Miten hyödynnätte vanhoja ruokia?
Ei siis pilaantuneita. Itse teen just pitsaa spagettikastikkeesta.
Kommentit (75)
Perunamuussia voi käyttää leivonnassa. Sämpylöitä tai ihanaa perunarieskaa.
Milloin mitenkin. Sovellan mieltymysten ja kaapista löytyvien ainesten mukaan. Mitään syötäväksi kelpaava en heitä roskiin.
Jatkojalostan paljon ruokia ja tietty eväänä, lasten välipaloina jne. Harva ruoka on kerralla sökö ja kun vähän pohtii niin keksii tapoja tehdä siitä jotain muuta. Lisäämällä jotakin liian pienestä määrästä saa tarpeeksi ison. Toisaalta myös tarkoituksella teen "liikaa" ja sitten siitä lopusta jotain muuta.
Oikeastaan olisi helpompi sanoa kun olisi suora kysmys asiasta...
Vierailija kirjoitti:
Milloin mitenkin. Sovellan mieltymysten ja kaapista löytyvien ainesten mukaan. Mitään syötäväksi kelpaava en heitä roskiin.
Anna jotain vinkkejä. Haluan oppia hyödyntään jämät. T:Ap
"Vanhat ruuat" on niin laaja käsite, että hyödynnysvaihtoehtoja on lukemattomia. Aina ne tavalla tai toisella tulee käytettyä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Milloin mitenkin. Sovellan mieltymysten ja kaapista löytyvien ainesten mukaan. Mitään syötäväksi kelpaava en heitä roskiin.
Anna jotain vinkkejä. Haluan oppia hyödyntään jämät. T:Ap
Vinkit onnistuvat paremmin, kun kerrot mitä ruokaa haluat hyödyntää. Muuten lista on käytännössä loputon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Milloin mitenkin. Sovellan mieltymysten ja kaapista löytyvien ainesten mukaan. Mitään syötäväksi kelpaava en heitä roskiin.
Anna jotain vinkkejä. Haluan oppia hyödyntään jämät. T:Ap
Vinkit onnistuvat paremmin, kun kerrot mitä ruokaa haluat hyödyntää. Muuten lista on käytännössä loputon.
Ei haittaa, vaikka lista olis loputon. Auttakaa nyt meitä, keltä menee paljon ruokaa roskiin. T:Ap
Mitä teette makkarakastikkeen jämistä?
Voi pitää jämäruokapäiviä, jolloin syödään jääkaapista jämät pois. Jos on ihan vähän esim makaronilaatikkoa, siihen voi viereen esim. keittää kananmunan tai tehdä ns. ruokaisan salaatin, jolloin onkin jo kokonainen ateria.
Mä pakastan samantien kaikki ylimääräiset ruoat enkä jätä niitä jääkaappiin mätänemään.
Vierailija kirjoitti:
Mitä teette makkarakastikkeen jämistä?
Pannulle ja sekään kananmunaa ja pizzamaustetta.
Vierailija kirjoitti:
Mitä teette makkarakastikkeen jämistä?
No miksei siihen voi keittää pottusta kylkeen ja syödä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Milloin mitenkin. Sovellan mieltymysten ja kaapista löytyvien ainesten mukaan. Mitään syötäväksi kelpaava en heitä roskiin.
Anna jotain vinkkejä. Haluan oppia hyödyntään jämät. T:Ap
Vinkit onnistuvat paremmin, kun kerrot mitä ruokaa haluat hyödyntää. Muuten lista on käytännössä loputon.
Ei haittaa, vaikka lista olis loputon. Auttakaa nyt meitä, keltä menee paljon ruokaa roskiin. T:Ap
Mielikuvitusta kehiin niin onnistuu.
Vierailija kirjoitti:
Mitä teette makkarakastikkeen jämistä?
Aterian sellaiselle määrälle, jolle kastike riittää. Jos riittää vain yhdelle, otan töihin evääksi. Lisäksi esim. perunamuussia. Eikö ihmiset oikeasti ymmärrrä, että ne jämät voi ihan sellaisenaankin syödä?
Kastikkeista saa helposti lämpimiä voileipiä. Vaikka tuon makkarakastikkeen voi heivata leivälle - jos on kovin luirua kastiketta, laita paksumpi leipä ja valuta hiukan nestettä pois - ja päälle juustoraastetta.
Kastikkeita voi myös sekoittaa paistettuun peruna-sipulisilppuun, saat silloin pyttipannua.
Tai niitä voi syödä kylmänä leivän päällä, esim. jauhelihakastike on suorastaan herkullista kylmänä ruisleivällä!
Tai jauheliha/lihakastiketta voi tehdä muusin kanssa kerroksittain laittaen "fishermans pie"-tyyppiseksi ruuaksi, jos kastiketta on runsaasti.
Perunoista voi tehdä paistinperunoita, perunasaalaattia, tai vaikka silputa pataan tai kastikkeeseen. Muusia voi hyödyntää vaikkapa leipomisessa. Riisiä ja pastaa voi heittää kastikkeeseen "lisämykyiksi"
Kasviksia samoin voi lisätä kastikkeeseen.
Mitä muuta? Kysy ap, minä kerron.
Paistettua riisiä voi tehdä ylijääneestä ed päivän riisistä. Ylimääräisistä kanoista/lihoista/kaloista tekee vaikka ruokaisan salaatin. Makaronilaatikkoon/uuniruokaan kaikki jämä vihannekset. Lisäksi pakastan paljon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä teette makkarakastikkeen jämistä?
Aterian sellaiselle määrälle, jolle kastike riittää. Jos riittää vain yhdelle, otan töihin evääksi. Lisäksi esim. perunamuussia. Eikö ihmiset oikeasti ymmärrrä, että ne jämät voi ihan sellaisenaankin syödä?
Eikö ihmiset ymmärrä, että kaikissa perheissä ei synny a) isoja määriä tähteitä tai b) ei haluta ahmia yli.
Esimerkiksi meillä on neljä henkeä, ja aika useinkin ruokaa jää yli sellainen määrä, että siitä ei riitä neljälle uutta satsia tai sitä on enemmän tai vähemmän kuin mitä yksi ihminen söisi lounaana.
Silloin se on helpompi tuikata jonkun muun aterian ainekseksi.
Onko tämä sinulta jotenkin pois? Miksi EI saisi kysyä ja vaihtaa ideoita jatkojalostuksesta? Syö sinä mitä haluat, ja anna muiden keskustella.
Useimmin vaan pakkaseen ja jonain päivänä on ruokalistalla pakastimen yllätys eli jokaiselle omaa lemppariaan.
Spydäri on myös kätevä tapa kuluttaa pieniä määriä erilaisia kaappiin jääneitä juttuja.
No mä tein eilen levylihapiirakkaa tai mikä se nyt lieneekään, ja mulla jäi jauheliha-riisi-munamössöä, joten ajattelin lämppäreitä tehdä tänään.