Mitä fazerin winernougat muruista?
Sain kaupasta esittely pussin winernougat raetta ja haluaisin leipoa siitä jotain, ideoita otetaan vastaan.
Kommentit (2)
Tuohon siis Marianne-rouheen tilalle pussi wienernougat-rouhetta ja ON IHANAA!!!
Marianne-vadelmakakku
Pohja:
175 g suklaakeksejä rouhittuina (tai kaurakeksejä)
50 g voita sulana
Täyte:
100 g Marianne-karamellirouhetta
2 1/2 dl vatkautuvaa
vaniljakastiketta
1 prk (200 g) maitorahkaa
1/2 dl sokeria
5 liivatelehteä
3 rkl vettä
Päälle:
400 g vadelmia
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1/2 dl punaista mehua
Sekoita keksimurut ja rasvasula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaapiin odottamaan. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä siihen karamellirouhe ja maitorahka. Mausta seos sokerilla.
Liota liivatteita kylmässä vedessä ja puserra ylimääräinen vesi pois. Sekoita kuumennettuun vesitilkkaan liivate ja anna jäähtyä hetki. Lisää rahkakaramelliseokseen. Levitä täyte keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Soseuta vadelmat sauvasekottimella tai tehosekoittimessa. Mausta sokerilla.
Sulata liivatelehdet kuumennettuun mehuun. Anna jäähtyä ja lisää liivateseos vadelmasoseeseen. Kaada vadelmakerros hyytyneen täytteen päälle. Anna seistä jääkaapissa vielä muutaman tunnin ajan, kunnes vadelmakerros on täysin hyytynyt. Kakun voi tehdä edellisenä päivänä.
Olen laittanut rouhetta myös kääretorttuun täytteeksi eli
1 prk rahkaa + 1 prk kermaa + pss wienernougatrouhetta.
Aika paljon maistui rahka läpi, varmaan pelkällä kermavaahdolla olisi ihanaa. Fazerin sivuillakin oli muistaakseni joitain ohjeita.
Mitenkähän kävisi mokkapalojen päälle? Entäs johonkin jäädykkeseen, esim Mariannejäädyke mutta Mariannejen tilalle tuo wiener nougat? Tai jos et muuta keksi, niin sekoita vaniljajäätelön sekaan. Tai joku suklaamoussen tapainen jälkkäri, johon korvaisit osan tavallisesta suklaasta tuolla?