Mikä määrittelee mausteen?
Onko esimerkiksi pitsa mauste jos kuivatan sen ja jauhan jauhoksi ja lisään johonkin ruokaan?
Kommentit (7)
Mausteet saadaan maustekasveista. https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Maustekasvit
Mutta mausteita tehtyä saa myös muista kasveista ja elintarvikkeista. Silloin käytetään tosin paremminkin sanontaa, käytetään makua antamaan.
Kyllä, yrtit ovat mausteita. Mietin tuota lipstikkaa joka tuli esille, olen ymmärtänyt että siitä keitettäisiin ihan keittoja joissa se olisi pääraaka-aine? Mutta silti laskisin mausteeksi. Sillä ei varmaan vatsaa täytetä, antaa aromia ihan kiitettävästi jne.
Sanoisin, että tuo on aika hyvä linjaus että on pääraaka-aineita ja sitten mausteita.
Ja raja on aika häilyvä. Teen suppilovahveroista piirakkaa ja siinä ne sienet on pääraaka-aine, vaikka ehkä jauhoja olisi painoltaan enemmän. Sen sijaan kuivattuja suppilovahveroita käytän rouheena lihapullien mausteena.
Lipstikka tuolla yllä oli aika hyvä esimerkki sekin. Lipstikkakeitto tosin on pääasiassa vettä ja suurustetta, lipstikan maku on niin vahva että vähäisempikin määrä riittää tekemään keitosta lipstikkakeiton...
Minttu. Se on teen mauste. Sitruuna. Menee mausteisiin ehkä sekin, paitsi jos tekee jotain sitruunaista jälkiruokaa. Kaverilla tehdään sormisuolaa, jossa paahdetaan jauhoja ja suolaa pannulla.
Kai sitä kuivattua pitsaa voi ripotella pitsan päälle, tosin en tiedä miltä se sitten maistuu, koska pitsan raaka-aineet ovat niin monessa eri kosteus-ja kypsennysasteessa.
Onko sipuli ruoka-aine vai mauste? Eihän se oikein ikinä ole pääraaka-aine missään ruuassa mutta sitä kyllä laitetaan moneen ruokaan isoja määriä. Onko sipuli raaka-aine ja sipulijauhe mauste?
Vierailija kirjoitti:
Onko sipuli ruoka-aine vai mauste? Eihän se oikein ikinä ole pääraaka-aine missään ruuassa mutta sitä kyllä laitetaan moneen ruokaan isoja määriä. Onko sipuli raaka-aine ja sipulijauhe mauste?
Onhan sipulikeittoa ja siinä sipuli pääraaka-aineena.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko sipuli ruoka-aine vai mauste? Eihän se oikein ikinä ole pääraaka-aine missään ruuassa mutta sitä kyllä laitetaan moneen ruokaan isoja määriä. Onko sipuli raaka-aine ja sipulijauhe mauste?
Onhan sipulikeittoa ja siinä sipuli pääraaka-aineena.
Myös sipulipiirakkaa voi tarjota illanistujaisissa.
Mutta tuosta lähtisin, että tuoreena sipuli on raaka-aine. Toisaalta kuivaaminen on vaan yksi tapa säilöä sipulia, joten ehkä se ei kuivattuna ole ihan suoraan mausteeksi määriteltävä... Paitsi ehkä hodarin välissä!
quatron kun kuivatat ja jauhat niin tulee hyvä mauste