Ruokaideoita mökille (ei sähköä ei juoksevaa vettä)?
...mukana menossa mm. keliaakikko ja uskonn. syistä sianlihaa syömätön. Kaasuliesi ja jääkaappi on. Viikonlopun ruuat pitäisi keksiä.
Kommentit (24)
No eikö sillä kaasuliedellä voi kokata siinä missä sähköhellalla?
Ja otat riittävästi vettä mukaan, niin juoksevan veden puutekkaan ei ole ongelma.
Me grillataan (possua, nautaa, kalaa, kanaa, kasviksia...) tai paistetaan lihat kaasuliedellä. Kunnon hiiligrillissä paistaa vaikka mustikkapiirakan jälkilämmöillä.
Kaasuliedellä keitetään perunoita, pastaa, keittoja...
Tonnikalasalaatti, ei tartte käyttää kaasua.
Niin possut ja gluteeni tosiaan jätetään pois. Kylmäsäilytystilaa on niin vähän että ei ole mahdollista valmistaa eri ruokia ihmisille. Ap
Vierailija kirjoitti:
...mukana menossa mm. keliaakikko ja uskonn. syistä sianlihaa syömätön. Kaasuliesi ja jääkaappi on. Viikonlopun ruuat pitäisi keksiä.
Lihapullia ja uusia perunoita (naudan jauhelihaa ja ilman korppujauhoja/gluteenittomilla korppujauhoilla), teet lihapullat jo kotona valmiiksi ja lämmität paistinpannulla mökillä, silliä ja uusia perunoita, Ukko-Pekka kalkkunamakkaraa, kalkkunanakkeja, naudan pihvejä... Ja tosiaan vesikanisterissa vettä. Kyllähän noita on
Uudet perunat ja silli . Savustettua lohta. Grillimakkaraa. Kanarisottoa. Salaattia.
Ite ottaisin paljon salaattitarvikkeita mukaan (salaatti, tomaatti, kurkku, paprika, kevätsipuli, salaattijuusto, oliivi), maisseja ja sieniä (+pekoni, aurajuusto, tuorejuusto) grilliin, uusia perunoita, voita ja vaikka jotain leipääkin (ei keliaakikon sitä pakko syödä ole), aamiaiselle kananmunia ja leikkelettä ja juustoa, grillimakkaraa (sianlihattoman ei taas mikään pakko syödä), kananpaloja joita laittasin vartaaseen kasvisten kanssa ja osaan vaikka makkaraa tai lihaakin... Hedelmiä esim banaania, viinirypäleitä, mansikoita, omenaa...
Ei oo mitään vaikeeta :)
Hyvä keino viedä mökille lihaa/kanaa on pakastaa se ensin kotona umpijäiseksi ja sitten ottaa suoraan pakkasesta kylmälaukun kanssa mukaan. Köntsä saa rauhassa sulaa mökin jääkaapissa ja on sitten sunnuntaina sopivaa grilliin pistettäväksi (+ uudet perunat + salaatti). Ekan mökkipäivän ruoan (esim. kanacurry) voi tehdä kotona valmiiksi ja kuskata rasiassa kylmälaukussa mökille. Siellä sitten keitetään riisi ja soosi vain lämmitetään. Ja jos on muurikka, niin siihen kasviksia, lihaa/kanaa suikaleina + valmista wok-soosia mausteeksi. Taas menee hyvin alan riisin kanssa. Eli: perjantaina curry, lauantaina wok ja sunnuntaina grilli.
Aamupalaksi riisipuuroa ja mansikoita. Tee puuro niin että keität vedessä ja laitat kermapurkin valmiiseen. Tulee yhtä hyvää kuin maitoon keitetty ja vie vähemmän säilytystilaa kylmässä. Kahvia/teetä (maitoa).
Ja tai munakas vihanneksilla. Munat eivätkä vihannekset tarvi kylmäsäilytystä.
Lounas kukkakaaliporkkanasosekeitto. Ei tarvi kylmään näitäkään paitsi halutessasi sulatejuusto/kerma minkä kippaat lopuksi sekaan ennen soseutusta.
Illalla uudet perunat, silliä, kanttarellisipulipaistos.
Seuraavana päivänä samat aamujutut. Lounaaksi paistat perunat mitä edelliseltä illalta jäi. Paista lammasmakkaraa (on gluteenitonta) ja salaattia.
Illaksi teet salaatista jonkun kana tai tonnikala/savukalaversion ja täytä maissitorillalätyt salaatilla ja guagamolella.
Kylmään tarvii vaan nuo maitotuotteet, kana/kala, perunat ja juomat.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä keino viedä mökille lihaa/kanaa on pakastaa se ensin kotona umpijäiseksi ja sitten ottaa suoraan pakkasesta kylmälaukun kanssa mukaan. Köntsä saa rauhassa sulaa mökin jääkaapissa ja on sitten sunnuntaina sopivaa grilliin pistettäväksi (+ uudet perunat + salaatti). Ekan mökkipäivän ruoan (esim. kanacurry) voi tehdä kotona valmiiksi ja kuskata rasiassa kylmälaukussa mökille. Siellä sitten keitetään riisi ja soosi vain lämmitetään. Ja jos on muurikka, niin siihen kasviksia, lihaa/kanaa suikaleina + valmista wok-soosia mausteeksi. Taas menee hyvin alan riisin kanssa. Eli: perjantaina curry, lauantaina wok ja sunnuntaina grilli.
