureksista saa kyllä sopivasti hiilihydraatteja, niiden puutteessa ei tarvi kärvistellä.