Kiitos!! Ap
Vierailija kirjoitti:
Aamupalaksi riisipuuroa ja mansikoita. Tee puuro niin että keität vedessä ja laitat kermapurkin valmiiseen. Tulee yhtä hyvää kuin maitoon keitetty ja vie vähemmän säilytystilaa kylmässä. Kahvia/teetä (maitoa).
Ja tai munakas vihanneksilla. Munat eivätkä vihannekset tarvi kylmäsäilytystä.
Lounas kukkakaaliporkkanasosekeitto. Ei tarvi kylmään näitäkään paitsi halutessasi sulatejuusto/kerma minkä kippaat lopuksi sekaan ennen soseutusta.
Illalla uudet perunat, silliä, kanttarellisipulipaistos.
Seuraavana päivänä samat aamujutut. Lounaaksi paistat perunat mitä edelliseltä illalta jäi. Paista lammasmakkaraa (on gluteenitonta) ja salaattia.
Illaksi teet salaatista jonkun kana tai tonnikala/savukalaversion ja täytä maissitorillalätyt salaatilla ja guagamolella.
Kylmään tarvii vaan nuo maitotuotteet, kana/kala, perunat ja juomat.
Ihanan informatiivinen tämäkin :)! Ap
No hyvä ja kesäinen on keitetyt uudet perunat ja savukala (joko itse savustatte tai sitten kaupasta) ja näiden kanssa perinteiset tillit, sitruunat ja mausteena suola. Ei tarvitse kuin keittää peruna.
Seuraavalle päivälle vaikkapa jauhelihakeitto naudan jauhelihasta.
Tai sitten teet jo valmiiksi ison satsin esimerkiksi lohilaatikkoa tai muuta ja mökillä vain lämmitätte sen?
Tai sitten jauhelihakastiketta with peruna ja salaattia kaveriksi.
Me tehdään tänään "imaami pyörtyi pata". Laitetaan se pakasteeseen ja otetaan huomenna mukaan. Siinä on sunnuntailounas. Huomenna illalla grillataan kanavartaita ja halloumia ja sekoitetaan salaatti. Lauantaina lounaalla keitetään perunoita, savusiika on jo ostettu kuten silli- ja kermaviilipurkkikin. Illalla paistetaan pihvit joko grillissä tai pannulla. Maissia on, paljon salaattitarpeita, munia ja juustoa. Mökillä on hyvä kuivamuona- ja purkkivarasto. On riisiä, pastaa, nuudeleita, linssejä, papuja, kala- ja lihasäilykkeitä, salsaa, tomaattimurskaa, pestoa jne
Vierailija kirjoitti:
Aamupalaksi riisipuuroa ja mansikoita. Tee puuro niin että keität vedessä ja laitat kermapurkin valmiiseen. Tulee yhtä hyvää kuin maitoon keitetty ja vie vähemmän säilytystilaa kylmässä. Kahvia/teetä (maitoa).
Ja tai munakas vihanneksilla. Munat eivätkä vihannekset tarvi kylmäsäilytystä.
Lounas kukkakaaliporkkanasosekeitto. Ei tarvi kylmään näitäkään paitsi halutessasi sulatejuusto/kerma minkä kippaat lopuksi sekaan ennen soseutusta.
Illalla uudet perunat, silliä, kanttarellisipulipaistos.
Seuraavana päivänä samat aamujutut. Lounaaksi paistat perunat mitä edelliseltä illalta jäi. Paista lammasmakkaraa (on gluteenitonta) ja salaattia.
Illaksi teet salaatista jonkun kana tai tonnikala/savukalaversion ja täytä maissitorillalätyt salaatilla ja guagamolella.
Kylmään tarvii vaan nuo maitotuotteet, kana/kala, perunat ja juomat.
Kuulostaa kivalta, mutta eikö soseutus sileäksi ole vaivalloista ilman soseutinta.
Lihatonta purkkihernaria mukaan. Näkkäriä kahta sorttia; gluteenitonta ja tavallista, voita päälle.
Vierailija kirjoitti:
Lounas kukkakaaliporkkanasosekeitto. Ei tarvi kylmään näitäkään paitsi halutessasi sulatejuusto/kerma minkä kippaat lopuksi sekaan ennen soseutusta.
Miten soseutetaan moinen moska sähköttömällä mökillä? Nuijitaan jollain muusinuijalla vai?
Loimulohi nuotiolla, uusia perunoita ja salaatti.
Kaasuliesiähän ammattikeittiöissä suositaan, joten ainoa rajoite lienee siis uunin puute. Toki jos on leivinuuni, niin ei mitään ongelmaa tai rajoitteita, päin vastoin saa hyvää pizzaa tai haudutettuja lihapatoja, kuten stroganoff tms.
Karjalanpaistia 4-6 tuntia haudutat miedolla lämmöllä uunissa, avot on hyvöö.
Kiitos kiitos eipä kestä.